Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kpss Skandalı İle İlgili Okuloncesiforum'un Görüşü

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Sevgili arkadaşlar.Günlerdir sitemizde gerek sohbetlerde gerekse tartışmalarda sınavın iptal edilmesi veya sınavın geçerli sayılması ile ilgili yüzlerce mesaj yazdınız.Bizden görüş istediniz.
Bizim görüşümüz şudur:
Sınavın iptal olması bir çözüm değildir.Sınavın iptal olması durumunda okul öncesi öğretmenleri için pek hayırlar getirmeyeceğine inanıyoruz.İptal olması en çok bize dokunabilir.Çünkü zamanında nasıl usta öğretici olarak çalıştıysak,bundan sonra da açığı acilen kapatmak için yeni seçenekleri milli eğitim önümüze sunacaktır.Bu vekil öğretmenlik kılıfında da olabilir.Ama kalıcı olacağı kesin.Sonra daha az maaş veriyorum diye kadro sayımız düşecektir.
Muhtemelen iptal olursa seçenekler:
1-Yeniden sınav olması ve şubat atamasının gerçekleşmesi
2-Vekil öğretmenlerle açık kapatılması
3-2009 puanları ile atama yapılıp yeni mezunlarınların vekillik yapması
4-Hiç birşey olmamış gibi sonuçların açıklanması.
Hangi seçenek olursa olsun psikolojimiz bozulduğu apaçık ortada.
3500 adaydan şüphelenildiği konuşuluyor ama bu sayının çok daha fazla olabileceğinden eminiz.Herkes 120 net yaptı diye bir kaide yok.100 net yapan biri bile bu işe bulaşmış olabilir.O yüzden bu sınavda kaç kişinin kopya çektiği bize göre net bir şekilde bulunamayacak.Kopyayı alan eşine dostuna akrabalarına dershanesine herkese dağıtmış olabilir.
Burada kpss ye gerçekten çalışan arkadaşlarımızın emekleride boşa gidecektir.
Puanı yüksek olsun düşük olsun,iptal isteyen arkadaşlarımız var.Öte yandan da alın teri ile çalışmış emek etmiş arkadaşlarımızda var.Bize göre en mantıklı iş kopya işine bulaşanların er geç tespit edilip gerekenlerin yapılması ve bozulan psikolojimizin bir nebzede olsa düzelebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen 70 bin kadronun bir an önce vakit kaybedilmeden açıklanması,branşlara bölünmesi ve taban puanların yeniden açıklanmasıdır.Açıklanacak bu kadronun da en az 10 binin de okul öncesi öğretmenliğine verileceğinden eminiz.
Şu an KPSS nin iptali için çok sayıda dava açılmış durumda.Bizler bölünmeyerek ve sadece kendimizi düşünmeyerek elimizden geldiğince en mantıklı şekilde davranmaya,birbirimizi kırmamaya gayret etmeli ve birlikte hareket etmeye özen göstermeliyiz..Sizlerden ricamız aynı maili veya aynı faksı göndermekten öte her arkadaşımızın 3-5 cümlede olsa maduriyetini yazıp aşağıdaki mail adreslerine göndermesidir.Ne kadar farklı mail giderse o kadar etkili olacaktır.

MAİLLERİN GİDECEĞİ ADRESLER:

murat.odabas@tgrthaber.com.tr; ankaraningundemi@tgrt.com.tr; gokhan.sunal@trt.net.tr; iletisim@tv5.com.tr; erkantan@tv8.com.tr; info@tvnet.tv.tr; tcankaya@tvnet.tv.tr; ulke@ulketv.com.tr

info@meltemtv.com.tr; operasyon@ntvmsnbc.com; yasemin.bektas@ntv.com.tr; murat.akgun@ntv.com.tr; ctkala@samanyolu.tv; ademirer@samanyoluhaber.tv; haber@samanyolu.tv; latif.simsek@sestv.com.tr; arzuberkyurek@showtv.com.tr; tuba.atav@showtv.com; haber@skyturk.tv

dogan.senturk@fox.com.tr; sedat.bozkurt@fox.com.tr; haberankara@haberturk.com; nahit.duru@kanalb.com.tr; kanalb@kanalb.com.tr; haber@kanala.com.tr; serdar@kanala.com.tr; ekaradag@kanald.com.tr; kanal7@kanal7.com; acetmehmet@hotmail.com; info@kanalt.com.tr; info@kanalturk.com.tr; anahaber@kanalturk.com.tr; samidadaglioglu@kanalturk.com.tr

info@6news.com.tr; kerem.salman@6news.com.tr; hulya.yilmaz@6news.com.tr; info@yirmidort.tv; taskinkoc@gmail.com; ctagtekin@atv.com.tr; sdogan@bloomberght.com; kalkin@bloomberght.com; acagatay@bloomberght.com; ccoskun@bloomberght.com; odalga@bloomberght.com; cbasaran@bloomberght.com; meryema@cine5.com.tr; yavuzo@cnnturk.com.tr; murat.akgun@ntv.com.tr; egehaber@egetv.com.tr; bursa@flashtv.com.tr; lmaztunca@flashtv.com.tr; info@fox.com.tr

ntv@ntv.com.tr; kanal7@kanal7.com; k7u@hotmail.com; yenidunya@kanal7.com.tr; tuncayozkan@kanalturk.com.tr; izleyicitemsilcisi@kanalturk.com.tr; meltemtv@meltemtv.com.tr; webmaster@meltemtv.com.tr; haber-20@nyv.com.tr; webmaster@olaytv.com.tr; haber@olaytv.com.tr; webadmin@stv.com.tr; haber@stv.com.tr; webadmin@star.com.tr; webmaster@star.com.tr; webmaster@startv.com.tr; bizeyazin@startv.com.tr; tgrt@tgrt.com.tr; webmaster@trt.net.tr; trt@trt.gov.tr; tv8@tv8.com.tr; ulusal@ulusalkanal.com.tr; anahaber@atv.com.tr; anahaber@kanald.com.tr; info@showtw.net; info@brt.com.tr; haber@brt.com.tr; kanal1@kanal1.com.tr; flashhaber@flashtv.com.tr; haber@tv5.com.tr; bilgi@hilaltv.net; ankara@eytv.com.tr; turgayturker@pmd.org.tr; izleyicitemsilcisi@cine5.com.tr; haber@expochanneltv.com; bursa@flashtv.com.tr; lmaztunca@flashtv.com.tr; mavikent@hotmail.com; egetv@egetv.com.tr; haber@karesitv.com; editor@turkishsoccer.tv; remix@levi.com.tr; info@sistemdokuz.com.tr; euroshow@medyatext.com; kraltv@medyatext.com; kanal6@medyatext.com; kanale@medyatext.com; genchaber@yahoo.com.tr; info@tta-tv.com; info@kibrisgenctv.com; orhan.uguroglu@wec-net.com; aypa@aypa.net; info@umut.tv; info@tv41.com.tr; administrator@tatlises.com.tr; bilgi@mehtap.tv; koroglutv@bolukoroglu.com; skytv@skytv.com.tr; alternativ@azeronline.com; ans@ans-dx.com; kapaz@azeronline.com; mtv@bakinter.net; gutb-tv@azeronline.com; simurq@azrabita.com; mail@media-az.com; nfo@itv.az; adortkasli@plusmedientv.de; haber@etv.com.tr; kanalvip@kanalvip.com.tr; cihan@kocaelitv.com.tr

aydin.menderes@tercuman.com.tr; levent.cezik@tercuman.com.tr; murat.ide@skyturk.tv; muzaffer.ilicak@tercuman.com.tr; ahmet.cavusoglu@tercuman.com.tr; cihangir.ozbay@tercuman.com.tr; ali.gurel@tercuman.com.tr; demirfeyiz@gmail.com

yavuz.semerci@gazeteport.com; volkan.aki@aksam.com.tr; mustafa.dolu@aksam.com.tr; oray.egin@aksam.com.tr; serdar.turgut@aksam.com.tr; editor@aksam.com.tr; webmaster@aksam.com.tr; robot@haber7.net; kivanccosar@gmail.com; behic.kilic@tercuman.com.tr; kusoglu@vizyonymm.com.tr; muzaffer.ilicak@tercuman.com.tr; hakki.kurban@tercuman.com.tr; sirriyuksel.cebeci@tercuman.com.tr; kubilayc@gmail.com; senol.gezer@tercuman.com.tr; tuna.serim@tercuman.com.tr; volkan.gunak@skyturk.com; ali.gumus@tercuman.com.tr; lalesivgin@yahoo.com; mudafaaihukuk@superonline.com; arif.simsek@tercuman.com.tr

a.sahin@zaman.com.tr; a.cakir@zaman.com.tr; a.kurucan@zaman.com.tr; ahmet.yavuz@zaman.com.tr; a.bulac@zaman.com.tr; a.colak@zaman.com.tr; z.perver@zaman.com.tr; s.uslu@zaman.com.tr; a.kececi@zaman.com.tr; nilicak@sabah.com.tr; esafak@sabah.com.tr; emreakoz@sabah.com.tr; ayaydina@sabah.com.tr; skadak@sabah.com.tr; ydonat@sabah.com.tr; gbilgic@sabah.com.tr

said.erdogan@sgne.com; t.akyol@milliyet.com.tr; m.asik@milliyet.com.tr; fbila@milliyet.com.tr; h.cemal@milliyet.com.tr; gunericivaoglu@milliyet.com.tr; aguclu@milliyet.com.tr; hgunes@milliyet.com.tr; nailgureli@milliyet.com.tr; skohen@milliyet.com.tr; mmunir@milliyet.com.tr; ecetem@hotmail.com; guras@milliyet.com.tr; mbarlas@posta.com.tr; oeksi@hurriyet.com.tr; dhizlan@hurriyet.com.tr; bcoskun@hurriyet.com.tr; tturenc@hurriyet.com.tr; aarman@hurriyet.com.tr; ahmethakan@hurriyet.com.tr; yozdil@hurriyet.com.tr; ybayer@hurriyet.com.tr; culsever@hurriyet.com.tr; skizilot@yaklasim.com; rauftamer@posta.com.tr; ecansen@hurriyet.com.tr; t.alkan@zaman.com.tr; a.bilici@zaman.com.tr

webadmin@stv.com.tr; haber@stv.com.tr; tanitim@stv.com.tr; webmaster@trt.net.tr; haber@tgrt.com.tr; trgt@tgrt.com.tr; info@brt.com.tr; haber@brt.com.tr; kanal1@kanal1.com.tr; eisleyen@milliyet.com.tr; editor@sabah.com.tr; sekler@sabah.com.tr; editor@hurriyetim.com.tr; okuriletisim@radikal.com.tr; kuzeycan@stargazete.com; haber@aksam.com.tr; akit@akit.com.tr; danisman@gunes.com; okurhatti@zaman.com.tr; bulend@ihlas.com.tr; mendekli@showtvnet.com; hgevis@yahoo.com; yergosterici@showtvnet.com; duygu.yilmaz@smstv.tv

bizeyazin@kanald.com.tr; izleyicigorusleri@ntv.com.tr; haber@ntv.com.tr; anahaber@kanald.com.tr; editor@kanald.com.tr; info@showtv.net; webmaster@startv.com.tr; habersaati@kanal7.com; kanal7@kanal7.com

kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr; fatihaltayli@haberturk.com; dogrutercih@ntv.com.tr; ahmetaltan111@gmail.com; mavikent@hotmail.com; haber18@mynet.com; haber@trt.net.tr; starhaber@startv.com.tr; izleyicigorusleri@ntv.com.tr; anahaber@atv.com.tr; mektup@hurriyet.com.tr; insan@hurriyet.com.tr; interneteditor@hurriyet.com.tr; myar@posta.com.tr

gunaydin@kanald.com.tr; calarsaat@fox.com.tr; halklailiskiler@chp.org.tr; bykp@chp.org.tr; gazetekeyfi09@gmail.com; bilgi@egitimsen.org.tr; yagmuratsiz@stargazete.com.tr; ysemerci@htgazete.com.tr; gunericivaoglu@milliyet.com.tr; habermerkezi@internethaber.com.tr; oeksi@hurriyet.com.tr; candar@radikal.com.tr; ismet.berkan@radikal.com.tr; internet@posta.com.tr; r@skyturk.net; arena@arenahaber.com.tr; ankarasube@basin-is.org; portal@cumhuriyet.com.tr; basinbirimi@chp.org.tr; aguclu@milliyet.com.tr; muharrem.ince@tbmm.gov.tr

mtuncel@meb.gov.tr; oekinci@meb.gov.tr; tsisman@meb.gov.tr; aguzel@meb.gov.tr; tkaradeniz@meb.gov.tr; oturhal@meb.gov.tr; skoksal@meb.gov.tr; afilis@meb.gov.tr; msenyigit@meb.gov.tr; hcelebi@meb.gov.tr; hkoc@meb.gov.tr; asengin@meb.gov.tr; uzkurt@meb.gov.tr; mtez@meb.gov.tr; salihsimsek@meb.gov.tr; ygul@meb.gov.tr; hkose@meb.gov.tr; ecobanoglu@meb.gov.tr; ealpay@meb.gov.tr; mncalis@meb.gov.tr; oguz.erbil@meb.gov.tr; auluc@meb.gov.tr; samicelik@meb.gov.tr; eduzgun@meb.gov.tr

fcekirge@hurriyet.com.tr; tubider@tubider.org.tr; ist@tbd.org.tr; tubisad@tubisad.org.tr; tbd-merkez@tbd.org.tr; aguclu@milliyet.com.tr; dsazak@milliyet.com.tr; aarman@hurriyet.com.tr; meb@meb.gov.tr; bimer@basbakanlik.gov.tr; nimet.cubukcu@tbmm.gov.tr; nimetcubukcu@akparti.org.tr; anahaber@kanald.com.tr; starhaber@startv.com.tr; haber@aksam.com.tr; rauftinc@hurriyet.com.tr; ftamer@posta.com.tr; ybayer@hurriyet.com.tr; yozdil@hurriyet.com.tr; pgm_mevzuat_ogretmenatama@meb.gov.tr; pgm_kadro_ik@meb.gov.tr; pgm_idari_merkez@meb.gov.tr; nimet.cubukcu@meb.gov.tr; rmengi@gazetevatan.com; etg_ike@meb.gov.tr

egitimbirsen@egitimbirsen.org.tr; agundogdu@egitimbirsen.org.tr; bilgi@egitimsen.org.tr; tesyonetim@turkegitimsen.org.tr; aes@aes.org.tr; iletisim@egitimis.org.tr; des.genelmerkez@gmail.com; maksut@memurlar.net; maksutbalmuk@hotmail.com; mektup@hurriyet.com.tr; interneteditor@hurriyet.com.tr; editor@stargazete.com; hacer@internethaber.com; okurhatti@zaman.com.tr; ismet.berkan@radikal.com.tr; takvim@takvim.com.tr; editor@sabah.com.tr; haber@aksam.com.tr; webmaster@gunes.com; aduruoglu@gazetevatan.com; editor@haberturk.com; iletisim@haberturk.com; info@skyturkonline.com; abuvice@mynet.com; aguclu@milliyet.com.tr; akit@akit.com.tr; bilgi@haber7.com; bilgi@sozcu.com.tr; bizeyazin@kanald.com.tr; danisman@gunes.com; editor@hurriyetim.com.tr; gokhanyur_12@hotmail.com; gunericivaoglu@milliyet.com.tr; halkgazetesi@chp.org.tr; haber@brt.com.tr; haber@ntv.com.tr; haber@stv.com.tr; haber@tgrt.com.tr; haber10@gmail.com; habersaati@kanal7.com; haftasonu@yirmidort.tv; hakan.celik@posta.com.tr; info@birgun.net; info@brt.com.tr; info@cnnturk.com.tr; info@mebpersoneli.com; info@memurlar.biz; info@showtv.net; info@stratejikboyut.com; info@yirmidort.tv; irtibat@memuruz.net; kamudanhaber@gmail.com; mabirand@e-kolay.net; memurlar@gmail.com; mendekli@showtvnet.com; okur@ecetemelkuran.com; okuriletisim@radikal.com.tr; editor@habervizyon.net; r@haber1.com; haber@tv5.com.tr; izleyicitemsilcisi@flashtv.com.tr; izleyicitemsilcisi@cine5.com.tr; ulusal@ulusalkanal.com.tr; info@fox.com.tr; iletisim@atv.com.tr; iletisim@radikal.com.t; info@tg.com.tr; tes@turkegitimsen.org.tr; tec-sen@hotmail.com; ogretmenatama@hotmail.com; maksutbalmuk@gmail.com; nfo@habermeb.net; editor@abbasguclu.com.tr; aguclu@abbasguclu.com.tr

halklailiskiler@chp.org.tr; bilgi@mhp.org.tr; cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr; egtkom@tbmm.gov.tr; bimer@basbakanlik.gov.tr; nimet.cubukcu@meb.gov.tr; muharrem.ince@tbmm.gov.tr; secimisleri@akparti.org.tr; huseyincelik@akparti.org.tr; nukhethotar@akparti.org.tr; huseyintanriverdi@akparti.org.tr; bulentgedikli@akparti.org.tr; salihkapusuz@akparti.org.tr; aedipugur@akparti.org.tr; rehadenemec@akparti.org.tr; inaimsahin@akparti.org.tr; suatkilic@akparti.org.tr; bekirbozdag@akparti.org.tr; fatihsahin@akgenclik.org.tr; mehmetdanis@akparti.org.tr; zarmaganuslu@akparti.org.tr; bulentarinc@akparti.org.tr; yates@chp.org.tr; cselvi@chp.org.tr; btamayligil@chp.org.tr; osav@chp.org.tr; ahacaloglu@chp.org.tr; mdeger@chp.org.tr; nserter@chp.org.tr; sozbek@chp.org.tr; sabahattincakmakoglu@mhp.org.tr; farukbal@mhp.org.tr; cihanpacaci@mhp.org.tr; metincobanoglu@mhp.org.tr; ytugrulturkes@mhp.org.tr; tuncatoskay@mhp.org.tr; ismetbuyukataman@mhp.org.tr; haber@saadet.org.tr

Tepki Skoru
0
Hepsİne gÖnderdİm ve gÖndermweye devam edeceĞİm

Tepki Skoru
0
evet hocam bende hemen göndermeye başlıyorum güncel tutalım sayfayı...... hocalarım

Tepki Skoru
0
teşekkür ederiz...hocam sizden beklediğimiz cevap/destek buydu.eliniz esağlık inş.hergün mail atmaya devamedeceğiz.

Tepki Skoru
0
inşallah arkadaşım..70bin kadro az değil..10 bin almalılar bizden.10 bini de kadrolu olmalı..Ve şu ücretli köleliğe,sözleşmeli eziyete son vermeliler.Lütfen bunları da ilave edelim.

Tepki Skoru
0
arkadaşlar alttakı yazıyı okuyun önemli.....

Tepki Skoru
0
2010 KPSS iptal edilemez

Yaklaşık 1 milyon kişinin girdiği KPSS lisansta kopya iddialarıyla 'sınav iptal edilsin, atamalar dursun' beklentisi çıktı Başvuru kılavuzundaki açık madde bu ihtimali çürütüyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili iddialar ve tartışmalar sürerken, TAKVİM herkesin gözünden kaçan bir ayrıntıyı gündeme getiriyor. Sınavda kopya çekildiği iddialarıyla başlatılan 'tüm sınav iptal edilsin, atamalar durdurulsun' taleplerini çürütecek bu ayrıntı, 2010 KPSS lisans kılavuzunda bulunuyor. Buradaki açık ifadede sınavın toptan iptal edilmesinin mümkün olmadığı ortaya konuluyor. Sınavda kopya çekilip çekilmediği ya da soruların çalınıp çalınmadığı araştırılırken, yüzbinlerce adayı sıkıntıya sokacak 'sınav tamamen iptal edilir, atamalar yapılamaz' söylentileri de ortaya çıktı. Söylentiler sınavda alın teriyle başarılı olmuş binlerce adayı zor durumda bıraktı. Oysa, sınavda kopya çekildiği tespit edilse bile tüm sınavın iptali ya da atamaların durması söz konusu değil. 2010 KPSS Lisans Kılavuzu'nun 3. maddesinin 6. bendinde 'İkili veya toplu kopya eyleminde bulunulduğu sonucuna varılan salonlarda, kopya eylemine karıştığı belirlenen adayların cevaplarının bir kısmı ya da tümü iptal edilecektir' deniliyor. Kılavuzun hiçbir maddesinde bir ya da birkaç kişinin kopya çekmesi halinde sınavın tümünün iptal edileceği ibaresi yer almıyor. Bu kural gereğince kopya çekildiği tespit edilirse sadece bu kişilerin sınavları iptal edilecek. Öte yandan KPSS 2010'da kopya iddiaları sadece eğitim bilimleri sınavı için ortaya atıldı. Bu yüzden KPSS A ve KPSS B bölümlerinden sınavı girenler için böyle bir tehlike bulunmuyor.

ÇÜNKÜ...
1-KPSS A (müfettiş, uzman) ve KPSS B'de (memur, avukat, mühendis) kopya iddiası yok.
2-Kopya iddiası sadece eğitim bilimleri sınavında ortaya çıktı.
3-Kılavuzda açıkça, 'sadece kopya çekenlerin sınavları incelenir' deniliyor.
4-Sınavda tüm adaylar kopya çekmediğine göre toplu bir iptal mümkün değil.
5-Toplu bir kopya tespit edilse bile sadece eğitim bilimleri sınavının puanları yeniden hesaplanabiliyor.
TAKVİM

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Arkadaşlar iptal edilirse bizim önümüze açığı kapatmak için çeşitli yöntemler sunulabilir.Eskide usta öğreticilik vardı kaldırıldı ama yeniden gündeme bile gelebilir.Oyüzden bu 70 bin atama için bastırmamız şart

Tepki Skoru
0
şuan herkez ipatlın derdine düştüğü için 70 b,n kadroludan kimse bahsetm,yor biz ne yapabilriz daha başka

Tepki Skoru
0
Slmlar! ben yorumlarınızı okudum, zaten türk eğitim ve eğitim sen de aynı şeyi söylüyor da bana göre havada kalan birşey var. 70 bin atamasını isterken kopyacılar bunun dışında mı tutulacak yoksa onların da ataması bizimle birlikte mi yapılacak?Yani deliller yetersiz bulunursa ki gidişat biraz onu gösteriyor hırsızlar hiçbirşey kaybetmeyecekler.Ben ve benim gibi binlerce insanın ve onların ailelerinin umutlarını, geleceklerini çalmaları yanlarına kar mı kalacak?Bu konuya biraz açıklık getirir misiniz?
Değilse söylediklerinizin yaşadığımız mağduriyet konusunda eksiksiz doğru olduğunu kabul ediyorum.Sorsanız herkesin ayrı bir hikayesi var....

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben öğretmen değilim, fakat en az sizin kadar bu konunun açıklığa kavuşturulmasını ve maduriyetlerin giderilmesini isteyen biriyim. Her ne kadar sınavın iptali bir çok kişiyi mağdur edecek olsa da kaçınılmaz sonuç bu gibi görünüyor. Kopya ile ilgili somut deliller bulunduktan sonra bu işi temizlemek için 3000 4000 kişinin sınavlarının iptali gibi fikirler ortaya çıksada, kaç kişinin kopya çektiğini hiçbir şekilde belirleyemezler. Sonuçta ben soruları almış olabilirim ve elden başka bir arkadaşma vermişimdir. Her kopya çeken bütün soruları yaptı diye bir durumda söz konusu değil.

Ülkemizde hukukun ne kadar yavaş işlediği herkesin malumu. Bu işin çözülmesi, bütün kopyacıların açığa çıkarılması yıllarca süren bir hukuki süreci gerektirir.
Benim görüşüme göre bu sınavın iptaline çoktan karar verildi. Fakat hükümet her zaman olduğu gibi önce kendini düşündüğü için referandum öncesi öğretmen adaylarını karşısına almak istemiyor ve bu iptal kararını açıklamak için referandumun sonuçlanmasını bekliyorlar...

12 Eylül'den sonra iptal kararı çıkacaktır ve Kasım ayı gibi yeni bir sınav yapılacaktır. Birçok kişi mağdur olacak ama gerçekleşecek senaryo % 90 bu yönde olacak...

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar ben öğretmen değilim, fakat en az sizin kadar bu konunun açıklığa kavuşturulmasını ve maduriyetlerin giderilmesini isteyen biriyim. Her ne kadar sınavın iptali bir çok kişiyi mağdur edecek olsa da kaçınılmaz sonuç bu gibi görünüyor. Kopya ile ilgili somut deliller bulunduktan sonra bu işi temizlemek için 3000 4000 kişinin sınavlarının iptali gibi fikirler ortaya çıksada, kaç kişinin kopya çektiğini hiçbir şekilde belirleyemezler. Sonuçta ben soruları almış olabilirim ve elden başka bir arkadaşma vermişimdir. Her kopya çeken bütün soruları yaptı diye bir durumda söz konusu değil.

Ülkemizde hukukun ne kadar yavaş işlediği herkesin malumu. Bu işin çözülmesi, bütün kopyacıların açığa çıkarılması yıllarca süren bir hukuki süreci gerektirir.
Benim görüşüme göre bu sınavın iptaline çoktan karar verildi. Fakat hükümet her zaman olduğu gibi önce kendini düşündüğü için referandum öncesi öğretmen adaylarını karşısına almak istemiyor ve bu iptal kararını açıklamak için referandumun sonuçlanmasını bekliyorlar...

12 Eylül'den sonra iptal kararı çıkacaktır ve Kasım ayı gibi yeni bir sınav yapılacaktır. Birçok kişi mağdur olacak ama gerçekleşecek senaryo % 90 bu yönde olacak...
ne diyorsunuz siz ya vallla hiçmi hiç tatmin olmadım ne yalan sölüiyim sınava bile çalışma şevkim kalmadı neye kime güveneceğim yine aynısı olmaması ne malum allahaşkına ya tek çözüm bu mu

Tepki Skoru
0
Güncel
"Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Denetleme Kurulu, KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturmanın raporunu en geç 10 gün içinde tamamlayacak. Ön rapor sonuçlarına gore 30 bin öğretmen atamasını durduran YÖK Denetleme Kurulu, sınavın tümünün iptalini görüşüyor. Kurul raporuna, savcıdan gelecek bilgilere gore son şeklini verecek. Devlet Denetleme Kurulu, YÖK ve Savcılık tarafından üç koldan mercek altına alınan KPSS skandalına son noktayı YÖK koyacak."

Tepki Skoru
0
arkadaşlar takvim yazısında bireysel veya toplu kopyadan bahsediyor evet eğer böyle bi kopya olsaydı onların sınavları iptal olurdu ama ortada net olarak soruların önceden sızdırılması var ve bunun hukutaki yeri malesef sınavın tümden iptalidir ve bende referanduma kadar oyalayıp sonra iptali açıklayacaklar diye düşünüyorum.Allah bunları bildiği gibi yapsın.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle