Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Küçük Kertenkele (hikaye)

Katılım
17 Haz 2006
Mesajlar
81
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
KÜÇÜK KERTENKELE

Bir varmış bir yokmuş. Küçük bir kertenkele varmış. Bir gün bu küçük kertenkele ormanda dolaşıyormuş. Yerde parlayan bir cam parçası bulmuş. Bir de bakmış ki, ne görsün? Kırık bir ayna parçası değimliymiş bu?
Kertenkele ayna da kendini uzun uzun seyretmiş. Dilini çıkarmış, gözlerini açıp kapamış, burnunu oynatmış… Kendini pek beğenmiş. Korkunç bir yüzü, canavara benzeyen bir kafası, keskin dişleri ve uzun bir kuyruğu varmış.
“ Ben çok korkuncum! Bütün hayvanlar benden korkar,” diye düşünerek sevine sevine yürüyormuş ki, ne görsün! Karşıdan bir timsah gelmiyor mu?
Kertenkele çok şaşırmış! Timsah tıpkı ona benziyormuş. Onun da korkunç bir yüzü, canavara benzeyen kafası, keskin dişleri ve uzun kuyruğu varmış. Ama timsah kertenkeleden çooooooook çok kocamanmış.
“Belki ben de bir timsah yavrusuyum,” diye düşünmüş. “Büyüyünce de bir timsah olacağım.”
Küçük kertenkele artık diğer kertenkeleleri beğenmez olmuş. Annesini babasını da beğenmiyormuş.” Ben timsahım!” diyormuş böbürlene böbürlene.
Herkes ona “Hayır,sen küçük bir kertenkelesin. Büyüyünce de büyük bir kertenkele olacaksın”, diyormuş ama kertenkele, éHayır ben bir timsahım. Büyüyünce de kocaman bir timsah olacağım,” diyormuş.
Küçük kertenkele kendisinin bir timsah olduğuna o kadar inanmış ki, artı hep timsahların yanında dolaşıyor, onların yaptıklarını yapmaya çalışıyor. Timsahlar yemek yerken oda yemek yiyor, oyun oynarken o da oyun oynuyormuş. Timsahlar uyuyunca oda uyuyormuş.
Bir gün bakmış timsahlar suya giriyor. Öyle ya timsahlar suda tembel tembel dolaşmaya bayılırlar.
Küçük kertenkele de timsahların arkasından suya atmış kendini, yüzmeye çalışmış. Ama kertenkele timsah değil ki yüzsün! Timsahlar güzel güzel yüzerken, o suya batmaya başlamış. Bir yandan da bağırıyormuş, “İmdat, İMDATTT!Kurtarın beni!Kurtarın boğuluyorum!.
Oradan geçen bir balık, kertenkeleye seslenmiş.”Sen timsah değil misin? Bütün timsahlar yüzerler sende yüz!
“Hayır, hayır!Ben timsah değilim!” diye bağarmış kertenkele. “Ben yalnızca küçük bir kertenkeleyim, yüzme bilmem.. Kurtarın beni!.”
O zaman timsahlardan biri kuyruğunu uzatmış ve küçük kertenkeleyi alıp sahile çıkarmış.” “Bir daha sakın kendinden başkası olmayı isteme” demiş. “Ben de senin gibi bir ketenkele olmayı ve timsahların giremeyeceği küçüçük deliklere bile girebilmeyi isteyebilirim, ama kertenkele olabilir miyim?
Küçük kertenkele çok utanmış. Hemen evine, ailesinin yanına dönmüş. O günden sonra he yalnızca iyi bir kertenkele olmayı istemiş.
 
Katılım
13 Şub 2007
Mesajlar
744
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
51
bende kaydetmek isterdim.ama bilmiyorum.nasıl oluyooooooo
 
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
5,261
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
çok güzelmiş ve değişik çok teşekkürler hocam :):):)
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst