Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Lise öğrencisine yardım

Tepki Skoru
0
lise 2 öğrencisiyim bölümüm ts anaokulu öğretmenliğini düşünüyorum.ama ea bölümünde okul öncesi öğretmenliği var bu 2 bölüm arasında para rütbe iş bulma farkı mı var?bu konuda kimse birşey bilmiyor çevremde.sizin bu konuda eğitiminiz var ve o ortamın içindesiniz bilirsiniz diye soruyorum.bilgi verirseniz çok sevinirim.

Tepki Skoru
0
her iki bölüm için bir fark yok benim bildiğim kadarıyla...maaş yada iş bulma inkanlarıda aynı...ama özel okullarda çalışmak istediğinde maaş farkı oluyo tabi...okul öncesi mezunları meslek liselerinde öğretmenlik yapamıyorlar...çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları anaokulllarında anasınıflarında ve liselerde öğretmenlik yapabiliyorlar...

Tepki Skoru
0
ebrar öncelikle hoş geldin bestenin de dediği gibi arada fark yok biri ea öğrencisi için drekt oöö olarak verilmiş bunu sayısal öğrencileride seçebiliyo diğeride sosyal öğrencisini göz önüne alarak açılmış burdan da sadece ea öğrencisi ortak tercih yapıyo

Tepki Skoru
0
0_beste_0' Alıntı:
her iki bölüm için bir fark yok benim bildiğim kadarıyla...maaş yada iş bulma inkanlarıda aynı...ama özel okullarda çalışmak istediğinde maaş farkı oluyo tabi...okul öncesi mezunları meslek liselerinde öğretmenlik yapamıyorlar...çocuk gelişimi ve eğitimi mezunları anaokulllarında anasınıflarında ve liselerde öğretmenlik yapabiliyorlar...

Okul öncesi öğretmenliği mezunları kpss den geçerli puanlı aldıkları zaman kız meslek liselerinde öğretmenlik yapma tercihinde de bulunabiliyorlar...

Tepki Skoru
0
teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için :)))

Tepki Skoru
0
Kız Meslek liselerinin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından mezun olanlar İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin düzenlemi olduğu kursa katılırlar.sonunda yapılan sınav sonucunda en yüksek puandan başlamak üzere İlköğretim okullarında bulunan ana sınıflarına usta öğretici olarak bir ders yılı müddetle sözleşmeli olarak görevlendirilirler.Bu durum ise ; Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı mezunu fakülte mezunları sayısının Türkiye genelindeki Ana sınıfı,Ana okulu ve uygulama sınıflarındaki öğretmen ihtiyacını karşılayamamasından kaynaklanmaktadır.Yani öğretmen açığı zorunlu olarak usta öğretici statüsünü kazanan Meslek liseleri Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanınndan mezun olanlardan karşılanmaktadır.Fakülte mezunlarının sayısı arttıkça usta öğretici sayısıda sıfırlanacaktır.Statü olarak ise usta öğreticiler ana okulu veya sınıfı veya uygulama sınıfındaki öğretmenlerin emrinde çalışırlar.Bu açıklamalardan anşlaşılacağı üzere okuyup alanınızda fakülte mezunu olmanız gerekmektedir.Çünkü bu surette hem özel Ana okullarında rahatlıkla iş bulabilirsiniz.Hem de Devlet okullarına girebilirsiniz. Ama KPSS sınavını kazanarak

Tepki Skoru
0
ben geçen yıl usta öğretici belgemi yeniledim usta öğretici olsanda lise mezunu olanlar Meb'de kadrosuz usta öğretici olarak görev yapamıyorlar Aöf de okuması yada mezun olması veya fakülte bitirmiş olması gerekiyor.
Bildiğim kadarıyla 2 bölüm arasınd bir fark yok sadece okul öncesi öğretmenliğini bitirirseniz bazı okullarda çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni olarak görev alabiliyorsunuz

Tepki Skoru
0
mrb. cocuk gelişimi okudugunda hem anaokullarında hemde lisede ögretmenlik yapabiliyorsun.ama okul .ncesi okudugunda sadece adı üstünde anaokularında ögretmenlık yapabılıyorsun...

Tepki Skoru
0
free_girl' Alıntı:
mrb. cocuk gelişimi okudugunda hem anaokullarında hemde lisede ögretmenlik yapabiliyorsun.ama okul .ncesi okudugunda sadece adı üstünde anaokularında ögretmenlık yapabılıyorsun...
evet asıl olan budur atama yönetmeliğide bunu diyor aslında ara dönemlerde gelen branş değişikliklerindede faydalanıp liseye yada liseden ok.önc.eğt. kurumlarına geçebiliyordunuz fakat bu daha önceden atanaalarda oluyordu artık yapılmıyor

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle