Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Memleket Yemekleriniz

Tepki Skoru
0
arkadaşLAR herkes memleketinin bir yemeğini tanıtıyor bu konuda.bir adet de resim koyarsanız güzel olur..bakalım neler çıkacak!!!önce ben başlayayım

HÖŞMERİM TATLISI
YÖRE:KIRŞEHİR

MALZEMESi:
2 su bardağı sütün çiği,
(Kaymaklanmış süt)
2 su bardağı mısır unu.
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay bardağı buğday unu,
Bir tutam tuz.
YAPILIŞI:
Süt ve tereyağı bir tavada kaynatılır. Kaynayan karışım yavaş yavaş karıştırılarak mısır unu ve buğday unu ilave edilir. Tuz eklenir, Hamur haline gelen karışım, omlet gibi çift taraflı olarak kızartılır. Servise sunulurken bal, toz şeker ve pekmez de dökülerek yenilebilir.

Tepki Skoru
0
CEZERYE
YÖRE: MERSİN

..

Gerekli malzemeler:

* 400 gr havuç
* 200 gr toz şeker
* 100 gr ceviz içi
* bulamak için hindistan cevizi
* yeteri kadar su
* isteğe bağlı tarçın da konulabilir.

YAPILIŞI : Havuçların üzerini kazıdıktan sonra bol su ile yıkayıp kurulamalı ve çelik bir tencerenin içine rendelemeli. Üstüne toz şekerini dökmeli ve şekeri ıslatıp eritecek kadar da su kattıktan sonra tencereyi orta ısılı ateşe oturtmalı (havucun suyunu salacağını düşünerek baştan fazla su koymayıp gerektikçe sıcak su katmak daha uygundur).

Tahta bir kaşıkla karıştırarark havuçlar eriyip de koyuca bir macun elde edinceye kadar tenceredekileri kaynatmalı. Macunun kıvamını anlamak için tahta kaşıkla tencereden minik bir parça almalı, bunu iki parmak arasına alıp yuvarlamalı. Parmaklar açılınca sadece birine yapışık kalıyorsa tamamdır.

Şekerli havuç macunu kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve hemen içine ceviz içi parçalarını atmalı, karıştırarak bunları helvaya yedirmeli. Sonra bu karışımı hafifçe ıslatılmış mermere(tezgaha) döküp spatula ile şekillendirerek bir dikdörtgen şekli vermeli.

Cezerye soğuyup katılaşınca, bunu her defasında ıslatılacak bir bıçak ile dilimlere kesmeli. Hindistan cevizine bulayarak servis edilmeli. Afiyet olsun.

Ekli dosyalar

Tepki Skoru
0
bayılırım cezeryeye:)) mersinde tam mekanında tatmak kısmet oldu..ayrıca mersin çok güzel bir şehir.

Tepki Skoru
0
Selvi höşmerimi balıkesire ait biliyordum sayende birşey daha öğrenmiş oldum :D

Tepki Skoru
0
bizde de yapılıyor canım:))balıkesirde de yapılıyormuş sonradan öğrendim:D

Tepki Skoru
0
hocam artık unutulmuş biraz da..bizim oralarda deyimi bile vardır höşmerim çekmek diye..biliyorsunuzdur..zahmet çekmek zor bir iş yapmak anlamına gelir..ne yalan söyleyeyim ben de annemin yaptığı haricinde yemedim...bizde genelde pekmezli yemekler oluyo annem bahsediyor biraz ama çok yapılmaz..bi de bizim bulgur pilavı var..tavuk suyuna..şöle bol salata yanına tavuk yufka üstüne:)))

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle