Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kızım çok sinirli lütfen yardımcı olun.

Tepki Skoru
0
Merhaba tuğba hn.

Ben üniversitenin 4 yıllık Okulöncesi Öğretmenliği bölümünden mezunum ve 10 yıldır devlet okulunda anasınıfı öğretmeni olarak yarım gün çalışıyorum.

Kızım Tuana 17 aylık ve her ebeveyinin arzu ettiği özelliklere sahip çok özel bir çocuk. Doğduğundan beri uyku, yemek, oyun, sağlık vb. sorunumuz olmadı. Dikkat süresi oldukça uzun ve doktorumuzun söylemesine göre gelişimi (psikomotor, sosyal, dil vb.) yaşıtlarından oldukça ileride ve kendi karakteristik özellikleri olan bir çocuk.

Kızımla hala çözümleyemediğim tek sorunumuz var. Canı birşeyi yapmak istemediğinde hatta çoğu zaman durup dururken bile beni ya tırnaklamaya yada elleriyle vurmaya çalışıyor. Farkına varamadığım zamanlar oldu ve kızımın tokatını bile yedim. Eğer saldırarak sinirini benden çıkaramazsa bu seferde kendi ellerini ısırıyor yada ağzına birkaç kez iki eliyle vurarak ağlıyor. 2 aylıkken bile ağzını açıp beni ısırmaya çalışıyordu.

Özellikle ben ve ailemde herkes elinden geleni yapıyor ve çocuk gelişimi konusunda hepimiz bilgi sahibi kişileriz. Eşimle her evde olduğu kadarıyla sorunlarımız oluyor. Şiddet ailemizde kesinlikle yer almıyor. Kızımız sevgi ortamında, özel ilgi ve alakamızla büyüyor. Tuanayla yaşadığım bu sorunu Doktorumuza söylediğimizde psikoloğa gitmek için yaşının çok küçük olduğunu ve bir fayda sağlamayacağını söyledi.

Biz bu sorunumuzu çözmek istiyoruz. Sizce ben nerede hata yapıyor olabilirim ve hatamı nasıl düzeltmeliyim. En önemlisi de kızıma nasıl davranmalıyım.

Velilerime her zaman akıl veren, yazılı bültenler dağıtan ben şimdi sizden bana yardımcı olmanızı, bilgi ve önerilerinizi benimle paylaşmanızı istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle