Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

KPSS sonuçları haftaya açıklanıyor

Tepki Skoru
1
500 bine yakın adayın girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları haftaya açıklanıyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, KPSS sonuçlarını biran önce açıklamak için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki hafta sonuna doğru KPSS sonuçlarını açıklamayı planlıyoruz, ama tam gününü netleştiremedik" dedi.

Sınavda 'birkaç' sorunun iptal edildiğini, 'bir-iki' soruda ise yanlış açıklanan cevap şıkkının düzeltildiğini açıklayan ÖSYM Başkanı, 'müfredatla ilgili' sorunun da iptal edilenler arasında olduğunu söyledi.

27-28 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilen ve lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadroları için yapılan KPSS'ye 428 bin aday girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın alacağı öğretmenlik kadrosuna müracaat edebilmek için 257 bin aday sınavda ter dökmüştü. Hukuk, iktisat, işletme, maliye ve muhasebe testlerine 106 bin; çalışma ekonomisi ve endüstrisi ilişkileri, ekonometri, istatistik, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler testlerine ise 62 bin aday girmişti.

Bakanlığın tepki gösterdiği müfredat sorusu iptal

Öğretmen adaylarına ilköğretim müfredatını yanlış tanıtan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın tepkisini çeken KPSS sorusu iptal edildi. KPSS sorusunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004-2005 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya koyduğu ve genel olarak eğitimcilerin ve toplumun beğenisini kazanan müfredat; 'AB ve ABD'den uyarlama, ulusal değerlere yeterince yer vermeyen, pilot uygulaması yapılmamış, geliştirilmemiş ve aşamalı olarak uygulanmamış' bir şeklinde veriliyordu. Soruya tepki gösteren Milli Eğitim Bakanlığı ise Nimet Çubukçu imzası ile YÖK'e yazı göndermiş, sorudan duyulan 'derin üzüntü' dile getirilmiş ve sorunun 'hem usul açısından hem de esasa yönelik olarak son derece hatalı' olduğunu bildirmişti. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan da ÖSYM Başkanı ile görüşerek sorudan duydukları rahatsızlığı dile getirmişti.

Alıntı

Tepki Skoru
0
teşekkürler ya bir an önce açıklasınlar artık

Tepki Skoru
0
haftaya ama ne gun beklemekten yoruldum artık:(

Tepki Skoru
0
Herkes için hayırlısı olur umarım..
Teşekkürler bilgilendirme için..

Tepki Skoru
0
sbs +kpss tercihleri üst üste geldiği için sistem çökmüştü gecenlerde
o yüzden öss tercihleri bitmeden açıklamazlar diye tahmin ediyorum
yani 3 ağustostan önce açıklanmaz herhalde
bekleyip görecez
inş. beklediğimize değer

Tepki Skoru
0
lütfen açıklansın artık teşekkür ederim iyi geldi bu bilgiyi almam

Tepki Skoru
1
Rica ederim arkadaşlar.Herkesin hakkında hayırlısı olsun.

Tepki Skoru
0
sbs +kpss tercihleri üst üste geldiği için sistem çökmüştü gecenlerde
o yüzden öss tercihleri bitmeden açıklamazlar diye tahmin ediyorum
yani 3 ağustostan önce açıklanmaz herhalde
bekleyip görecez
inş. beklediğimize değer
ya inşallah okadar uzatmazlarrr.. hakkımızda hayırlısı artık bekliyoruzz

Tepki Skoru
1
Gelecek hafta hafta içi bekliyorum.Perşembe olabilir.

Tepki Skoru
0
bu beklemek her geçen gün umudumu yitiriyorum gkgy 76 eğitim 86 netim var hesabıma göre ya sınırda kalacağım ya azıcık geçeceğim yada altında kalacağım o kadar karmaşa yaşıyorum ki anlatamam

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle