Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilemedim :S

Tepki Skoru
0
merhabalar
bir sorunum var. aslında sorun mudur onu da bilemedim ama yardımcı olursanız sevinirim.
bir erkek öğrencim serbest zaman etkinliğinde genelde evcilik köşesinde kızların makyaj masasında oynuyor. makyaj masasının oyuncakları olan ruj, göz farı gibi oyuncaklarla oynuyor.
sizce bu bir sorun mudur? ne yapacağımı bilemedim. çocuğu uyarmalı mıyım yoksa görmezden mi gelmeliyim?
yardımcı olursanız sevinirim.

Tepki Skoru
3
Merhaba öğrencinin yası da önemli tabikii de benim yegenimde kız oyuncaklarıyla buyudu cunkü etrafında hep kızlar vardı,aileyle iletişime gecmek gerek,bilgi aldıgınızda ona göre hareket edebilirsiniz ama özentiden dolayı,kız oyuncaklarının albenisinden dolayı olabilir. Olayın boyutunun ne derece oldugunu bilmediğimden.... Bu gibi seyler olabiliyor...

Tepki Skoru
0
öğrencim 6 yaşında.
teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Tepki Skoru
3
Benim yegende 3 yasından beri çamasır,bulaşık makinesi vb oyuncaklarla oynuyordu,gülüyorduk ama hep kız vardı etrafında önemsemedim o yuzden hazırlıga baslayınca arkadaslarıyla oynamanın tadına vardı ve bıraktı, şimdi ilkokulda.......

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
benimde aynı sorunu yaşadığım bir öğrencim vardı geçen sene hatta bu sene de tekrar benim sınıfımda . geçen sene evcilik köşesine gider bebek alırdı ne yapıyorsun dediğim zaman annesi hayvanlara bakmaya gitti bana bıraktı ben de bebeğimi emziriyorum derdi . güler misin ağlar mısın bunun gibi bir çok şey bebeklerle oynama etek giyme makyaj yapma gibi bir sürü alışkanlık ... geçen sene ailesi ile durumun üzerinde çok durduk psikologa götürdük evdeki bebeklerinin derhal başkasına hediye olarak verilmesini söyledim mümkün olduğunca erkeklerle aynı ortamam girmesini söyledim. özellikle babasının daha çok ilgilenmesi gerektiğini evde annesinin gerekirse başını örtmemesinin , zaman zaman babasının mahalle maçına stada falan götürmesini söyledim.

bu yıl gözzlemliyorum ki çabalarımız olumlu sonuç vermiş şimdi sınıfın efesi oldu çıktı :) çok yaramazlık yapıyor ama inanın gözümde değil o ruh halinden kurtulduğuna o kadar çok sevindim ki anlatamam ay olarak çok küçük idi diğerlerinden psikomotor olarak hiç gelişmemişti 1. sınıfa başlamasına izin vermedim bu sene tekrar anasınıfına gelmesi gerektiğini söyledim aile ile hem fikir olduk. bu sene tam bir 6 yaş öğrencisi.

uzun lafın kısası kesinlikle aile ile iletişime geçip durumdan haberdar etmeniz. okul idaresine de bildirilmeli sonrasında veli madem böyle bir durum var tedbir neden almadınız diye bilir. aileye durumu kabullendirmek te tabi zor bir süreç kesin yargılarla konuşmadan öyle olmaması için tedbir almalıyız şeklinde yaklaşıla bilinir.

Tepki Skoru
0
çok teşekkürler. perşembe günü ilk işim bu konu ile ilgili görüşmek olacak

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00