Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Norm kadro sözleşmeli kadrolu

Tepki Skoru
0
okulda iki sözleşmeli iki kadrolu öğretmen var.sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerden sonra göreve başladı.herhangi bir fazlalık durumunda hangi öğretmenimiz gider.en son gelen sözleşmeli öğretmenmi yok sa en son gelen kadrolu öğretmenmi.yada kadrolu yada sözleşmeli ayrımı yapmadan tamamen en son gelen öğretmenmi gider

Tepki Skoru
0
Bu sorunun cevabını gerçekten bende çok merak ediyorum çünkü aynı durum benimde başıma gelmek üzereydi.araştırdıgımızda karşımıza çıkan cevap hizmet puanı en düşük olan gider,sözleşmeli kadrolu olmasına bakılmaksızın.

Tepki Skoru
1
Aynı olay bu sene öğrenci azlığından benim başıma da geliyordu.Ben geçen tıl sözleşmeli atandım şu an ki okuluma ve bu yıl da kadrolu bir öğretmen tayinle geldi.Öğrenci sayısı ilk başta 17 idi müdürümüz bölemiyordu sonradan çoğaldı ve iki sınıf açıldı.Sorunun cevabına gelince hizmet puanına bakılmıyor hocam sözleşmelileri asla yerinden oynatamıyorlar.Kadrolu öğretmen isterse 20 yıllık olsun başka okula gönderiliyor.Zaten bende ilk atandığımda o zamanki müdürümüz sözleşmeli olduğumu duyunca tamam o zaman demirbaş listesine yazalım adını demişti:)

Tepki Skoru
0
şu savunma mekanızmalarınızı kenara bırakın arkadaşlar.. sözleşmeli olanların genel yanılgısı bu.. demirbaşmışş... kadronuz bile yok.. kadrolu öğretmeni aklınızca hiçe sayacaksınız... bunlar boş işler.. hangi ildeyseniz, o ilin milli eğitim müdürü ve yardımcıları ile şube müdürlerinin kararına bağlıdır bu.. kimi iller sözleşmeli okulda kalır der... kimi iller sözleşmeli gider kadrolu kalır der.. kimi iller hizmet puanı der.. kimi iller hizmet süresi der... mesela bizim okulda hizmet süresine göre ayrıldık.... ilköğretimde 2 kadrolu 4 sözleşmeli kaldı.. ben kadrolu ve stajer olmama rağmen -ki 657de stajer yerinden oynatılamaz der- anaokuluna gönderildim, diğer sözleşmeli arkadaşlarla birlikte...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar kadrolu öğretmenler sadece mecburi durumda vazifelendirmeyle başka okula gidebilir..vazifelendirmeyle gitse de kadrosu okulunda kalır geçici gider.onun haricinde okulda bi öğretmen fazlalığı varsa sözleşmeli öğretmen başka okula gönderilir...sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelerinde bu durum yazıyo..gözden geçirmelerinde fayda var...sözleşmeli öğretmen kendi isteğiyle yer değiştiremez..çakılı kalma durumu bundan ibaret...kadrolu öğretmen öyle sürgün gibi gezdirilir mi ya??yanlış düşünüyosunuz....

Tepki Skoru
1
Benim kadroluyu hiçe saymak gibi bir durumum ya da kimseyi küçümsemek gibi bir durumum,sorunum yok.Yaşadığım ve bilgi sahibi kadar olduğum kadarıyla olanları anlattım konuyu açan öğretmen arkadaşımıza.Yanlış bildiğim bir şey varsa ve yorum yapılmak isteniyorsa daha seviyeli bir şekilde olabilirdi.En azından sen yanlış biliyor olabilirsin arkadaşım doğrusu böyledir diye...Yazık...Sadece bu konu değil ben genel anlamda site içinde böyle isyankar yorumları da doğru bulmuyorum açıkçası...

Tepki Skoru
0
pnr0101 arkadaşım seviye konusunda size katılıyorum düşüncelerimizi karşımızdakini rencide etmeyecek şekilde ifade etmeliyiz..eğer benim yorumum sizi üzmüşse özür dilerim..umarım kırmadım sizi..

Tepki Skoru
1
hayır hocam sizin yorumunuza bir şey demedim.Sonuçta 10 yıl da çalışsanız 30 yılda çalışsanız bilmediği bir şeyler olabiliyor insanın.Benimki de kendime göre doğruydu güzel bir dille uyararak doğrusu yazılabilirdi.Uzun zamandır forumdayım ama kimseye bu şekilde davranmadım.Her neyse herkese kendi yolunda başarılar diliyorum.
cyprees hocam sizin de hem forumdaki katkılarınız hem de düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.İyi çalışmalar:)

Tepki Skoru
0
üslup hatası olduğunu sanmıyorum... nasıl anlamak istemişseniz öyle anlamışsınız...

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
26
öğretmenim sözleşmeli öğretmenin norm fazlası olma gibi durumu yoktur. norm fazlası olması gereken bir var ise kadrolu öğretmen hizmet puanına bakılmaksızın norm fazlası olur. eğer ki 2 kadrolu öğretmen var ise hizmet süresi az olan norm fazlası oluyor.

Tepki Skoru
0
Üslup yanlış!!....Norm kadro fazlası olma konusu araştırdıgımızda da birçok sonuç çıkıyo.Şubat ayında okulumuza gelen müfettişe sordugumuzda hizmet puanı diyor.Sözleşmemizde yazan şey görevlendirme ile ilgili bunun norm kadro ile alakası yok diye düşünüyorum.Diğer bi sonuçta norm kadro yönetmeliğini okudugumuzda da kadrolu öğretmen gider diyor.Artık bunun doğrusunu başımıza geldiğimizde anlayacağız sanırım.

Tepki Skoru
0
yasal olarak sözleşmelinin sözleşmesi feshedilir diyor.Sözleşmenin 13. maddesi ve 657 dev.mem. kanunun 4. maddesinde
ancak böyle olumsuz bir durum oluşmaması için il milli eğitim sözleşmeliye htiyac olan baska bir okul ile sözleşme yapmayı öneriyor.

Tepki Skoru
0
Değerli Meslektaşlarım, Hepimiz Bilgi sahibi olmak, kendimizi geliştirmek ve Tecrübelerimizi aktarmak için buradayız. Üsluplarımıza Dİkkat edelim Lütfen... Kırmaya Dökmeye gerek yok.....

Norm Kadro Yönetmeliğini Sizler için inceledim. Bilgi sahibi de oldum. En Son değişikliği ile NORM KADRO Yönetmeliğinden, Bu KOnuyu İLgilendiren Husus:

Bu işlemi takiben;

a) Herhangi bir branştaki öğretmen sayısının o okul ve kuruma aynı branş için verilen norm kadro sayısından fazla olması halinde bu fazlalık, il içinde bulunan okul ve kurumlara veya istekleri halinde diğer illerdeki okul ve kurumlara yer değiştirme suretiyle atamaları yapılarak giderilir. Fazlalığın giderilmesinde istekli olanlara öncelik verilir. İstekli bulunmaması veya fazlalığın giderilmesine yetecek sayıda olmaması halinde, o okul veya kuruma en son atanan, fazla konumdaki öğretmen olarak belirlenir.
Bu şekilde yapılacak atamalarla giderilemeyen norm kadro fazlası durumundaki öğretmenlerin kadroları, yerleşim merkezi veya eğitim bölgesi içinde koordinatör olarak belirlenecek bir okul veya kuruma aktarılır. Bunlar, aynı yerleşim merkezi veya eğitim bölgesi içindeki okul ve kurumlarda 02/12/1998 tarihli ve 98/12120 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Esasların 19 uncu maddesi kapsamında görev yaparlar.
Bu fazlalığın giderilmesine kadar, öğretmen fazlalığının bulunduğu branştan o yerleşim merkezi veya eğitim bölgesine dahil okul ve kurumlara atama yapılmaz.
b) Okul ve kurumların yönetici sayısının norm kadro sayısından fazla olması halinde, fazlalığın giderilmesinde ilgili atama ve yer değiştirme yönetmeliği hükümleri uygulanır.
Fazla kadroların boşalması halinde. bu kadrolar atamalarda kullanılmaz ve bu şekilde boşalan kadrolar Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğüne aktarılır

Norm Kadro Yönetmeliği / Eğitim Ekranı - 2011 SBS Başvuru Kılavuzu

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.