Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kpss Sorulari Adlİyelİk Olabİlİr

Tepki Skoru
0
Yüz binlerce kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) özellikle öğretmen adaylarını ilgilendiren Eğitim Bilimleri testinde 13 sorunun yanlış olduğu iddia edildi. Söz konusu 13 soruyu uzmanlara inceleten İhtiyaç Akademi, soruların “yanlış olma gerekçelerini” ÖSYM’ye dilekçeyle başvurarak bildirdi.

Memur adaylarının katıldığı, 28-29 Haziran 2008 tarihinde yapılan ve 200 bin öğretmen adayının katıldığı KPSS’de sorulan sorular tartışılmaya devam ediliyor. İhtiyaç Akademi, Eğitim Bilimleri testindeki 13 sorunun yanlış olduğunu belirterek gerekçeleri ile birlikte ÖSYM’ye itiraz dilekçesi verdi. Gerekli düzeltmeler yapılmazsa mahkemeye gitmeyi planlayan İhtiyaç Akademi, internet sitelerinde ÖSYM’ye sunulmak üzere şikâyet dilekçeleri hazırlayarak soruların iptali için adaylardan da destek bekliyor.

-BAZI SORULAR ÇİFT YANITLI İDDİASI-

Soruların yanlış olduğu belirtilirken, soruların sınav kapsamına ve konu alanlarına uygun dağıtılmadığı, bazı derslerde yöneltilen soruların cevabının tartışılabilir olduğu, bazı soruların anlatımı ve ifadesindeki düzenlemeler, bazı soruların ise cevaplandırılmasında hazırlayıcısının kullandığı literatür ve öznel bakış açısı gibi nedenlerden dolayı iptal edilmesi gerektiği ifade ediliyor. Soruların bazılarında çift cevap olduğu, bazılarında ise doğru cevabın olmadığı ifade ediliyor. ÖSYM’ye gönderilen dilekçede her sorunun yanlış olma gerekçesine yer verilirken, bazı soruların zorlaştırılmak amacıyla içerisinde açık ve doğru olmayan maddelere yer verildiği savunuluyor.

-KPSS SORULARI ADLİYELİK OLABİLİR-

İhtiyaç Akademi yetkililerinin ANKA’ya yaptığı açıklamada, “İncelemeler sonucunda ölçme-değerlendirme ve bilimsel ölçütler açısından hata yapıldığını düşünmekteyiz. . İhtiyaç Akademi olarak ÖSYM’ye dilekçe gönderildi, ancak daha yanıt alınamadı. Söz konusu hatalarla ilgili açıklama yapılmaması ve yanlış soruların iptal edilmemesi halinde öğretmen adaylarının hakkını korumak amacıyla yasal yollara başvurmayı düşünüyoruz” denildi.

Tepki Skoru
0
ihtiyaç başka da fark eden yok herhalde: internete bakıyorum tek bu haber başka yok! atamalar olur herşey biter ondan sonra ne olacak. 25 temmuz da sonuçlar belli oluyormuş!!!????? şimdiye kadar kimseden ses soluk çıkmadı şimdiden sonra da hiç bir şey olacağını sanmıyorummmm! ama İNŞALLAH olur!!!!!!!!!

Tepki Skoru
0
ihtiyaç yayıncılıktanda bu beklenirrrrr ama işe yarar mı blmiyorummm sonuçların açıklanmasına ne kaldı kiii canım ya

Tepki Skoru
0
Ya İhtiyaç mihtiyaçta artık kendini kurtarma çabasında..Eeee itiraz dilekçesi verdi çünkü bütün yayınlar yerlerde bu da aklı sıra kendini aklıyor.
Ama zaten bu devlet bu sınavdan 13 soruyu birden iptal etmez .Bizim kadar kendisi bilmio muydu bu soruların arıza oldugunu?
Biliodu ama zaten onlar bunu istedi,eleme yarışıydı ve başardılar.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Tepki Skoru
0
ilkay sana katılıyorum bende ders dersaneye gittim ihtiyaç yayınlarınındı benimde hocamızın dediği bir soru çıktı balık kılçığı idi.inşallah dava güzel bir şekilde sonuçlanırda bizlerde bu madurluktan kurtuluruz inşallah

Tepki Skoru
0
madem ihtiyaç yayıncılık dersanelerinde bunu anlatıyr.modüler settede anlatsalardıda bizde sebeblenseydik değil mi ama

Tepki Skoru
0
İlkay ben yayının hocaları iyi yada kötü ona bi sözüm yok.İhtiyaç yayını yada sözü geçen diğer yayınlar kötü de demiyorum.Sen sanırım yanlış anladın mesajımı..Benim demek istediğim yayınların hepsi döküldü ve şuan ki çabaları aklama çalışmalarıdır.Bi öğretmen söz konusu deil bi yayın sözkonusu ve kusura bakma ama herkes kesesinin derdinde, senin gittiğin dersanede benim gittiğim dersanede.İstasyon diye bişey varmış ve yayın bu sorunun benzerini size sormuş olabilir ama bize sormadılar sonuçta bizim dersanede ihtiyaç yayınlarını dağıttı ve deneme sınavları vs. hepimizin kaleminden geçti ve ben rastlamadım benim gibi bi çok arkadaşım rastlamadı.Bi zahmet bizle de paylaşsalardı.Ve dediğim gibi herkes de bana hak verecektir herkes ekmeğinin derdinde senden benden önce herkes kendini düşünüor.İptal davası açmışlar ne güzel en azından sesini çıkaran birileri var keşke susan diğerleri de açsaydı,keşke bu sınav hepten iptal olabilseydi ama elimizden bişey gelmiyor.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Tepki Skoru
0
Amin ! Senle aynı fikirdeyim hakkımızda hayırlısı olur inşallah

Tepki Skoru
0
Sınava giren memur adayları sürenin yetmediğini belirterek itiraz etti. Toplanan kurul itirazları haklı buldu. Bazı adaylar mahkemeye başvurabilir. Bağımsız kurul şikayetleri haklı buldu, rapor hazırlıyor.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tartışmaları ve sınava giren adayların itirazlarıyla Türkiye’nin gündemine oturdu. 28-29 Haziran tarihlerinde yapılan sınava 250 bini öğretmen adayı olmak üzere yaklaşık 380 bin kişi katılmıştı. Fakat adaylar soruların zorluğundan ve süre yetersizliğinden yakındı.

Bağımsız uzmanlar, bu şikayetleri inceledi ve KPSS Koordinasyon Toplantısı düzenledi. Bu toplantıda genel yetenek ve genel kültür sorularının zorluk derecesi değerlendirildi ve 120 soru için ayrılan zamanın yetersiz olduğu vurgulandı.

Toplantından memur adaylarının mağdur olduğu ve mahkeme haklarının doğacağı sonucu çıktı.

Takvim gazetesinden alıntıdır.

---------BU HABERLER NASIL SONUÇLANACAK BAKALIM!!

Tepki Skoru
0
bu itirazlar bişey çıkacagını sanmıyorumm..adamlar istedikleri şeyleri istedikleri biçimde yapıyoolarr GIK çıkaran olmuyoo olamıyoo..bu itirazlar boşunaa arkadaşlar sınav açıklandı herkess bekledığinden yüksek aldıı hadi belki herkess dgl ama çogunluğu ölee...kimse geri dönüş yapmaz şu saaten sonraa...

Tepki Skoru
0
yaa arkadaşlar geçen haftaki yazılarını okuyorum 1 sattir sonuç ne oldu puanlar açıklandı ee dava ne oldu

Tepki Skoru
0
bende hiç sanmıyorum bişe çıkacağını ihtiyaç da mahkemeye verdi ama ne oldu hiç ses soluk yok yaa nolcak bizim bu halimiz bir türk genci olarak kime güvenicem devletimden başka kime sığınıcam oda böyle yaparsa...4 yıl okuduğum alın teri döktüğüm o sıraların hakkı mı bu şimdi .eğer öyleyse asla hakkımı helal etmiyorum.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar ben buradan yazmıştım boşuna umutlanmayalım sonuç değişmez demiştim ama nedense bana arkadaşlarım hiç katılmamıştı şimdi onlar nerede değişen bir durum oldu mu bizim durumumuz çok ta umrundydılara adamlar bunu mu taksınlar ya

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle