arkadaşlar kadrosuz usta öğretici ile vekil öğretmenlik arasında bir ayrım var mıdır ve varsa nedir merak ediorum,,, bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Tam bilmemekle birlikte izne ayrılan kadrolu öğretmenin yerine geçici olarak göreve başlayan öğretmen vekil oluyor. 2004 senesinde bu konuda bilgi almıştım. Hatta kadrolu öğretmen eğer ücretsiz izne ayrılmışsa yerine gelen vekil öğretmen kadrolu öğretmenin aldığı kadar maaş alabiliyordu. Şimdi durum nasıl bilmiyorum. Yani vekil olmak için kadrolu öğretmenin bağlı bulunduğu kadro altında geçici olarak çalışmanız gerekiyor. Bu da genellikle izne bağlı olarak bir kaç ay sürüyor. Yanlış biliyorsam beni de bilgilendirin.
Arkadaşlar kadrolu öğretmenin yerine izni süresince bakan vekil öğrt.oluyor vekil öğrt. usta öğret.daha çok maaş alıyor.Sınıf öğretmeni askere gitmiş arkadaşım onun yerine vekil öğret. yapıyor 950 maaş artı 350 ek ders alıyom dedi.1300 civarı alıyor yani.ama genelde ya askere gidiyorlar yada doğum izni açıkçası mil.eğitime bağlı vekil çalışıp güzel maaş alman.