Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

K.M.L. Mi Duz Lise Mi?

Katılım
5 Ara 2006
Mesajlar
7
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
bende k.m.l mezunuyum ve bu bölümü okumayıı biz hakediozz çocuktan anlamayan insanlarr bu bölümü okumak istiyorr ve bauna anlam veremiyorum biz 3 yıll bunlarıı okuduk unv. zaten k.m.l mezunu daha basarılı olacaktır.
 
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
264
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
baharkaratas' Alıntı:
bende k.m.l mezunuyum ve bu bölümü okumayıı biz hakediozz çocuktan anlamayan insanlarr bu bölümü okumak istiyorr ve bauna anlam veremiyorum   biz 3 yıll bunlarıı okuduk unv. zaten k.m.l mezunu daha basarılı olacaktır.
çocuktan anlamak güzelde arkadaşım,kml okumayanlar çocuktan anlamıyorlar mı?yada anlamayacaklarmı,bugün türkiye de hangi okul öncesi uzmanı kml den gelmiş...
önemli olan bir yere yerleşmekse zaten size ek puan vermişler alanınızı tercih ederken bizden bir adım öndesiniz...(ayrıca nedendir bilmem kml yada ml mezunları hep farklı bölüm isterler bunda da puan düşmesinden yakınırlar)
üzgünüm ama okul öncesi eğitiminde haktan hukuktan bahsedemeyiz eğer çocuğu anlarsan bu iş kml ye fen lisesine bakmaz.....
 
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
264
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
sayın denisse hocam....
1.si meslek liselerini küçümsemiş değilim,gerçek eğitim veren kurumlara saygımvar.Ama bahsi geçen dönem çok eski bi dönem olmalı ki ben henüz beni çarpan bir meslek lisesi mezunu eğitimci adayıyla karşılaşmadım,bilgisizliğim bu yüzden olabilir.
2.bu çocuklara yağmurun nasıl yağdığını genel kültürü bilmezseniz nasıl verirsiniz.(eğer alan ve genel kültür dersleri diye ayırıyorsak fen genel kültür alanına girer.)
3.Ben ösym yi çok tasvip ettiğimden değil ama benim girdiğim sene 323 puan aldım odtü gelir diyordum çünkü 316 puanla almıştı ama 294 puanla alan ank üni ye girdim.Sorun yüdelik dilim galiba 0,8 ve eklenmiş puan la yerleştirmede hatalı seçim yapmış olabilirsiniz.Benim girdiğim seen puanlar tavan yapmıştı sebep buydu.Belki sizde bu durumu yaşamışsınıdır.
Bizim sınıfımızın büyük bir kısmı da meslek liselidir.ama alanda en başarılılar genel lise çıkışlıdır çünkü meslek liseli akadaşlarımın kendine güvenleri var ve araştırma ihtiyacı hissetmiyorlar.Genel lise bişey bilmiyor aten bu yzden ne bulursa arar karıştırır.
saygılarımla....
 
Katılım
6 May 2006
Mesajlar
1,348
Tepki Skoru
0
Puanları
36
Yaş
40
pelin-s' Alıntı:
Merhabalar Gümef okul öncesi öğretmenliği 2005 girişliyim bende bu bölümü tercih ederken acaba eğitim fakültesiyle mesleki eğitim fakültesinin farkı ne diye bayağı araştırmıştım ama şuan açıkcası bölümümden ve fakültemden çok memnunum hocalarımız hepsi kendi dallarında uzman,çoğu üniversitenin ders kitabı olarak okuttuğu kitapların yazarları derslerimize giriyor çoğu dersi birebir uygulamalı olarak yapma fırsatımız var tabiki bazı eksikliklerde var ama gene de bu bölümü mef de okumaktan dolayı mutluyum:36_1_21: mesleki eğitim fakültesi olmamıza rağmen sınıfın yarısından çoğu lise çıkışlı ve kml çıkışlı arkadaşlarımızdan daha başarılılar çünkü sadece bilerek gelmek yeterli olmuyor,doğruyu bilerek gelmek en önemlisi şöyle de bir gerçek var meslek liselilerin lise dönemleri boyunca alanlarında çokta başarılı kişilerden ders aldıkları söylenemez zaten kendilerine verilen ek puan onları yerleştirmek için fazlasıyla yeterli oluyor.Onun için bu bölümü sadece kml mezunları okumalı onlardan başka kimse başarılı olamaz gibi bir düşünceyi asla kabul etmiyorum bölümümü ve ilerde bu mesleği en iyi şekilde başarcağımdan eminim ayrıca mesleki eğitim fakültesi Ea puanı ile alıyor ve yandal çiftanadal okuma fırsatı var tabi ortalamana bağlı birşey bu:36_7_8:
 
Katılım
2 Eki 2006
Mesajlar
180
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
deniz hocam size katılıyorum bende şimdi kml de okuyorum ve üniversitede okuyan arkadaşların zorlandıkları sorularda ben şimdi cevap verebiliyorum.evet kml okuyan öğrencilerden çoğu meslek için değil okumuş olmak için geliyor bizim okulda bu böyleydi fakat dersleri alan çoğu arkadaşımızın hedefleri de değişti artık hepimiz üniversite için hazırlanıyoruz.ayrıca bize verilen ek puan herkesin gözünde çok büyük gibi görünüyor ve abartılıyor.ama unutulmasın yani biz 3. sınıfta matematik,coğrafya,fizik,biyoloji....vb dersleri almıyoruz. şunu hatırlıyorum 2.sınıfta iken düz liseler matematik ve geometri derslerini ayrı ayrı işlerken ders saatleri de fazlaydı,ama biz 3 ders saatinde hem geometri hem matematik dersini işlemeye çalıştık.dersler konusunda bu kadar eksiğimiz varken verilen ek puanda göze gözükmesin lütfen.......
 
Katılım
9 May 2006
Mesajlar
757
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
evett denizzzz bizde duydukk bu sözlerinn benzerlerinii..müdür baş yardımcımız bana dedi ki:"kızımm boşunaa çırpınma senn.senn öğretmenn olamazsınn kii.meslek liselisinn senn.sadece öğretmenin yanındaki yardımcıı olabilirsin senn.biz sizi ara eleman diye yetiştiriyoruz öğretmenn olun diye değillll..."demişti..nasıl sinir olmuştum ama adama..o gün dedim ki kendi kendimee "kızz nesiyee ne yap yapp al şu kadroyuu çık şu adamın karşısınaa al öğretmenimm artıkk.demekki senin yetiştirdiğin bir meslek liseli bilee sırf sana inat öğretmenn olabiliyorrrmuşş" de dedimm..hayırlısıylaa şu okulum bitsin de bi kazanayım şu kpss'yii..sırf o adama inatt..inata bindi iş biraz daa..çıkıcamm karşısınaa diycem işte böylee..ama adamm emeklii olmuşş:(:(

sevgilerr..
 
Katılım
20 May 2006
Mesajlar
2,193
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
bence kml yada düz lise hiç farketmez...çocukları seven ve onlara kendinler birşeyler katabiliceğine inanan mesleğini layığıyla yapabiliceğine inanan herkes öğretmenlik mesleğinin hakkını fazlasıyla verebilir...
 
Katılım
22 Eki 2006
Mesajlar
264
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
0_beste_0' Alıntı:
bence kml yada düz lise hiç farketmez...çocukları seven ve onlara kendinler birşeyler katabiliceğine inanan mesleğini layığıyla yapabiliceğine inanan herkes öğretmenlik mesleğinin hakkını fazlasıyla verebilir...
bu söz yeter bence....
gelengül hoca ne demiş..
"herkes kendi davulunu çalsın"
boşverin artık geçmişi....
şu ana nerdeysek orayla ilgilenelim...derim ben....:36_7_8:
 
Katılım
11 Tem 2006
Mesajlar
732
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
valla artık bu insanlara laf anlatmaya çalışmaktan bıktım usandım. artık insanlar bazı şeylere körü körüne bağlanmış. herkes doğruyu değil anlamak istediğini anlıyor. hemen hemen bütün forumda meslek li. a.ö.f iğnelemeleri var yeter ama artık ya arkadaşlar şu at gözlüklerini çıkarın atın ya! düz lise, meslek lisesi ne farkeder Türkiyede hangi lisede doğru düzgün eğitim veriliyo Allah aşkına? bütün öğretmenler için söylemiyorum arkadaşlar ama denizin dediği gibi öyle öğretmenler varkı o insanlara öğretmen demek çok ayıp olur. artık kimseye açıklama yapmıycam biz boşuna konuşuyoruz valla kim ne analamak isterse buyursun anlasın.
 
Katılım
24 Mar 2007
Mesajlar
45
Tepki Skoru
0
Puanları
0
BEN DE DÜZ LİSE MEZUNU OLARAK MESLEK LİSESİNDEN GELEN ARKADAŞLARDAN DAHA İYİ ÖĞRETMENLİK YAPTIĞIMA İNANIYORUM. BEN ERKEK BİR OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ OLARAK DAHA BAŞARILI OLDUĞUMA İNANIYORUM. BU ALANDA BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM.ÜNİVERSİTEDE MESLEK LİSESİNDE GELEN ARKADAŞLAR DERSLERDE DAHA AZA BAŞARILIYDILAR. SADECE ETKİNLİK ALNINDA DAHA BAŞARILILAR. OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ SADECE KIZ MESLEK LİSELERİNİN İŞİ DEĞİLDİR.
 
Katılım
7 Nis 2007
Mesajlar
62
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
40
arkadaşlar yorumlarınızı okudum,hepinizin sözlerinde doğruluk payı çok tabiki k.m.l düz lise diye ayıramayız,her şeyden önce "ÇOCUK SEVGİSİ" sahibi olanlar bu işi seçsinler,tabiki sadece sevgide yeterli değil  "SABIRLI,ANLAYIŞLI,ÇOCUK PSİKOLOJİSİ BİLGİSİNE SAHİP,İNSANA DEĞER VEREN BİREYLERİN BU İŞİ YAPMASI GEREKİR."

Aslında sorun mezun olunan liseyle ilgili değil kişinin kendisiyle ilgilidir bence,tercih ettiğin alanda kendini geliştirisen ve içinde bu alana yönelik istek varsa başarınında olması muhtemeldir zaten.BU KONUYU AÇAN ARKADAŞIN GÖRÜŞLERİNE KESİNLİKLE KATILMIYORUM!!!arkadaş bu işi kendilerinin daha iyi yapabileceklerini söylemiş bende üzülerek söylüyorum:malesef günümüzde k.m.liselerinde çocuk gelişimi bölümünde gereken eğitim verilmiyor.(genelleme olmasın ama büyük bir kısımda ben bunu gördüm,öğrenciler bu alana hizmet edecek yeterlilikte yetiştirilmiyor),

isterseniz size çok taze bir örnek vereyim:benim 5 tane kız meslek lisesi öğrenci stajyerim vardı bu yıl.1. dönem başında öğretmenleri geldi öğrencilelrle tanıştırdı,bırakıp gitti,öğrencilerde bizden yapmış olduğumuz planın planın fotokopisini çektirip dosyalayacaklarını öğretmenlerininde onlara göre not vereceğini söyledi bana bu çok garip geldi çünkü kızlar plan yapma konusunda hiç bir bilgiye sahip değiller ve öğrenmek içinde bir çaba sarfedilmeyecek zaten uygulama konusundada bişey yapılmıyor ve bunlar lise son öğrencisi.diğer sınıftaki arkadaşlada konuşup planı vermek yerine biz kendi planımızda lacağımız amaç ve kazanımları verelim onlarda alternatif plan hazırlasınlar her gün bir etkinliği onlar uygulasınlar istedik bu sefer koordinatör öğretmenleri gelip"planı vermeyen öğretmen kim? planları vermeniz gerekiyor dedi ,bizde tamam bizim için problem yok dedik verdik.
dönem boyunca etkinlik uygulaması yapmadılar sadece benim verdiğim işlerde bana yardım ettiler,hazırladığım etkinliklerden bir tanesini onların uygulamasını istedim amacım bu işin biraz daha içine girmelerini sağlamaktı.ama onuda "öğretmenimiz böyle bişey istemedi ve ben çekinirim,çocuklar beni dinlemez diyerek uygulamadılar.dönem böyle bitti.

ben dönem boyunca koordinatör öğretmeni ilk hafta 2 kez gördüm birdahada okula bile uğramadı,devam devamsızlık çizelgesi tutmamızı istediler tuttuk, ancak onların hiçbiri alınmadı,kızlar istedikleri zaman staja geldiler istemedikleri zaman gelmediler.dönem böylece bitti.
2. dönem de aynı öğrenciler staj için geldiğinde bizde müdürümüzle birlikte okullarını ziyerete gittik ve bu konuları kendilerine ilettik,kız meslek lisesi öğrencilerinin bu işte gelecek kurma imkanlarının daha yüksek olduğunu ve bazı alanlarda daha iyi yetiştirilmeleri gerektiğini söyledik.çok güzel bir bilgi alış verişinde bulunduk ancak sonuç ne oldu biliyormusunuz??""""ÖĞRENCİLERİ STAJA GÖNDERMEDİLER"
2. dönem öğrenciler bize gelip "öğretmenimiz plan yapmamızı istiyor bize yardımcı olurmusunuz dediler bizde tabi dedik,amaç ve kazanımardan bahsettik inanın bu öğrencilere proğram kitabı aldırılmış ancak içinde ne olduğunu bilen belki 1 belki 2 öğenci var.
Bu iş en iyi uygulamalarla öğrenilir düşüncesindeyim işte bu alanda eğitim veren bir k.m.l durumu bu.

ben yine söylüyorum bu işte mezun olunan okul değil kişinin kendisi ve mesleğe olan ilgisi önemli diyorum.
 
Katılım
10 Nis 2007
Mesajlar
8
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
0_beste_0' Alıntı:
bence kml yada düz lise hiç farketmez...çocukları seven ve onlara kendinler birşeyler katabiliceğine inanan mesleğini layığıyla yapabiliceğine inanan herkes öğretmenlik mesleğinin hakkını fazlasıyla verebilir...
o kadar cok sey farkedio ki....mesela öss de..yapabileceğimiz hiçbirşey yok.matematik:YOK edebiyat:YOK coğrafya:YOK vs... kpss___ matematik:YOK edebiyat:YOK coğrafya:YOK vs.... ama düz lise mezunları meslek alanı hariç hepsinde tam.zaten öss de de meslek sormuyorlar ki(dimi?????????!!!!!!!)
 
Katılım
2 Eki 2006
Mesajlar
180
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
tüm yazılanları okudukça inanın insan kendini uçurumda hissediyor.ben kendimi düşünüyorum 3 yıl boyunca lisede kendimi o kadar donattım ki yani şimdi herşey boşamı gidicek diye üzülüyorum .öss yi kazanamazsam bütün emeklerim yok olacak sanırım.o kadar üzülüyorum ki bu konuya,dökümanlarım şimdiden dolapları doldurdu,kitaplarım yeterli sayıda ama hala duramıyorum yeni ne bulursam alanımla ilgilii alıyorum okuyorum yeni etkinlikler hazırlıyor,kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama bütün bunların öss den dolayı boşa gitme ihtimali beni üzüyor.3 yıldır o kadar çok çalıştım ki şimdi emeklerimin karşılığını bu şekilde almak beni umutsuzluğa sürükledi.ne yapacağım diye düşünmekten bıktım artık kml o kaDar kolay değil.evet DAVULUN SESİ UZAKTAN HOŞ GELİYOR.
 
Katılım
24 Şub 2007
Mesajlar
39
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
Bu Kadar Karamsar Olma Canim Sen çalişmaya Devam Et Emeğinin Karşiliğini Mutlaka Alirsin öss Yide Kazanirsin Ya Bak Ben Liseyi Açiklise Den Bitirdim Kültür Dersleri Sifirdi Siz Az Da Olsa Gördünüz Biz Onu Da Görmedik Ortalamam Da Düşüktü Ama öss Yi Yenmeyi Kafama Koydum Ve Ham 258 Puan Aldim Ve Istediğim üni Kazandim şimdi 3. Sinifa Geçtim Sen De Başarirsin Hiç Korkma Bizim Geleceğimiz Parlak
 
Katılım
9 Tem 2007
Mesajlar
116
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
34
ben bu yıl mezun oldum ve bizim okuldan şimdiye kadar kimse ünüversteye giremedi 2 yıllık hariç bölümümüz çok avantajlı birde zorunlu hale gelecek okullar 2008 öss sınavı için mezunda vermiyor meslek liseleleri için iyi bir şanş.Ayrıca ek punanımıza laf edilmesin biz 3 yıl boyunca meslek dersleri görüyoruz diğer dersleri görmüyoruz ünv.sınavındada bize bu derslerle ilgili soru sormuyorlar ama onların gördükleri derslerle ilgili sorular çıkıyor biz başka yeri seçersek puan da verilmiyor ama siz başka bir bölüm seçebilirsiniz sizin ek puanınız yoksa bizimde bilgimiz fazla degil o ek puanı hak ediyoruz
 
Katılım
6 Mar 2007
Mesajlar
55
Tepki Skoru
0
Puanları
6
Yaş
48
--------------------------------------------------------------------------------

ben bu yıl mezun oldum ve bizim okuldan şimdiye kadar kimse ünüversteye giremedi 2 yıllık hariç bölümümüz çok avantajlı birde zorunlu hale gelecek okullar 2008 öss sınavı için mezunda vermiyor meslek liseleleri için iyi bir şanş.Ayrıca ek punanımıza laf edilmesin biz 3 yıl boyunca meslek dersleri görüyoruz diğer dersleri görmüyoruz ünv.sınavındada bize bu derslerle ilgili soru sormuyorlar ama onların gördükleri derslerle ilgili sorular çıkıyor biz başka yeri seçersek puan da verilmiyor ama siz başka bir bölüm seçebilirsiniz sizin ek puanınız yoksa bizimde bilgimiz fazla degil o ek puanı hak ediyoruz
SAYIN ILGIN HANGİ OKUL MEZUNUSUUZ BİR SAKINCASI YOKSA.İSMİNİZ DİKKATİMİ ÇEKTİ BENDE ILGINLIYIM DA.SAYGILAR
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst