Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kurbağa Kum Kum Etkinliği-Yeni Müfredat

Tepki Skoru
1
ÖĞRENME SÜRECİ

​Çocuklara öykü kartları kullanılarak “Kurbağa Kumkum” adlı öykü anlatılır:
“Bir zamanlar birçok hayvanın bir arada yaşadığı bir orman varmış. Bu ormanda tüm hayvanlar çok iyi arkadaşmış. Her gün akşama kadar birlikte türlü türlü oyunlar oynarlarmış. Bazen aralarında tatsızlıklar da çıkarmış tabii.. En çok da “Kurbağa Kumkum” huysuzluk edermiş. Çünkü hep onun istediği oyunlar oynansın istermiş. Günlerden bir gün, ormanda bütün yavru hayvanlar yine birlikte oynuyorlarmış. Kurbağa Kumkum her zamanki gibi zıplama yarışı yapmak istemiş, diğer yavrular kabul etmişler. Tabii Kurbağa Kumkum kazanmış yarışı.. Ardından Tavşan Tomtom da koşu yarışı yapmayı önermiş. Ama Kurbağa Kumkum istememiş, zıplama yarışının sanki nesi varmış. Diğer yavrular tavşan ile birlikte başlayınca koşu yarışına, bizimki söylene söylene yerleşmiş bir dere kenarına.. “Keşke herkes bana benzeseydi.. Hep benim istediklerimi isteselerdi. Böylece hep benim istediğim oyunlar oynanırdı” diye düşünerek, tatlı bir uykuya dalmış. Birazdan bir kalabalık sarmış etrafını. Ama o da ne??“Tavşan Tomtom”, “Zürafa Zumzum”, “Fil Fumfum” hepsi aynı kendisi gibi bir kurbağa olmamış mı? Hadi zıplama yarışı yapalım demişler. Çok sevinmiş Kurbağa Kumkum hemen kabul etmiş bu teklifi.. Saatlerce zıplayıp durmuşlar. Sonunda sıkılmış Kurbağa Kumkum.. Biraz serinlemek için dereye atlayacakmış ama tüm arkadaşları aynı anda serinlemek için dereye atlayınca, ona yer kalmamış. Bari biraz sevdiğim yiyeceklerden yiyeyim diye düşünmüş, ama boşuna... Çünkü herkesin en sevdiği yiyecekler, onun en sevdiği yiyecekler olduğu için zaten çoktan bitmemiş mi? Hadi biraz da başka bir oyun oynayalım sıkıldım demiş. Ama herkes sadece zıplama oyunu oynamak istiyormuş kimseyi ikna edememiş. “Öff… herkesin bana benzemesi ne kadar da sıkıcıymış, keşke her şey eski haline dönse diye hayıflanırken, “Hadi Kumkum.. Hadi uyan. Şimdi “Şempanze Şamşam’ın istediği daldan dala atlamaca oyununu oynuyoruz…” sesleri ile uyanmış Kumkum… Meğer gördüğü bir rüyaymış. Oh iyi ki rüyaymış diye düşünmüş vee büyük bir sevinç ile arkadaşlarının arasına katılmış…”

Ekli dosyalar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.