Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kural tanımayan çocuklar

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşlar kural tanımayan öğrencilerinize uygulamanız ne oluyor paylaşırmısınız ben mola konuşma oyuna almamayı denedim 4çocukta bi türlü anlaşamadık 4gün üst üsde bi öğrenciye zarar verdiler bilmeden ama burnu kanadı ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?

Tepki Skoru
0
aynı sorunla karşı karşıyayım ve bi çözüm bulamadım henüz..:(

Tepki Skoru
0
ben kurallara uymayan öğrencilerime sınıf içerisinde çeşitli sorumluluklar veriyorum.buda onların çok hoşuna gidiyor.mesela köşeleri düzenleme görevi veriyorum bütün gün boyunca o köşeleri düzenli bir şekilde kontrol etmelerini sağlıyorum yada faaliyet zamanlarında arkadaşlarına kağıtları boyaları dağıtmalarını sağlıyorum gerçekten işe aradı arkadaşlar onları uğraşacakları yapabilecekleri görevler verirseniz sınıf düzenine farkında olmadan uyum sağlayacaklardır.ya da sınıfta kurallara uyan tüm öğrencilerime her gün gülen yüz yada yıldız yapıp yakalarına asıyorum.buda arkadaşalar.yada günün çocuğu seçiyorum sınıfta uslu duran çocuklara arkadaşları tarafından seçip alkış yaptırıyorum bu da inanılmaz işe yarıyor :))

Tepki Skoru
0
Hocam bu dedİklerİnİzİ denedİm ben de...ama kisa vadede İŞe yariyor...bİr ÖĞrencİm ne kural taniyor ne de elİ ayaĞi duruyor...kafami ÇevİrdİĞİm an bİr arkadaŞina zarar verİyor.sorumluluk verdİĞİmde duymamiŞ gİbİ yapiyor zorla yaptiriyorum bu da doĞru deĞİl bİlİyorum .her doĞru davraniŞi pekİŞtİrİyİm dİyorm ama ÇocuĞun doĞru davraniŞi yok kİ,Çok az.nasil baŞ edeceĞİmİ bİlmİyorum

Tepki Skoru
0
ben aileleri tanımaya çalışıyorum. Çünkü çocuklar ailelerin aynasıdırlar ev içerisinde anne baba modeli nasıldır çocuğun bu tip davranışlarında ebeveynlerin tepkisi nedir..çünkü pek çok ailede çocuklar birey olarak görülmüyor.aileye ulaştıktan sonra açıkçası ailenin çocuk üzerindeki davranışını değiştirmeye çalışıyorum okulda koyduğum kuralları evdede devam etmesi konusunda aile ile sürekli iletişim halindeyim oldukça işe yarıyor. sınıf içindeyse bu tip öğrencilerle sık sık teke tek görüşüyorum. onu çok sevdiğimi ama bu yaptıklarının beni şu, şu nedenlerle beni üzdüğünü söylüyorum ayrıca sık sık göz teması halinde oluyorum ör// yaptığı olumlu her hangi bir davranışında gülümseyerk onaylıyorum yada yaptığı en ufak bir olumsuzlukta bakışlarımla ama olmadı ki msj. veriyorum. bazen etkinlik hazırlarken yanıma çağırıp diğierlerine çaktırmadan fikrini soruyorum birde sık sık sohbet ortamı yaratıyorum oldukça işe yarıyor..

Tepki Skoru
0
bu dedkilerinizin hepsini bende yaptırıyorum arkadaşlar ama işe yaramayan çocukta yaramıyor maalesef.günün başkanı yaıorum mesela ben yapamıycam deyip başkasına devrediyorum diyor devamlı yaramazlık pşinde dersede katılmak istemiyor hep serbest oynamak istiyor ve diğerlerine zarar vermk hoşuna gidiyor kısa vadede çözüm var ama kalıcı bir çözüm yok gibi..oofff offf

Tepki Skoru
0
bi arkadaşımdan duymuştum bu tür çocukları sen daha büyüyememişsin deyip alt yaş guruplarına gönderiyorllarmış bir gün o sınıfta kalıyormuş.bayada etkili olmuş.imkanın varsa deneyebilirsin.yada artık buyuduğünü vurgulayarak sorumluluk vereblirsin.aile de çok önemli aileyle mutlaka koordineli bişeyler yapmak lazım.bazı aileler çok sorumsuz olabiliyor ama bu tür bir aileyle karşılassan bile çoçuğa biraz da olsa hak verip ona göre tavrını gözden geçiriyorsun.bi de 4 çocuk demişsin bir tanesi zor 4 taneler birbirlerini de olumsuz etkileyıp işi içinden çıkılmaz bihale getiriyorlardır.biraraya gelmelerini önlemek için gruplar oluşturabilirsin

Tepki Skoru
0
evet hocam 4olunca çok zor oldu bana tavsiyenize uyucam inş.bir araya getirmemk zor çocuklar sorumlukluk almıyor sorun burda kural tanımıyolar diğerleri gibi değil aileleri ii konuşuyo ama yeterki çocuk başımdan gitisin düşüncesi var maalesef..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle