Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

KPSS'ye kim hangi düzeyden girecek?

Tepki Skoru
1
Bilindiği üzere bu yıl KPSS Genel sınav yılı... Yani hem B grubu hem de A Grubu ve öğretmenlik sınavları yapılacak. ÖSYM'nin yayımlamış olduğu takvime göre, lisans düzeyinden girecekler için sınav 7-8 Temmuz'da, önlisans ve lise düzeyinden girecekler için ise sınav 23 Eylül 2012 tarihinde yapılacaktır. Peki adaylar hangi düzeyden sınava girecektir? İki düzeyden birden sınava girmek mümkün mü? Lisans mezunu lise düzeyinden sınava girebilir mi?

ÖSYM'nin yayımlamış olduğu takvime göre önce Lisans KPSS sınavı yapılacaktır. Bu sınava başvurular 9-18 Nisan 2012 tarihleri arasında alınacaktır. Dolaysıyla henüz yayımlanmış bir kılavuz bulunmamaktadır. Ancak 2000 yılından bu yana devam eden uygulamanın bu yıl da değişmeyeceğini tahmin ediyoruz. Geçen yıllardaki kılavuzlarda yer alan hükümlere göre, uygulama büyük bir ihtimalle yine şu şekilde olacaktır.

İKİ DÜZEYDEN BİRDEN SINAVA GİRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Bir adayın, 2012 yılı içinde hem lisans hem de lise düzeyinden veya hem lise hem de önlisans düzeyinden sınava girmesi mümkün değildir. Sınava tek bir düzeyden girilebilecektir. Lisans sınavına başvuru yapanların, Eylül ayındaki sınava başvuruları bilgisayar üzerinden otomatik olarak engellenecektir.

EN ÜST MEZUNİYETTEN SINAVA GİRİLECEKTİR

* Bir aday eğer 18 Nisan 2012 tarihi itibariyle lisans mezunu ise sınava lisans düzeyinden girmesi zorunludur.

* Ancak, aday 18 Nisan 2012 tarihi itibariyle mezun değilse, KPSS Lisans sınavına başvurmayarak Eylül ayındaki sınava lise veya önlisans düzeyinden başvurabilir.

* Haziran veya Temmuz ayında bir Lisans programdan mezun olacaklar, istemeleri halinde, KPSS Lisans sınavına başvurabilecektir. Sınav süresi 2 yıl geçerlidir. Aday, mezun olduğu alana açılan kadroları düşünerek hangi düzeyden gireceğine kendisi karar vermelidir.

Haber Kaynağı: Memurlar.net

Tepki Skoru
3
Lisans düzeyinde gireceğim inşaallah :) hepimize kolay gelsinn....

Tepki Skoru
0
AÖF'ten önlisans diplomamı alabilirsem önlisans düzeyinde gireceğim inşallah.

Tepki Skoru
3
e.toprak hocam,,,tabii sizin kendi tercihiniz ama önlisans mezunları, lisans tamamlamak için o kadar uğraşırken, siz de 2 yıl daha devam etseniz daha iyi olmaz mı?

Tepki Skoru
0
Pardon hocam anlayamadım benim KPSSye girmemin onların lisans tamamlama çabalarıyla bir ilgisi var mı?

Tepki Skoru
3
hayır KPSS ye girmenizin bununla bir ilgisi yok...Sanırım aöf den okul öncesi öğretmenliği okuyorsunuz? 2. yılınız bitecek ve önlisans diplomanızı alacaksınız.Demek istediğim şu: önlisans mezunları öğretmen olarak atanamıyor sonuçta...bu yüzden önlisans mezunu olanların, büyük bir çoğunluğu, lisans tamamlamaya, 4 yılı bitirmeye çalışıyor. Siz de, hali hazırda, öğrenciyken, 2 yıl daha okula devam edip, lisans mezunu olsanız demeye çalıştım...

Tepki Skoru
3
Amacım, hiç tanımadığım bir insanın işine müdahale etmek değil tabii ki....yanlış anlaşılmak istemem, sadece fikrimi beyan ettim....

Tepki Skoru
0
Yok hocam yanlış anlamadım da ben kendimi denemek için gireceğim 2. girişim olacak. Şöyle bir duyum aldım doğru mu bilmiyorum önlisans düzeyinde giriliyor geçer puan alınıyor görev yapılıyor mezun olunduğunda lisans diploması ilgili kuruma gösteriliyor ve tekrar sınava girmeden görevinize devam ediyorsunuz kadrolu öğretmen sıfatında. Doğruluğunu bilmiyorum açıkçası.....

Tepki Skoru
3
anladım...ama önlisans diploması almanıza gerek yok, sadece önlisans yazısı almanız yeterli (aöf bürolarından alınabiliyor) eğer diploma almak isterseniz, direkt kaydınız siliniyor. Ayrıca, önlisans diplomasıyla atanıp, daha sonra okulu tamamlayıp, göreve devam etme olayı, daha önceki yıllarda oluyordu (diye biliyorum ben) . Sadece çocuk esirgeme kurumlarında eğitmenlik yapılabiliyor (önlisans diplomasıyla) o da çok ağır şartlarına sahip oluyormuş duyduğum kadarıyla...belki çok güncel değişiklikler yapılmıştır da ben bilmiyorumdur...

Tepki Skoru
1
​Tuğba hocam haklı bende öyle biliyorum . diploma alırsanız kaydınız silinir .
Önlisans yazısı veriyorlar sanırım .

Tepki Skoru
3
evet direkt kayıt siliniyor...mesela 3. sınıfta okuyan arkadaşlar, ücretli öğretmenlik için başvururken, aöf bürolarından, "önlisans yazısı" yerine, diploma istiyorlar. bu hataya düşmeyin, ordaki büro memurunun aklına gelip de uyarmazsa, bir de o yanlışlığı düzeltmek için uğraşmak zorunda kalırsınız...aman arkadaşlar, dikkat edelim...

Tepki Skoru
0
Peki teşekkür ederim cevaplarınız için, ayrıca kesinlikle okulu yarıda bırakma niyetim yok hiç olmadı da :) 'Diplomamı alabilirsem' derken sizin dediğinizi yani önlisans yazısını kastetmiştim fakat burada hatamın farkındayım yanlış ifade ettim kusura bakmayın. :)

Tepki Skoru
3
yok ne kusuru, estağfirullah :) yani aynı şeyi düşünüp, farklı ifade ettik galiba...neyse, hayırlısıyla okulumuzu bitirelim de, bu yazdıklarımızı hatırlarız belki :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle