Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Materyalli oyun (resimli)

Tepki Skoru
0
bunu bi ödev için hazırladım ve sınıfta arkadaşlarla oynadık zevkli geçti. çocuklarlada ii geçeceğine inanıyorum. umarım beyenirsiniz.

Oyunun adı: tırtıllar ile kelebekler
Oyunun yaş grubu: 5–6 yaş
Oyunda kullanılan malzemeler:
• İki adet kese
• Bol miktarda çiçek ve yaprak kartı
Oyunun oynanılışı:
Çocukların hepsinin daire şeklinde olmaları sağlanır. Daha sonra eğitmen ortaya geçer ve sayışarak çocukları iki gruba ayırır. Ve oyun şu şekilde anlatır. Grupların önüne yaprak ve çiçek kartları karışık olarak serilir. Her iki grubunda karşısına birer çocuk konulur ve boyunlarına keseler asılır. Öndeki çocuklardan başlayarak sırayla, tırtıl grubu yaprakları, kelebek grubu çiçekleri alarak koşup keseye atarlar. Daha sonra koşup ikinci arkadaşının eline vurup arkaya geçer ve ikinci çocuk başlar. Oyun bu şekilde iki dakikalık bir müzik açılarak oynanılır. Süre bitiminde keselerdeki kartlar sayılır en çok toplayan grup birinci seçilir ve alkışlanır.

Tepki Skoru
0
çok güzelmiş tkşler hocam ben bu oyunu sınava kullanacağım:)) hocamda beğenir sanırım:))

Tepki Skoru
0
paylaşım çok güzel teşekkür ederim..

Tepki Skoru
0
birinci seçip alkışlamak okul öncesi için uygun değildir yani okul öncesinde kazanan kaybeden yoktur...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle