Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

MEB'in alan bilgisi sınavı ile ilgili yaptığı anket

Tepki Skoru
0
zaten bizim için gerekli olan bir sınav değildiki?eğitim bilimlerindeki soruların çoğu zaten bizim branş sorularımız değilmiydi birde bu sınavı çıkarmaya çalışıyorlar.şahsen bnim için zor olan sınavda mat oda görmediğim bir ders olduğu için...

Tepki Skoru
0
ben de kesinlikle katılmıyorum şıkkını işaretledim.Bizi yarış atına döndürmeleri yetmedi sanki bir sınavı daha kaldıracak güçte değilim

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Arkadaşlar buna sonuna kadar EVET derim ama şimdi biz evet dedik diyelim önümüzde 5 ay gibi kısa bir süre var sizce hazırlanabilecek miyiz?Bence bunu söylemek için geç kalında.Yazın söylenecekti alan sınavı olacak diye.
Şu an çoğu kişinin hazırlanabileceğini sanmıyorum o yüzden şu an hayır ama bundan sonra evet :D

Tepki Skoru
0
bende şimdi girdim hiç katılmıyorum dedim bu sistemi istemediğimden değilde meb güven olmaz alan sınavı diye saçma sapan sorular koyarlar önümüze diye korkuyorum ne tür sınavlarla bizi eledikleri ortada bu durumuda kesin ellerini yüzlerine bulaştırırlar ve bizi daha zor duruma sokarlar

Tepki Skoru
0
ben de bu ankette hiç katılmıyorumu işaretledim. uzaktan bakınca neye benziyoruz acaba çok merak ediyorum. bukalemuna mı benzetiyorlar ne... her sene farklı bir sistemle karşılaşmak zorunda mıyız? karar versinler artık ve bir dikiş tuttursunlar. yoksa bu dikiş tutturamayanlar sayesinde biz de dikiş tutturamayacağız...

Tepki Skoru
0
Ben kararsızımı işaretledim:)Kpss yi tamamiyle saçma bulmakla birlikte ,eğer illaki sınav yapılacaksa kendi alanımızdan da sınav yapılmasını mantıklı buluyorum.Kendi alanımda ki bilgilerime güveniyorum ama hepimiz mezun olduğumuza göre hepimiz de bilgi birikimine sahibiz,bu sefer ölçülen "bakalım hangileriniz testte daha iyi" olmuş oluyor.Bu arada artık kararsız değilim:)Bir daha girip kesinlikle katılmıyorum diyeceğim ama izlerin fikirlerini zaten onlar biliyorlar ve de umurlarında değil,bu anket bile göz boyamaktan başka birşey değil bence..Düşüncelerimizi bu ve benzer şekillerde ortaya koyup,yorumlarda bulunup,bir parça da olsa rahatlamımızı ve tepkimizi orda burada göstermememizi istiyorlar bence.Bizleri de yaptıkları türlü türlü Ali Cengiz oyunlarıyla,paronayak yapıyorlar işte:)

Tepki Skoru
0
ben asla boyle bi sınavı kabul etmiyorum boyle hakları yok bizi kukla gibi oynatıyorlar ve hayır diyorum boyle bir sınava ya bu sınavı yapsınlar kpss kaldırsınlar ya da bunu yapmasınlar hele boyle bir sınavın meb tarafından yapılması demek torpıl demek bana gore

Tepki Skoru
0
ben ankete katılamadım henüz ama alan sınavına karşı olmanız beni şaşırttı. daha iyi olmazmı alan sınavı yapsalar yani %100genel yetenek-kültür ve eğitim bilimlerinden yarıştıracaklarına (at gibi:mad:)%50 bu sınavdan %50side herkes kendi alnından değerlendirilir. yani bana daha iyi gibi geldi tabi ama bu sene için değil çünkü ne soracaklar nasıl yapacaklar belli değil. adamlar altyapı hazır diyorlar ama bakalım bizim altyapı hazırmı onu düşünen yok herzamanki gibi...çevir kazı yanmasın anlayışı devam ediyor öyle olmazsa böyle kandırırız bu da işe yaramadı şunu deneyelim biz denek iz yaaa.....

Tepki Skoru
0
bide ağustosta yapılması planlanmıştır demişler nasıl olacak yaa nasıl yetiştirecekler bu sınav sonuçlarını taaaa ağustosta sınavmı olur yaa itiraz edeceğimzi bir yer yokmu saçmalık bunlar...

Tepki Skoru
0
papatya1911' Alıntı:
ben ankete katılamadım henüz ama alan sınavına karşı olmanız beni şaşırttı. daha iyi olmazmı alan sınavı yapsalar yani %100genel yetenek-kültür ve eğitim bilimlerinden yarıştıracaklarına (at gibi:mad:)%50 bu sınavdan %50side herkes kendi alnından değerlendirilir. yani bana daha iyi gibi geldi tabi ama bu sene için değil çünkü ne soracaklar nasıl yapacaklar belli değil. adamlar altyapı hazır diyorlar ama bakalım bizim altyapı hazırmı onu düşünen yok herzamanki gibi...çevir kazı yanmasın anlayışı devam ediyor öyle olmazsa böyle kandırırız bu da işe yaramadı şunu deneyelim biz denek iz yaaa.....
sınava karşı olmamızın sebebi pat diye önümüze yeni birşey koymaları zaten. yani eskisine ayak uydurmaya çaışırken alın değiştirdik demeleri saçma. tamam belki böyle daha iyi olacak ama bunu seneye yapsınlar. ya da bize yeterli zaman tanıyıp çok çok önce bu karara varmaları lazımdı. bizim psikolojimizi bozmaktan başka bir işe yaramadı bence bu değişiklik. daha neyle ve ne zaman karşılaşacağımızı bile bilmiyoruz. kpss stresim kat kat arttı. yetmez mi bu kadar?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bizler alan bilgisi sınavı istiyorduk ama böyle değil.mesela matematikden neden sorumlu tutuluyoruz diyorduk.şimdi ne oldu zaten genel kültür genel yetenek varken birde alan bilgisi dahil oldu.hemde hengi dersin ne kadar yüzdelik dilimi olacağı belli değil.yani biz şimdi temmuza kadar üniversitede gördüğümüz hangi derse daha çok çalışalım.zaten insan anatomisi ve fizyolojisi dersini ancak gözden geçiririz sınava kadar.allah bizlere yardımcı olsun arkadaşlar.işimiz gitdikce zorlaşıyor.

Tepki Skoru
0
selcukaydin' Alıntı:
Arkadaşlar buna sonuna kadar EVET derim ama şimdi biz evet dedik diyelim önümüzde 5 ay gibi kısa bir süre var sizce hazırlanabilecek miyiz?Bence bunu söylemek için geç kalında.Yazın söylenecekti alan sınavı olacak diye.
Şu an çoğu kişinin hazırlanabileceğini sanmıyorum o yüzden şu an hayır ama bundan sonra evet :D
kesinlikle size katılıyorum selçuk bey bu sene hayır ama bundan sonra evet:)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bence eskiye göre daha iyi olacak ben liseyi ve üniversteyi sayarsam 7 yıldır zaten aynı şeyleri tekrar ediyorum ve ben bu sınav sistemini duyduğumda havalara uçtum yani herşey rayına oturmaya başlıyor artık tek şansızlığımız her değişikliğin bizim döneme rast gelmesi bence eskiye göre herşey daha kolay olacak %50 ne demek çok güzel bir yüzdelik bence.Katılmayanlar olabilir ama benim düşüncelerim bunlar ve ankete 'Tamamen katılıyorum'u işaretledim.

Tepki Skoru
0
bencede daha iyi olmuş. tabi bu yıl girecekler biraz şanssız olacaklar. üniversitede yatanlar dökülecek! daha kaliteli ve alan bilgisi iyi olanlar kazanacak güzel olmuş. gerçi benim girmeme daha iki sene var o zamana kadar çok şey değişir....

Tepki Skoru
0
selçuk bey sorum size bazı sitelerde alan bilgisi sınavı yapılmayacak deniliyor bu sene için siz bu sitenin yöneticisi sıfatı ile vede bizleri bilgilendiren bir konuma sahipsiniz bu konuyu bizim için araştırırmısınız ne kadar doğru bilmek istiyorum milli eğitimi arıyorum sürekli başka taraflara tel aktarılıyor kimse bir açıklama yapmıyor benim araştırma alanım kısıtlı ve zamanım olmuyo özel sebeblerden cevabınızı bekliycem vede eğer sınav olacaksa hangi kaynaklarda çalışmalıyız

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Ben aldıgım izlenime göre olma ihtimali çok az.Bu tür açıklamaları siyasi olarak görüyorum.Seçim yaklaşıyor herkesi memnun eder düşüncesiyle sanırım alan sınavını öne sürdüler.
Ayrıca daha Yök engelini aşabilmiş değiller.Sınav olmasa bile kendi alanlarında daha iyi ders çalışıp iyi bir bilgi sahibi olsunlar diye de bunu öne sürmüş olabilirler.
Yapacak olan sitesinde alan sınavı anketi yapar mı ?Benim şahsi fikrim böyle bir uygulama olmayacak.Ama olası bi ihtimali de göz önünde tutarak yinede çalışmaka lazım.
Temmuzda kpss ağustosta alan sınavı düşünülüyor.Sanırım yaptıgı ankette de %90 ı alan sınavına hayır demiş.

Tepki Skoru
0
Şelçuk beye tamamiyle katılıyorum.Tamam güzel olmuş alan sorulması doğru olan bu. Yök engelini aşılacakta, hazırlanacakta.oooooooooooooooooooooooo ben sanmıyorum hemen olsun birkaç seneyi bulur yani.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle