Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

LES DEĞİŞTİ ALES OLDU

Katılım
4 Ara 2006
Mesajlar
143
Tepki Skoru
0
Puanları
0
ARKADAŞLAR; Yükseköğretim Genel Kurulunun 2 Şubat 2007 günü yapılan toplantısında, yükseköğretim kurumlarında okutman,araştırma görevlisi vs kadrolarına atanmak için yapılması gereken sınav ile Lisanüstü Eğitimi Griş Sınavının (LES) birleştirilmesine ve yeni sınavın adının “Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)” olmasına karar verilmiştir.Belirli akademik kadrolara atanmak isteyenler ile lisansüstü eğitimi yapmak isteyenlerin gireceği ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez yapılacaktır. Sınavda 40’ar sorudan oluşan Sayısal-1ve Sayısal-2 Testleri ile, 80 sorudan oluşan Sözel Testi yer alacaktır. ALES testlerinde yer alacak soruların niteliği, daha önce yapılan LES sınavlarında yer alan testlerdeki sorulara benzer olacaktır. Testler açısından LES ve ALES arasındaki tek fark, LES’te yer alan 80 soruluk Sayısal Testi yerine ALES’te 40’ar soruluk Sayısal-1 ve Sayısal-2 Testlerinin yer almasıdır.
haberiniz var mıydı bilmiyorum.başvuru tarihleri:26 şubat-5 mart arası..başarılar..
 
Katılım
8 Eyl 2006
Mesajlar
9,423
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
38
Çok teşekkürler.
Yararlı oldu sağol...:)
 

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Katılım
30 Nis 2006
Mesajlar
3,039
Tepki Skoru
47
Puanları
48
Les eski puanları 56 olanlar yeni sistemde 70 sayılacak daha tam netleşmedi ama büyük ihtimalle böyle.

78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı kanunla eklenen Ek Madde 8” ile, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 70 puan almak gerektiği hükmü getirilmiştir.
 
Katılım
1 May 2006
Mesajlar
271
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
Gerçekten bu değişimler beni hep es geçerek oluyor.Hayırlısı bakalım:)
 
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
120
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
katılıyorum arkadaşlar değişiklikler benide buldu hep ve bazen çıldıracak oluyorum hergün bişeylere karar verilip değiştiriliyor neredeyse herkese kolay gelsin ondan sonra.....
 
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
120
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
Bu yıldan itibaren yüksek öğretim kurumlarından belirli akademik kadrolara atanmak veya lisansüstü eğitim yapmak isteyen adaylar ALES'e başvuracaklar.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Genel Kurulu, yüksek öğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına atanmak için yapılması gereken sınavla LES'in birleştirilmesine ve yeni sınavın adının ''ALES'' olmasına karar verildi.

ALES, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere iki kez yapılacak. Sınavda 40'ar sorudan oluşan Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri ile 80 sorudan oluşan sözel testi yer alacak. Testlerde yer alacak soruların niteliği daha önce yapılan LES'te yer alan testlerdeki sorulara benzer olacak. ALES ile LES arasındaki tek fark, LES'te yer alan 80 soruluk sayısal testin yerine ALES'te 40'ar soruluk Sayısal-1 ve Sayısal-2 testlerinin bulunması.

-BAZI AKADEMİK KADROLAR İÇİN DE GEREKLİ-

Yüksek öğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e girme şartı getirildi. Bu kadrolar için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekiyor. ALES'e katılan adayların sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı ALES puanları hesaplanacak. LES'teki puanlardan farklı olarak, ALES puanlarının en yükseği 100 puan olacak. 2005 ve 2006 yıllarında yapılan LES sınavlarına giren ve aldıkları puanlar halen geçerli olan adayların LES puanlarına karşılık gelen ALES puanlarının nasıl hesaplanacağı daha sonra ÖSYM tarafından açıklanacak. ALES, 2007 yılı ilkbahar döneminde 22 Nisan Pazar günü 40 merkezde yapılacak. sınava girmek isteyen adaylar, 26 Şubat-5 Mart tarihleri arasında üniversite rektörlüklerine başvurabilecek
 
Katılım
5 Şub 2008
Mesajlar
2
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
44
inan bende merak ediyordum çok teşekkür ederim arkadaşım
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst