Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ

Tepki Skoru
0
SEVGİLİ EĞİTİMCİLER KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNİ DOGRU BULUYOR MUSUNUZ?
DÜŞÜNÜNKİ SINIFINIZA X ENGELİ OLAN (ENGEL ÖNEMLİ DEĞİL ) BİR ÇOCUĞUNUZ GELİYOR BU DURUMDA NE YAPARDINIZ? GENELDE BU ÇOCUKLARA HERKES ACIYOR AMA SORUNDA ZATEN BU ACIMADAN ÇIKIYOR ÇÜNKÜ ONLARA ACIYINCA GERÇEK EĞİTİM VERİLMİYOR YA DA BENİM YÜREĞİM KALDIRMIYOR... DENİLEREK İŞİN İÇİNDEN ÇIKILIYOR DÜŞÜNSENİZE ÇOCUK SİZİN VE SİZ ANNE BABA OLARAK KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ ALMASINI İSTİYORSUNUZ VE REDDEDİLİYORSUNUZ...
BU YAŞANMIŞ Bİ DURUMDUR BİRDE ŞÖYLE Bİ DURUM VAR HERKES ACIMA VAR YA!OLSUN GELSİN BEN BAKARIM DİYOR PEKİ HİÇ DÜŞÜNÜYORLAR MI ACABA BİZ BU ÇOCUĞA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ONA NASIL HİTAB ETMELİYİM...DİYEREK Bİ UZMAN DESTEĞİ ALMAYI MALESEF DÜŞÜNMÜYORLAR NASILSA BEN BİLİRİM DÜŞÜNCESİ HAKİMDİR
TABİKİ BU EĞİTİME GÖNÜL VEREN UZMANLARIMIZ VE DEĞERLİ BAZI ÖĞRETMENLERİMİZ YORUMLARIMA DAHİL DEĞİLDİR
SİZLERİNDE BU KONU HAKKINDA NELER DÜŞÜNDÜĞÜNÜZÜ ÇOK MERAK EDİYORUM
PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM

Tepki Skoru
0
kesinlikle öyle olacaktır kaynaştırma eğitimi verilmelidir ve hem aile hem eğitimci çaba sarfetmelidir...

Tepki Skoru
0
ARKADAŞIM GEÇEN YIL BENİM SINIFIMDA BİR ENGELLİ ÖĞRENCİM VARDI. DUYMASI,KONUŞMASI VE YÜRÜYÜŞÜNDE SORUNLAR VARDI. ÇOK GÜÇLÜKLER ÇEKTİK. BİKERE DAHA FAZLA İLGİLENİLMESİ GEREKİYOR. BAZEN KELİMELERİ ONA SÖYLETMEYE ÇALIŞIRKEN DİĞER ARKADAŞLARI ONU BAZEN KIRICI HAREKETLER YAPABİLİYORLAR. OKUL İLK BAŞLADIĞIN DA ÇOCUKLAR ONU ÇOK YADIRGADILAR VE DALGA GEÇTİLER. AMA BUNU BEN ÇOCUKLARA HER DEFASINDA ANLATTIM VE ONLARINDA O ARKADAŞINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIĞINI GÖRMEYE BAŞLADIM. KELİMELERİ SIK SIK ARD ARD A SÖYLETİRKEN ÇOCUKLARDA ONA YARDIM ETTİLER KELİMELERİ ONA DOĞRU SÖYLETMEYE ÇALIŞTILAR. AMA BU ÖĞRENCİM ÇOK ÇEKİNGENDE HER FAALİYETE KATILMIYORDU. BELKİDE UTANIYORDU. BEN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİNE EĞER SINIF SAYISI ÇOK FAZLAYSA KARŞIYIM ÇÜNKÜ O ÇOCUKLA YETERİ KADAR İLGİLENİLEMEZ. O YÜZDEN DAHA AZ SINIFLARDA OLMALI BU. ÖNCELRİ BENİM ÖĞRENCİM OKULA GELMEK İSTEMEZDİ ÇÜNKÜ ARKADAŞLARI ONUNLA DALGA GEÇİYORDU AMA ÇOCUKLAR ONUNDA ONLARDAN BİRİ OLDUĞUNU ANLAMAYA BAŞLAYINCA TAVIRLARI DA DEĞİŞTİ VE ARTIK O ÖĞRENCİM OKULA GELMEYE CAN ATAR OLDU ÇÜNKÜ ARTIK UTANMIYORDU KENDİNİ SINIFTA RAHAT HİSSEDİYORDU. AMA BU ÇOCUĞUN ANNESİNE SİNİR OLURDUM HERGÜN GELİP BENİM ÇOCUĞUM BÖYLE BENİM ÇOCUĞUM ŞÖYLE BEN ÜZÜLÜYORUM ONA DAHA ÇOK YARDIM EDİN FALAN DEDİKÇE BEN KÜPLERE BİNERDİM. BAZEN ÇOK SAÇMA SAPAN KONUŞURDU. SONUÇTA BEN O ÇOCUĞA DİĞERLERİNDEN ÇOK ÇOK DAHA İLGİLENEMEZDİM ÇÜNKÜ BU DİĞER ÇOCUKLARA HAKSIZLIK OLURDU. BEN ÜZERİME DÜŞEN DERECEDE O ÇOCUĞA YARDIMCI OLMUŞTUM. VE BU GELİŞMELER DE BENİ ÇOK MUTLU ETMİŞTİ. ARTIK EVE GİTTİĞİNDE OKULDA YAPTIKLARINI AİLESİNE ANLATMAYA ÇALIŞIRDI. BÜYÜK MUTLULUK BU.

Tepki Skoru
0
benimde özel eğitim ihtiyacı olan,problemli yada özel sorunları nedeniyle daha titiz davranmamı gerektiren öğrencilerim oldu.ama şu bir gerçek ki ;toplumumuzun geneline bakıldığında bu konuda bilgi sahibi olmadığımız kesin ve bu nedenle insanlar ya çok kararsız yada bu eğitime karşı olumsuz yaklaşmaktalar.oysaki entegrasyon eğitimi hem problemli öğrenci hemde normal öğrenciler için sosyal olsun,toplumsal olsun ,insani değerler olsun birçok açıdan önemli ve olumlu sonuçlar vermektedir.biz öğretmenler ise kendimizi bu konuda ne denli yetiştirebilir ve özel eğitim uzmanları,psikoterapist yada diğer uzmanlarla ne denli etkileşim iöerisinde çalışabilirsek kaynaştırma öğrencilerimizin o denli olumlu gelişimlerini sağlayabiliriz...

Tepki Skoru
0
SEVGİLİ ÇİĞDOŞ ARKADAŞIM ÖNCELİKLE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ İÇİN O ÇOCUĞA VERDİĞİN SEVGİ VE EĞİTİM ADINA GÖSTERDİĞİN ÇABADAN DOLAYI SENİ TEBRİK EDERİM SEN BİR ÇOK EĞİTİMCİ GİBİ İSTEMİYORUM YA DA BEN EĞİTİM VEREMEM BİLGİM YOK DİYEREK KAÇMAMIŞSIN BENCE HERKES KORKMAMALI KENDİSİNE VE O ÇOCUKLARA GÜVENMELİDİR.

Tepki Skoru
0
TEŞEKKÜR EDERİM NERGİZCİM. SANA KATILIYORUM.:thumbsup:

Tepki Skoru
0
çiğdem bencede elinden geleni yapmış olman ,fedakarca davranman konusunda tebrik ederim...

Tepki Skoru
0
ben üni. özel eğitim dersi aldım...aldığım eğitimin bana göre yeterli olmadığını düşünüyorum...sınıfıma engelli bir çocuk geldiğinde alanında uzman birinden yardım alırdım heralde...ve bence okul öncesi mezunu olan herkesin kaynaştırmayla ilgili mutlaka yardım alması gerekir...

Tepki Skoru
0
ÖZEL EĞİTİM DAİRE BAŞKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ ÖZEL EĞİTİM UZMANLIK SEMİNERLERİ VAR.BİTİRDİĞİNİZDE MEB ONAYLI UZMAN OLUYORSUNUZ.TABİ ÜNVERSİTEDEN MEZUN OLDUKTAN SONRA KATILABİLİYORSUNUZ...

Tepki Skoru
0
evet katılabiliyoruz....bu seminerlere katılmadığımızda rehabilitasyon merkezlerinde çocuk gelişimi yada okulöncesi eğitim uzmanı sıfatıyla seminerlere katıldığımız takdir de ise özel eğitim uzmanı olarak görev yapabiliyoruz...

Tepki Skoru
0
evet bu konuda bana iş teklifi gelmişti ama ben özel eğitim ile okulöncesi dallarının çok ayrı konular olduğunu söyledim. tamam okulda özel eğitim dersi alıyosun ama yeterli değil bi işi yerinde çalışmak için. onlarda dediler kursa gitmen lazım diye o kurs bildiğim kadarıyla türkiyede sadece bir kaç yerde açılıyor. yalovaya gitmem gerekiyordu ama maalesef gidemedim ve kaldı. belki böylesi hayırlıdır ama o çocuklara da eğitim vermenin zevkini tatmak isterdim çünkü normal çocuklara herkes iyi yada kötü birşeyler öğretebilir ama o çocuklara eğitimini almadan asla, ve eminimki en ufak bişey öğrenmiş olması onun için, ailesi ve öğretmeni için büyük birşey. bu sektörde çalışan arkadaşları tebrik ediyorum...
kaynaştırma eğitime ise asla karşı değilim öğretmenlerimiz biraz daha kendilerini geliştiriversin ve o çocuğada doğru eğitim versin.

Tepki Skoru
0
bir kaç örnek;
sınıfınızda konuşma engelli bir öğrenci varsa diğer öğrencilerin ağızlarına birer kalem verin ve konuşmalarını isteyin.
sınıfınızda görme engelli bir öğrenci varsa diğer öğrencilerin gözlerini bağlayın etkinlikleri öyle yapmalarını isteyin.
bunlar şimdilik aklıma gelenler amaç çocukların empatilerini geliştirerek engelli arkadaşlarını anlamalarını sağlamak. inanın etkili olur...

Tepki Skoru
0
örneklerin ve bakış açını çok beğendim.bakış açılarımız çok yakın.aslında rehabilitasyon merkezleri özel eğitim uzamanlarına fazla ücret ödemek istemıyor ve okulöncesi mezunlarını çocuk gelişimi uzmanı olarak alıp aynı zamanda özel eğitim programları dahi hazırlatıyorlar....

Tepki Skoru
0
bende lisede staj yapacagım sene kendi istegimle özel egitimi seçtim ve gerçekten bunu başaracagını düşünen herkesin tatması gereken bir duygu ordan o çocukardan aldıgım haz gerçektn çok farklı ve çok güzel özel egitimde çalışmak istiyorum inş:)

Tepki Skoru
0
bu seneki yeni müfredat meslek liseliler için 2 yıllarında bölüm seçmelrini istemiş okul öncesi veya özel egitim olarak iki ana başlık vermiş bence çok güzel de olmuş o bölümle ilgili daha ii bir egitim yeni ark şanslı oldugunu düşünüyorum

Tepki Skoru
0
eğer bahsettiğin gibi bölüm seçme imkanı verilmişse bu çok iyi bir haber.demek ki daha bilinçli bir eğitim anlayışı başlıyor...düşünüldüğünde daha mantıklı.sonuçta bölüm seçiminden sonra seçilen branşa doğru eğilimin ve yoğunluğun verilmesi olumlu bir gelişme olur diye düşünüyorum..

Tepki Skoru
0
milli egitim bu özel egitim seminerini n zaman ve nerde açacakmış bide şartları neymiş biliyorsanız bizede aktarırmısınız şimdiden tşk

Tepki Skoru
0
sevdenur,tarihini falan bilmiyorum ama özel eğitim daire başkanlığından öğrenebilirsin...bildiğim kadarıyla belli dönemlerde düzenleniyor...

Tepki Skoru
0
arkadaşlar bu yaz yalova da okulöncesi eğitimde kaynaştırma kursuna gittim ve bir çok şey öğrendim orda öğrendiklerimiz bir cd de var buraya yükleyip bilgileri paylaşmak istiyorum ama nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle