uzun ince bi hortumun içine(ama sert bir hortum/ karton çubuk) toplu igneleri/pirinç doldurup güzel şekilde süslenirse yağmur sesine benzer bir ses çıkıyor-bir adı vardı fakat unuttum.Kızılderililerin bir müzik aleti idi yanlış hatırlamıyorsam...
o müzük aleti kumaş ruloları var ya kumaşçılardan alınabilir.ona toplu iğneleri batırıyosun ya zaten onun çizgisi var o sırada batırırsan daha ii olur.ama çok sık batırma .bir tarafını kartonla kapat pirinçleri koy(rulonun 3 te 1 i kadar koy.)diğer tarfını da kapat.sonra üstünü buzdolabı poşeti varya onunla kapla çünkü kaplamadığın zaman çocuk iğneleri çıkartabilir.kaplık kullanma sesi yutuyo.anlatabilmişimdir umarım!
büyük fotoğraf çercevesinin içine hediyelik eşya satan yerlerde görmüşsünüzdür kapılara asılan metal rüzgar gülleri var onları çercevenin içine sıralı bir şekilde yan yana asabilirsiniz metal çubuklara vurulduğunda gayet güzel bir ses çıkıyor orjinal bir ödev olabilir tabiki süsleme işi de çok önemli.Çercevenin etrafını güzel renkli bir peluşla kaplayabilirsin peluşun üzerine de renkli boncuklar kelebekler böcekler ne yaparsan yap çok güzel görünüyor
Aynı zamanda yukarda yapımı anlatılan yağmur sesi çıkaran müzik aleti de çok değişik oluyor arkadaşlar kızılderililerin kullandığı 1m civarındaki müzik aletini iki tane havlu kağıdının karton ruloları birleştirilerek yapılabilir dış görünümünü ie orjinaline uygun olması için yapışkanlı kaplar var ağaç görünümlü onları kullanabilirsiniz sade olur ama çıkan ses cidden çok güzel ve insanı rahatlatan bir ses:36_1_21:
büyük fotoğraf çercevesinin içine hediyelik eşya satan yerlerde görmüşsünüzdür kapılara asılan metal rüzgar gülleri var onları çercevenin içine sıralı bir şekilde yan yana asabilirsiniz metal çubuklara vurulduğunda gayet güzel bir ses çıkıyor orjinal bir ödev olabilir tabiki süsleme işi de çok önemli.Çercevenin etrafını güzel renkli bir peluşla kaplayabilirsin peluşun üzerine de renkli boncuklar kelebekler böcekler ne yaparsan yap çok güzel görünüyor
Aynı zamanda yukarda yapımı anlatılan yağmur sesi çıkaran müzik aleti de çok değişik oluyor arkadaşlar kızılderililerin kullandığı 1m civarındaki müzik aletini iki tane havlu kağıdının karton ruloları birleştirilerek yapılabilir dış görünümünü ie orjinaline uygun olması için yapışkanlı kaplar var ağaç görünümlü onları kullanabilirsiniz sade olur ama çıkan ses cidden çok güzel ve insanı rahatlatan bir ses:36_1_21:
arkadaslar slm benmde artık materyalleri kullanarak müzik aleti yapmam gerekiyo yazdıklarınızdan az çok fikir sahibi oldum daha baska aklınıza gelen müzik aleti varmı
canım iki tane kinder sürpriz kutusu al. bunların içine boncukları koy(pirinçte olabilir).sonra kurşun kalemin her iki ucunu aç.bir ucuna bi kutuyu diğer ucuna diğer kutuyu sok. sonra bunların üstünü kumaşla kapla.al sana marakas
kumaş parçalarının içine poşette koyabilirsin
hışırtılı ses çikiyo
hatta bu kumaş parçalarıyla ayıcık falanda yapıp için poşet koyabilirsin güzel oluyor
:36_3_12::ggggdw:arkadşlar orff aletlerinin nasıl yapıldığı bana lazım ,kastanyet triyanol ,tahta kaşıklar,bango,timpani, ödev bunlar çok acil lazım cevabı hemen yazarsanız çok iyi olur
selem ben yeni kayıt yaptım bende internete müzik aleti nasıl yapılır diye gezerken yazdıklarınızı gördüm bana da bir fikir verir misiniz kafayı yemek üzereyimö