Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Müzik eğitiminin okul öncesi eğitimdeki önemini belirten bi araştırma ödevim var

Katılım
23 Ocak 2007
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
müzik eğitiminin okul öncesi eğitimdeki önemini belirten bi araştırma ödevim var yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim ben bişeyler buldum ama farklı bişeylerde istiyorum şimdiden teşekkürler.
 
Katılım
24 Şub 2007
Mesajlar
93
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
52
ben bir ögretmen degilim fakat bir çocuk annesiyim.Kızımın gerek okulundan aldıgım bilgilerden gerekte çocugumun hoşlandıgı ve olumlu olanlarından birkaç örnek veriyim size düşüyor.
Çocukların yaratıcılıgını artırmak için yada içinde uyuyan cevheri uyandırmak için müzik çok güzel bir araç.
Mesela tüm okulöncesi dönem çocukları şarkı söylemekten çok zevk alıyorlar.Herhangi bir konuyu seçerek bu konudaki fikirlerini şarkı halinde bize anlatmasını isterseniz inanamadıgınız güzel sözler ve güzel ezgiler kullanıyorlar.Bu yöntemi kızımdan ögrendim şu anda çok kullandıgı bir tarz hem dil özelliklerini geliştiriyor hem de farklı melodiler yakalıyor.
Bir konuda pazar günü kızımın okulunda bir seminere katıldım.Burdaki konu sanattı sanatın bir bütün oldugu ve bir birinini tamamlayarak yaratıcılıgı artırdıgı konusunda tüm sanatçılar hem fikirdi.Örnek resim yaparken çocuga konu ve resmin boyutu hakkında sınırlandırma yapmaktansa müzik eşliginde çocuga yanlızca boya vererek ve zaman zaman müzigin tarzını degiştirerek Caz Klasik müzik ve diger türler gibi tür degiştikçe resimlerin de farklı duygular yansıttıgı gibi dile getirdiler.Bugüne kadar düşünmemiştim bunu ama ne kadar dogru oldugunu şöyle bir düşününce fark ettim.
Umarım vermiş oldugum örnekler işinize yarar ve araştırma ödevinize şekil vermenizde yardımcı olur.
Sevgiler
 

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Katılım
30 Nis 2006
Mesajlar
3,039
Tepki Skoru
47
Puanları
48
Konu basşlığınız kurallara aykırı silmiyorum sadece baslıgınızı değiştirdim.Kurallarımızı okuyup bundan sonra biraz daha özverili olursanız sevinirim.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst