Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Kahvaltıyı erken bitiren öğrencilerim

Tepki Skoru
0
arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var. sınıfım küçük ve beslenmede etkinliklerde sınıfta yapılıyor.Beslenme saatinden erken kalkan çocuklarımı nasıl oyalayacağımı düşünüyorum.Ben şöyle bir yöntem geliştirdim kendimce sohbet köşesi oluşturdum,beslenmesini bitiren orada sandalyesini alarak bekliyor.Fakat son zamanlarda buda çözüm olmadı,oyuncak oynuyorlar yada koşturuyorlar ne yapacağımı şaşırdım.Sınıfın dağılmasına da izin veremiyorum çünkü beslenme sonrası hizmetli sınıfı süpürmek için geliyor.Ben bu süreçte diğer etkinliğe geçmek için fazla zaman kaybetmek de istemiyorum ,önerisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.yada benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar..
şimdiden teşekkürler.:77wu[1]:

Tepki Skoru
0
hocam ben de küçücük bi sınıftayım ve hersey orada yapılıyo bende de erkekler genelde 5 dk geçmeden bitirirler ben masadan kaldırtmıyorum eşyasını toplayor masada oturacaksın diyorum yavaş ye diyorumm çocuğaa ayağa kalksa dolaşmaya sandalye ile oturmaya yer yok kii mecbur oturtuyorum ... herkes bitirince de toplanıyoruzz temizliğe başlıyoruz..

Tepki Skoru
0
galiba çğumuz aynı durumu yaşıyoruz.4 öğrencim çok hızlı yiyorlar,3 öğrencimde çok yavaşlar ,birtürlü bitiremiyorlar.adaolayısıylada diğer öğrenciler sıkılıyor.Çözüm yolu bulamadım onları nasıl oyalayablirim bilmiyorum.

Tepki Skoru
0
ben 4yıl köyde çalıştım.sınıfım büyüktü ama bazen çocukları sofrada oturtup bekletiyodum bazen kukla köşesinde kuklayla oynuyolardı bazen hikaye kitaplarını inceleyip birbirlerine hikeye anlatıyolar bazende boyama yaptırıyodum.sınıfım çok büyük olduğu için sorun olmuyodu.şimdiki anasınıfımda sınıfım yine büyük ama mutfağımız ayrı ablalarımız tabaklara servis yapıp çağırıyo.tabağındakilerini bitiren elini yıkayıp sınıfa geçiyo istediği şekilde oynayabiliyo bazen beslenme öncesi çalışma kitaplarını dağıtıyorum neyi nasıl yapacaklarını anlatıyorum.sınıfa dönen çalışmasına başlıyo.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar benim öğrencilerim beslenmeye birlikte oturup birlikte kalkıyorlar.Okulun açıldığı ilk onbeş gün içerisinde bu sistemi oturturum ondan sonra herkes beslenmesini birlikte bitirir.beslenmeye başladıktan bir süre sonra saati hatırlatırım akrep ve yelkovan neredeyse ve nereye geldiğinde biteceği söylenir.Bitirenler ondan geriye doğru sayarlar, diğerleride çabuk olunması gerektiğini anlar ve beslenmeyi bitirirler.Ne olursa olsun söylediğim sürede diğer etkinliğe geçerim.Deneyin yararını göreceksiniz

Tepki Skoru
0
zaman ayırıpta önerilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Önerilerininzi deneyeceğim mutlaka gelişmeleri yazarım .herkese teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
bende de aynı sorun var sınıfım küçük . erken bitirenler için kitap saati gibi yaptım. kahvaltıyı bitirenler kitap köşesine geçiyorlar. zaman zaman değişik kitaplar koyuyorum onları da farkediyorlar. artık duruma alıştılar. kahvaltıyı bitiren kitap başına geçiyor ve birbirine hikaye anlatıyorlar. önceden okuduğum hikayeleri birbirine anlatıyorlar.

Tepki Skoru
0
bende de aynı sorun var sınıf büyük olduğu için erken bitiren çocuklarla başka bir köşeye gidiyoruz orada basit oyunlar oynuyoruz diğerleri hemen oyuna gelebilmek için erken yiyorlar:)

Tepki Skoru
0
benim sınıfım kalabalık, 40 dakikadan önce benim çocuklaroım yemeği bitiremiyolar, benim sınıfımda yemeğinini bitiren sıraya geçiyor ve diğer arkadaşlarını bekliyor, Yemekten sonra eller kirli olduğu için ne kitap köşesinde ne dediğer köşelerde oynamalarına izin ermiyorum,

Tepki Skoru
0
yemek,kahvaltı sorunu her eğitim dönemi yaşanmaktadır,bunda ailenin çok büyük etkisi var,bazı çocuklar yemek seçiyo,bazıları da hiç görmemiş gibi hemen yiyor,bazı çocuklar o kadar ağır ki kaşığı ağzına tutmamızı bekliyor gibi,bence bu sorunu çözmek için ailerle sadece bu konu üzerinde bir toplantı düzenlenmeli ve bir program belirlenmelidir,gerçekten bazı aileler çocuklarını nasıl besleyeceklerini bilmiyorlar,bize düşen ise okulda düzenli bir kahvaltı-yemek programı takip etmek,çocukların kontrolümüzde kahvaltılarını sağlamaktır,eğer bir çocuk kahvaltısını hemen bitirip kalkmak istiyosa kesinlikle sınıfta herkesten önce sahip olmak istediği bir şey vardır (mesela bilgisayar,araba,bebek) eğer biz o çocuğun kalkmasına izin verirsek onu ödüllendirmiş oluruz,bana göre göre her öğrenci aynı anda başlamalı ve aynı anda masadan kalkmalıdır,süre ise öğretmene kalmıştır,bu düzenli program kısa sürede rayına oturacaktır.

Tepki Skoru
0
buna pek uyulabileceğini sanmıyorum.çünkü benim çalıştığım ilköğretimde mutfk bölümü var yemeğimizi kahvaltımızı orda yapıyoruz.daha sonra sınıfa dönüyoruz.çocuklarımın geneli normal düzeyde yiyo ama konuşup geç kalanlar ağır takılanlar olabiliyo ancak iki tane çocuğum ikinci tabaklarını almalarına rağmen yinede erken kalkıyorlar.bu birazda alışkanlık aileden gelmiş konuşmadan oyalanmadan doyacağın kadar yemeği ye ve kalk.naparsan yap her zaman onlar kalkıyo erkenden.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle