Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Müzikli dramatizasyon

Tepki Skoru
0
müzikli dramatizasyon örneklerinizi paylaşırmısınız

Tepki Skoru
0
ritme uygun hayvan yürüyüşü

materyal: değişik ritmlerde müzik parçalarının kayıtlı olduğu kaset ve teyp
uygulama: çocuklarla birlikte yere daire şeklinde  oturun ve çocukların dinlediklerimüziğin ritmine uygunyürüme şekli olan bir hayvan düşünmelerini isteyin. Daha sonra tahmin edilen dbu hayvanın yürüyüşünü müziğin ritmine uygunolarak birlikte canlandırın. Etkinliğin çocukların ilgi ve isteklerine göre benzer şekilde sürdürün.

bu etkinliği çocukların düzeyine göre önce bir hayvan ve bir ritmolarak uygulayabilir, çocuklar etkinlikte olgunlaştıkça hayvan sayısını ve ritm çeşitliliğini artırabilirsiniz.
çocuklardan hayal güçlerini kullanarak çok daha değişik, hiç tanınmayan bir hayvanın yürüyüşünü canlandırmalarını isteyebilirsiniz.
Bu etkinliği bir hayvan seçerek ( örn. tavşan ) değişik ritm ardışıklığı içinde hareketlerini canlandırabilir ve bu hayvanla ilgili biröykü oluşturabilir, daha sonra çocuklardan resimlerini isteyebilirsiniz.
Çocuklardan benzer şekilde hayvanın duygularını ( üzgün, kızgın, neşeli, yorgun b. ) ifade etmelerini ve ilgili hareketleri canlandırmalarını isteyebilrsiniz.  

Tepki Skoru
0
sevdikleri ve hareketli bir parça kullanarak herkesin dağınık düzende önce yürümesini istersin onda sonra şimdi herkes sadece işaret parmağıyla oynasın dersin bir süre sadece işaret parmağıyla oynarlar,şimdi herkesin sadece başı oynasın,sadece bir ayak...şimdi hepimizin kalçası oynasın şeklinde çoğaltarak bedenin farklı kısımlarıyla oynamasını sağlarsın,en sonunda da tüm bedenimizle oynayalım dersin..Kolay ve çok eğlenceli oluyor..Ben yeni uyguladım çok eğlendik,biz disco,club tarzı bir parçayla oynadık,çocuklar bu tarz şarkıları da çok seviyorlar..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle