Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Korku

Tepki Skoru
0
merhabalar benim kızım 2.5 yaşında ve bu aralar herşeyden korkuyor. ve bu korkularından dolayı tırnak yemeye başladı. 1 ay önce yeğenim tarafından bir kişi ile ilgili bu öcüdür diye korkutuldu ve şimdi bütün insanlardan korkuyor ve ağlıyor. karanlık korkusu var ama onu aşıyoruz hikayelerle. acaba psikoloğa gitsemmi yoksa bu geçici bir durummudur. teşekkürler

Tepki Skoru
0
merhabalar benim kızım 2.5 yaşında ve bu aralar herşeyden korkuyor. ve bu korkularından dolayı tırnak yemeye başladı. 1 ay önce yeğenim tarafından bir kişi ile ilgili bu öcüdür diye korkutuldu ve şimdi bütün insanlardan korkuyor ve ağlıyor. karanlık korkusu var ama onu aşıyoruz hikayelerle. acaba psikoloğa gitsemmi yoksa bu geçici bir durummudur. teşekkürler[/QUOTE

selamlar. çocuğunuzun korkularını aşması için başlangıçta güvenilir bir ortamda olduğunu ona hissettirmek gerek galiba. öncelikle ona karşı sevginizi, ilginizi şefkatinizi ihmal etmemenizi öneririm.güvenilir bir ortamda olduğunu hissettirmek için bu ilk gereklilik diye düşünüyorum.

tırnak yeme konusunda ise tırlaklarını yemeye başladığında 'çek elini yeme,pis' gibi kelimeler kullanmak yerine onun dikkatini farkında olmadan başka şeylere çekmeye çalışın.

dikkatlerini bu yaşlarda toplamakta güçlük çekebilirler, aynı zamanda çok kısa bir süre toplayabilirler. bunun için dikkatini yönelteceğiniz şeyler olabildiğince renkli ve boyut olarak büyük şeyler olursa işiniz kolaylaşabilir. yada birlikte basit bir oyun oynayabilirsiniz. eğlenci bir şarkıyı el şıklatarak söyleyebilirsiniz.

mümkünse uzman birinden de fikir almanız elbette güzel olur.

iyi günler.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.