Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

İnek sütü bebekler için zararlı mı?

Tepki Skoru
0
Çocukların beslenmesinde kullanılacak inek sütünün, 1 yaşın altındaki çocuklarda kansızlığa ve gizli kanamaya yol açabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Öz, yaptığı açıklamada, özellikle 1 yaşına kadar bebeklerin anne sütüyle beslenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimi için anne sütünün vazgeçilmez olduğunu ifade eden Öz, mümkünse ilk 6 ay bebeğe anne sütü dışında bir gıda verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bazı ailelerin bir süre sonra anne sütünü keserek ya da anne sütüyle birlikte inek sütü verdiğini belirten Öz, şunları kaydetti:

"1 yaşına kadar inek sütüyle beslenen bebeklerde demir eksiliği, kansızlık ve gizli kanamalar görülebilir. İnek sütü bağırsaklarda tahrişe yol azabilir. Bu eksikliğe ve tahrişlere bağlı olarak ilerleyen yaşlarda çocuklarda birçok hastalığın görülme riski yüksektir."

Öz, eğer anne sütü yoksa ve mama alacak maddi imkan bulunmuyorsa inek sütünün, demir ve bitkisel yağlarla desteklenerek verilmesi gerektiğini belirtti.

Tepki Skoru
0
tuba07' Alıntı:
bence de anne sütü bütün sütlerden daha önemli..mutlaka ılk 6 ay sadece anne sütü verılmelı bebeğe...
ınek sütüne gelınce 1 yasın altındaki cocuklara ewt ağır gelebılır inek sütü...ve bahsedılen hastalıklar ortaya cıkabılır...
bılgı için tesekkürler pioneer:)
nagihan1903' Alıntı:
önemli bir konu paylaşımın için teşekkürler..
cadi57' Alıntı:
teşekkürler Pınar'cıım gereçkten önemli bir konu..Bende anne sütü emememişim annemin sütü zehirli olduğu için..Bu yüzden mama ile büyümüşüz..ama tabiki anne sütünün mamadan bile daha iyi olduğunu biliyoruz gerçekten ilerde rahatsızlıklara yol açabiliyor..
rica ederim. Ewet gerçekten çokyararlı arkadaşlar anne sütü. Hatta inek sütü zararlıymış baksanıza. Ben de yeni öğrendim bunu

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle