Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kizilay İle İlgİlİ Şİİr

Tepki Skoru
0
Kızılay
Bugün muhtaç değilsem
Yarın muhtaç olurum.
Her yardımı,şefkati.
Kızılay'da bulurum.

Yoksullara,açlara
Yaz,kış tüter ocağı
Felakette,kazada
Bize açar kucağı

Tepki Skoru
0
bende ekleyeyım bır seyler

Kızılay; Afetlerde ve savaş anlarında ülkemizin en önemli yardım kuruluşudur.

Sadece ülkemizin değil, ünyanın birçok bölgesine ayrdım gönderen kuruluşumuzun her yıl hatırlandığı tarih aralığı budur.

Her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası’nı kutlarız. Kızılay bir yardım kurumudur. Yardım insancıl bir duygudur. İnsanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, dünyamızı güzelleştirir. Barış içinde bir arada yaşamamızı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.

Kızılay Haftası’nda, Kızılay Derneğinin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda okulda, sınıfta konuşmalar yapılır, bilgiler verilir. Radyo ve televizyonda Kızılay ile ilgili programlar yayınlanır.

Felakete uğrayanlara din, dil, soy ayrımı yapmadan yardım edilmesi gerektiği görüşünü ilk olarak İsviçre’li bir yazar savundu. Tek tek yapılan yardımın yeterli olmadığı görüşünde birleşen Avrupalı devlet adamları İsviçre’nin Cenevre kentinde toplandılar. 1859 yılında İlk Yardım Derneği’ni kurdular. Bağımsız, yansız uluslararası bir kuruluş olan bu dernek daha sonra Kızılhaç adını aldı. Kızılhaç Derneği’nin kuruluşundan kısa bir süre sonra ülkemizde 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği kuruldu. Dernek bir süre sonra Hilal-i Ahmer adını aldı. Hilal ay, ahmer kırmızı demektir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı bu anlamı açıklayıcı biçimde değiştirildi. Türkiye Kızılay Derneği oldu.

Kızılay; savaş, deprem, sel baskını, yangın, salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara yardım eder. Depremden, selden, yangından zarar görenlerin yardımına koşar. Felakete uğrayanların barınmaları için çadır, battaniye yiyecek, giyecek dağıtır. Yaralananların iyileşmeleri için geçici hastaneler kurar. Savaşta yaralanan askerlerin iyileşmeleri için çaba gösterir. Onlara her tür yardımda bulunur.

Kızılay salgın hastalık durumlarında hastalara yardım eder. Aşevleri açar, aşevlerinde yoksul, kimsesiz, düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek verir.

KIZILAY’IN GÖREVLERİ VE ÇALIŞMALARI
1.

Doğa olaylarında zarar görenlere çadır, battaniye, giysi ve yiyecek yardımları yapar. Bunun için önceden bu maddeleri depo eder.
2.

Yoksul, kimsesiz ve düşkünler için aşevleri açar.
3.

Sağlık merkezleri kurar. Kurduğu kan bankası ile halkın yaptığı kan bağışlarını kabul eder, gereksinme duyanlara bu kanları verir.
4.

Hemşire yetiştirmek için okullar açar.
5.

Savaşta geçici sağlık merkezleri kurar.
6.

Gezici hastaneler kurar.

Şiir
Şefkatli kucağında
Fakirleri korursun !
Sıcak aş ocağında
Açları doyurursun.

Yangın, deprem olunca,
Evlere su dolunca,
Engelleri aşarsın,
Yardımlara koşarsın.

Kara günde ışıksın,
Yoksullara aşıksın,
Çok büyüktür hizmetin
Kalbindesin milletin.

Genç, ihtiyar hepimiz,
Seninleyiz Kızılay.
Seninledir kalbimiz,
Bizi de yanında say.

Hasan SARPEL

Güzel sözler
bullet

Acılar paylaşıldıkça azalır.
Küçük yardımlar büyük işler görür.
Kızılay kara gün dostudur.
Ateşi söndüren su, acıyı dindiren Kızılay’dır.
Kızılay’ı unutma, sana da acılı günlerinde yardımcı olur.
Kızılay’a bağışlayacağınız bir damla kan, bir candır.
Kızıay üyelerin yardımı ile yaşar.
Acılı günlerin en yakın dostu Kızılay’dır.
Kızılay’ı sevmek, insanlığı sevmektir.

Tepki Skoru
0
Konunuzu uygun bölüm olan şiirler bölümüne taşıdım..
Teşekkürler..

Tepki Skoru
0
Ülkemde hizmete koşar; Kızılay
Toplum sağlığında bulunur, Kızılay
Ne fakir bırakır, ne öksüz nede Bay
Ülkemde hizmete koşar, Kızılay

Kötü günlerimizde, hep Kızılay
Sanki güneş misalli, ya da ay
Ona eş olacak yoktur, bir tay
Ülkemde hizmete koşar, Kızılay

Depremde, sel baskınında Kızılay