Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Materyal geliştirme dersi için fikirlerinize ihtiyacım var

Tepki Skoru
0
öğretim tek.ve materyal geliştirme dersinin final konusu bir branşta kullanabileceğim yardımcı materyali bulma,ne işe yarayacağını anlatma örn. veriyorum mesela vücut geliştirmede kol kaslarını geliştirmek için ağırlık değilde 2 lt su şişesi kullanma gibi yani gerçek alet dışında materyal bulma not olarakta söledi en yüksek notu en değişik materyal alacak diye o yüzden yardımınıza ihtiyacım var herhangi bi spor dalı oabilir farketmez. bir başka örnek daha vereyim mesela engelden atlamayı anlatmak için sopalara tel bağlamak gibi telden engel yapmak gibi .Ama ben değişik bi fikir arıorum şimdiden teşekkür ederim...

Tepki Skoru
0
ben sınıfıma basketbol potasını, yoğurt kabının ağzı açık olan tarafından 5cm kalınlığında kesip patates filesi diktim ve sonra onları çocukların boyuna uygun bir çıtaya çaktım çıtayı da yerde düzgün dursun diye düz bir tahtaya çaktım ve çocuklar yağlı boya ile çıtaları boyadı...

Tepki Skoru
0
bu arada kulakları çınlasın sevgili belma hocam hep derdi ki nerde olursanız olun ne yapıyor olursanız olun kağıtlar en iyi materyaldir. belki hocanıza çok değişik ilginç bir materyal olarak gelmeyebilir. diyelim ki hareket eğitiminde küçük kasları geliştirmek istiyorsunuz materyal: kağıt. yığın çocukların eline buruştursunlar. dediğiniz gibi kol kaslarına yönelik bir çalışmayı hedefe topu atabilme kazanımıyla beraber vermek istiyorunuz: buruşturulan kağıtları top yapsın çocuklar ve bir hedef belirleeyin topu hedefe atmaya çalışsınlar. fen ve doğa eğitiminde bir deney yaparak çocukların farkındalığını artırmak istiyorsunuz:buruşturduğunuz kağıtların masanın üzerine koyun ve çocuklardan kağıt topların etrafını bir kalemle çizmelerini isteyin çizme işleminden sonra topları kaldırın ve alanı büyük ya da küçük olarak değerlendirmelerini isteyin hemen ardından buruşturduğunuz kağıtları açın ve alan ölçümünü yine kalemle çizerek yapmalarını isteyin. sonuçu karşılaştırın. içinde ormanı ağaçları anlatan b,ir hikaye okuyorsunuz diyelim. rüzgarın ağaçlara yaptığı sesi de aynı zamanda çocuklara dinletmek istiyorsunuz: A4 kağıdı enine olarak yarısına kadar 5cm aralıklarla kesin ve sonra ağaç gibi birleştirin salladığınızda rüzgarın ağaca yaptırdığı müziği duyacaksınız. özbakım alanında elleri yıkamanın önemini ve ellerimizi yıkamazsak elimizde ne kadar çok mikrop olacağını çocuklara anlatmak istiyorsunuz: beyaz kağıtların üzerine temiz elleriye dokunmalarını isteyin ve kağıdın renginde değişiklik olup olmadığını sorun.ardından çocukların ellerineçeşitli şeyler vererek kirlenmelerini sağlayın(yağlı ve kakoulu bir bisküvi,sulu boya,kum..) ve tekrar ellerini beyaz kağıda bastırmalarını söyleyin işte mikroplar 0rda!... daha yazmak isterdim ama bu kadarı yeterli sanırım. hocanızın tabiri ile en iyi materyal olarak senin yapacağın şey seçilmezse üzülme not çok da önemli değil. her insan ve onun meydana getirdiği herşey özeldir. başarılar...

Tepki Skoru
0
çok teşekkür ederim basketbol potası yapma fikri harika benim hoşuma giti şahsen çok teşekkür edrim başka fikirleriniz olursa ben hergün bakıorum siteye şimdiden teşekkür ederim

Tepki Skoru
0
elif sanada teşekkür edeirm seninde materyal fikrin harika .hangi okulda okuosun :d

Tepki Skoru
0
bide Elah hocam bunu kaç yaş çocuğuna uygulayabilirim

Tepki Skoru
0
bi yeni başlayanlar için bir çalışma olabilir dimi

Tepki Skoru
0
basketbol potasını mı sordun kağıtları mı?
potayı soruyorsan yaş grubu küçükse daha geniş bir ağız ve daha kısa boyda olmasını sağlayabilirsin. kağıt ise 5-6 yaş için uygun tabi çocukların genel seviyelerini bilemem.
bak aklıma ne geldi. biraz çalıntı olacak ama ben okurken aynı derste arkadaşlarımdan biri çocukların boyunda süngerden bir adam yapmıştı. bu adamın göz,kulak,burun,ağız ve kaşlarının yerine çırt çırtları diktiler ve yine bu organları süngerden(kauçuk da olabilir) yaparak arkalarına da çırt çırt diktiler. bu yüzümüzdeki organların yerini deneme yanılma yoluyla bulmalarını sağlıyordu.
daha sonra ince kumaşlarla düğmeli,fermauarlı ve çıtçıtlı elbiseler diktiler(küçük kas gelişimi/öz bakım)ve son olarak ayakkabılar hazırlamışlardı bağcıklı.. hazırlaması zaman alan bir etkinlik ama fikir güzel. en azından kafa kısmını yapabilirsin.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle