Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ince kalın planı 5

Tepki Skoru
4
PROGRAMDAKİ ETKİNLİĞİN ADI: Müzik etkinlikleri
ETKİNLİĞİN ADI: Tam Tam
MATEMATİKSEL SÖZCÜK ve KAVRAMLAR: İnce-kalın
YAŞ GRUBU: 5-6 yaş
SÜRE: 20-25 dakika
KULLANILAN ARAÇ ve GEREÇLER:
GELİŞİM ALANI: Psikomotor alan, sosyal duygusal alan, bilişsel alan
AMAÇ ve KAZANIMLAR:
Psikomotor alan Amaç 2. El ve göz koordinasyonu gerektiren belirli hareketleri yapabilme Kazanım 7. El becerileri gerektiren bazı araçlar kullanır.
Sosyal duygusal alan Amaç 11. Estetik özellikler taşıyan ürünler oluşturabilme Kazanımlar 5. Çeşitli materyaller kullanarak ritim oluşturur. 6. Çeşitli sesleri kullanarak müzik oluşturur. 7. Ürünlerini çeşitli yollarla sunar.
Bilişsel alan Amaç 2. Olay yada varlıkların çeşitli özelliklerini gözlemleyebilme Kazanımlar 1. Olay yada varlıkların özelliklerini söyler. 2. Olay yada varlıkların özelliklerini karşılaştırır.
Amaç 3. Dikkatini toplayabilme Kazanımlar 1. Dikkat edilmesi gereken nesneyi\ durumu\olayı fark eder. 2. Dikkatini nesne\durum\olay üzerinde yoğunlaştırır.
Amaç 4. Algıladıklarını hatırlayabilme Kazanımlar 1. Olay yada varlıkları söyler. 4. Varlıkların şeklini söyler.

ÖĞRENME SÜRECİ:
Tam Tam
Eğitmen, çocukların daire şeklinde oturmalarını ister. Ardından çocuklardan gözlerini ka- patmalarını ve kendilerini bir çiçek bahçesinde düşünmelerini ister. Etraflarında rengarenk mis gibi kokan çiçeklerin olduğunu, kuşların cıvıldadığını söyler. ‘ Haydi, bu kokuyu içimize çekelim ‘ der . Çocuklarla beraber derin bir nefes alınır ve verilir. Eğitmen ‘ Bu güzel kokuyu bir kez daha içimize çekelim’ der ve yine derin bir nefes alınır. Çocuklardan gözlerini açmala-rı istenir. Bu hayali yolculuklarında ne hissettikleri sorulur. Çocuklarla kısa bir sohbet edilir. Ardından çocuklara küçük plastik kovalar dağıtılır. Çocuklara bu kovalarla ne yapacaklarını tahmin etmeleri istenir. Eğitmen bu kovaları bir müzik aleti olan trampet olarak kullanacakla-rını söyler. İnce ve kalın olmak üzere çubuklar dağıtılır. Çocuklara önce kalın çubukla kova-nın arkasına vurup ritim tutmaları istenir. Ardında ince çubukla vurmaları istenir. Eğitmen çocuklara ince ve kalın çubuklarla vurduklarında çıkan seslerin aynı mı yoksa farklı mı oldu-ğunu sorar. Çubukların kalınlığının sesi değiştirdiği söylenir. Daha kalın bir ses elde etmek is-tiyorsak kalın çubuğu, daha ince bir ses elde etmek istiyorsak ince çubuğu kullanmamız ge-rektiği anlaşılır. Eğitmen şimdi bir şarkı söyleyeceklerini, trampetleriyle bu şarkıya ritim tut-maları istenir. Herkesin bildiği bir şarkı üzerinde karar kılınır. Çocuklardan hem şarkıyı söyle-meleri hem de trampetleriyle ritim tutmaları istenir.
DEĞERLENDİRME:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.