Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

KPSS'de şok iddia

Tepki Skoru
0
İki sorunun iki doğru cevabı olduğu iddia ediliyorPozitif Kariyer Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü
Eğitim Uzmanı Zafer KAYA geçtiğimiz hafta yapılan KPSS'de yanlış olduğunu tespit ettikleri iki soru hakkında açıklamalarda bulundu

İşte o açıklama:

'28 haziran 2008 tarihinde ÖSYM tarafından yapılan, KPSS’nin öğretmen adaylarına yönelik yapılan öğleden sonra oturumundaki, Eğitim Bilimleri oturumunda 79. ve 87. soruların iki seçeneğin de doğru cevap olduğunu fark ettik.

79. soruda doğru cevap 'D' seçeneği 'olumsuz aktarma' olarak verilmiştir. Oysa ki 'B' seçeneğindeki 'Ket vurma' cevabı da olumsuz aktarma ile aynı anlama gelmektedir. Bu nedenle öğretmen adayları iki cevaplı bu soruyu cevaplamak konusunda mağdur olmuşlardır.

87. soruda da aynı şekilde iki doğru cevabı olan soru sorulmuştur. Doğru cevap olarak 'B' seçeneği 'Olumsuz pekiştirme' verilmiştir. Ancak soru dikkatli okunduğunda 'D' seçeneğindeki 'Tepki genellemesi' cevabının da açıklamadan çıkarılabileceği görülmektedir. Bu noktada bu sorunun da iki cevabı var dır. Bu konuda derhal bir düzeltmeye gidilmelidir.
ALINTIDIR

Tepki Skoru
0
Zafer hocam söylüyorsa doğrudur. bu sınav ya iptal edilmeli ya da kat sayılar artmalı. baraj düşerse geçen yılkilerin de girme şansı kat kat artacak ve bişey değişmeyecek!

Tepki Skoru
0
bncde baraj düşeceğine bu geçen senekilerin işine geleceğine kat sayı artırılmalı bu bizm içn daha ii sanrm o iki soru hakkında bnde öyle düşünüyorum peki neden ösym hala bi açıklama yapmıyor anlamıyorum siz hiç televizyonda falan gördünüz mü arkadaşlar sınav hakkında meb yada ösym bi açıklam yaptmı

Tepki Skoru
0
bu açıklama daha çok yeni bir açıklama. 2 saat bile olmadı sanırım. inşallah bişeyler değişir. dediğim gibi hiç bişey olmayacaksa da kat sayılar artsın ve eski puanlara denk gelsin...

Tepki Skoru
0
hocam soruları ben de o sekilde isaretledim ve kesinlikle o soruların cevabı yanlıs verilmis , bunlar haricinde de cok tartısmali sorular var , yani bu soruları hazırlayan kurul bizden nasıl daha amator olabilir anlamıyorum , cok celiskili sorular var sınavda , bu tartısmalara neden mahal verdiler anlamıyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar insan tam kesin bilgi sahibi olmadığı bir konuda bir sorunun iki cevabı hatta 5 doğru cevabı var gibi gelebilir. sorular da problem yok. problem bizde, yeni kpss sınavlarında daha net bilgiler için iyi çalışmalar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ihtiyaç 12 tane sorunun kesinlikle 2 doğru cevabı oldugunu gerekçeleriyle birlikte sitesinde vermiş ve herkesi dilekçe vermeye çağırıyor bende inceledim soruları 12 tane soru ne demek o sorularda çevremdeki çogu insanın yanlış yaptığı sorular. bence sizde inceleyip hakkınızı arayın

Tepki Skoru
0
arkadaşlar olay şu:ücretli öğretmenlik meb'in işine geliyor.adamlar bizi atayıpta daha fazlamı para harcasın.lütfen bana kızmayın ama bizlerde bunu hak ediyoruz.sadece 1 yıl çalışmayalım bakın o zaman meb bize yalvaracak.

Tepki Skoru
0
arkadaşım biz senin o dediğini 2 yıl önce kütahya da yaptık bakalım biz çalışmazsak ne yapacaklar diye dilekçelerimizide verdik ama ne oldu lisans mezunları başvurmayınca adamlar aöf öğrencilerini yerleştirdiler bizde ortada kaldık daha sonra mecburen ailemin yanına yerleştim bu düzene bende ayak uydurdum ankarada usta öğreticilik yapıyorum
eğer sen bırakırsan senin yerin anında doluyor
aöf olmazsa bu sefer lise mezunlarını atarlar
3- 5 kişinin görevi bırakmasıyla olmaz bu iş
toplu hareket etmeliyiz hakkımızı toplu şekilde istemeliyiz yoksa
bu düzende sineriz

Tepki Skoru
0
Bizler toplu şekilde hareket etsek bile yerimizi hemen doldurabilecekleri yüksek okul ve lise mezunları var:) Ben böyle bir yaklaşımın işe yarayacağına inanmıyorum.

Tepki Skoru
0
KPSS'de "13 sorunun yanlış" olduğu iddia edildi
Yüz binlerce kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) özellikle öğretmen adaylarını ilgilendiren Eğitim Bilimleri testinde 13 sorunun yanlış olduğu iddia edildi.

Söz konusu 13 soruyu uzmanlara inceleten İhtiyaç Akademi, soruların “yanlış olma gerekçelerini” ÖSYM'ye dilekçeyle başvurarak bildirdi. Memur adaylarının katıldığı, 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan ve 200 bin öğretmen adayının katıldığı KPSS'de sorulan sorular tartışılmaya devam ediliyor. İhtiyaç Akademi, Eğitim Bilimleri testindeki 13 sorunun yanlış olduğunu belirterek gerekçeleri ile birlikte ÖSYM'ye itiraz dilekçesi verdi. Gerekli düzeltmeler yapılmazsa mahkemeye gitmeyi planlayan İhtiyaç Akademi, internet sitelerinde ÖSYM'ye sunulmak üzere şikâyet dilekçeleri hazırlayarak soruların iptali için adaylardan da destek bekliyor.

gazetedeki haber arkadaşlar

Tepki Skoru
0
arkadaşlar insan tam kesin bilgi sahibi olmadığı bir konuda bir sorunun iki cevabı hatta 5 doğru cevabı var gibi gelebilir. sorular da problem yok. problem bizde, yeni kpss sınavlarında daha net bilgiler için iyi çalışmalar

ne demek biz boşa mı çalışıyoruz, kafa patlatıyoruz, anlamıyoruz siz anlıyorsunuz!

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle