Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Nİmet ÇubukÇu aÇiklama yapmiŞ ... En Çok ÖĞretmen alinacak branŞlar....

Tepki Skoru
0
26
2010
Temmuz Ek Ataması Ne Oldu? İl İçi, İl Dışı Atamalar ve Yeni Müjdeler, MEB kurmayları cevapladı
Ek Atama Kılavuzu, neden hala yayınlanmadı, parçalanmış sözleşmeli öğretmen ailelere yeni atama hakkı tanınacak mı? Temmuz ve Ağustos atamalarında hangi branşlara öncelik tanıcak? Sözleşmeliler kadroya ne zaman geçecek? En önemlisi de temmuz başında kaç sözleşmeli öğretmen alınacak? Bu konular ve öğretmenlerin kafalarına takılan diğer tüm soruların cevaplarını MEB Kurmaylarına sorduk.
SORU: Gerçekten mi? Evet sevindirici bir rakam. Peki dağılım nasıl olacak?

CEVAP: Herkes 5 bin civarı diyordu. Ama boşalan tüm kadroları tespit ettik ve bu rakama ulaştık. Boş kalan tüm pozisyonlar tespit edildi. Dağılım konusunda çalışmalarımız son noktaya gelmek üzere.

SORU: En azından en çok alım yapılacak branşlar belli oldu mu?

CEVAP: Evet çok alım yapılacak alanlar az çok belli. İllerden en çok istek olan alanlar, en fazla öğretmen alınacak branşlar olacak.

SORU: Peki bu branşları isimlendirebilir miyiz biraz?

CEVAP Okul öncesi, sınıf öğretmenliği, ingilizce, Bilişim, Türkçe, Rehberlik bunlardan bazıları.

SORU: Peki meslek dersleri öğretmenleri ne olacak? Bir yandan mesleki eğitim memleket meselesi deniliyor, öğrenci sayıları arttığı ilan ediliyor ama neredeyse hiç öğretmen alınmıyor. Temmuz ve ağustos atamalarında onlar adına şeytanın bacağı kırılacak mı?

CEVAP: Çok haklılar. Bu konuda kız ve erkek teknik öğretim genel müdürleri ile toplantı yaptık ve teknik öğretmen konusunda pozitif ayrımcılık uygulanması yönünde karar aldık. Bundan sonraki atama dönemlerinde kadroları daha fazla artacak.

ATAMA KILAVUZU BİR KAÇ GÜN İÇİNDE YAYINLANACAKMIŞ.... ABBAS GÜÇLÜNÜN SİTESİNDEN TAMAMINI OKUYABİLİRSİNİZ....

Tepki Skoru
0
hocam eş durumuyla atama yani30 eylüle kaydırma işinden hiç bahsetmemiş galiba

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00