Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

iLKÖĞRETİME BAĞLI ANASINIFINA 2003-2004 DOĞUMLU ÇOCUKLAR KAYDEDİLEBİLİYOR MU?

Tepki Skoru
0
MERHABA Arkadaşlar.Ben küçük bir ilçede çalışıyorum ve bir tane ilköğretim okulu var.2 sene burdurda staja gittim 2 sene ankarada ama hiç bir ilköğretim okulunda böyle uygulama görmedim. Bizim müdür ilçede ne kadar küçük çocuk var hepsinn ailesini aradı, okula çağırdı,evlerine gitti çocuklarını okula göndermelerini istedi,cazip gelmesi için de ücret alınmayacağını söyledi.
17 tane öğrencim var ve sadece 5 tanesi 2002 doğumlu. bu arada hala çalışmalarına devam ediyor.Bu sene işe gitmek bana eziyet gibi geliyor. Ağlayanlar, altını ıslatanlar, anneleriniisteyenler,beni daha önceden tanıdıkları için ismimle çağıranlar... hepsi benim sınıfımda mevcut. Öğretmenliğimin ilk yılında böyle bir sorunla karşılaşmam açıkçası çalışma şevkimi kırıyor.
Yönetmelikler ne için böyle bir durumda ona da anlam veremiyorum. Yönetmeliği yeri geldiğinde önüne koYuveriyorlar bazende istedikleri gibi çarpıtıyorlar. Ne söylediysem ikna edemedim müdürü.
Böyle bir ortamda küçük çocuklarda güvensizlik duygusu gelişeceğini ,oysa okulöncesi eğitimin tam tersi bir duyguyu geliştirme amacı olduğunu, bu sınıfta öğrenmenin gerçekleşemeyeceğini, sınıf düzeninin olmayacağını ve en önemlisi de çocuk bakıcısı olamdığımı söyledim. Hiç biri kar etmedi.
Bu durumda ben ne yapmalıyım sizce?

Tepki Skoru
0
merhaba arkadaşım yönetmelikte öncelelik 2002 doğumlu çocuklara öncelik tanıyor. şayet kayıtlarda 2002 doğumlular 25 öğrenciyi doldurmuyorsa sadece 2003 yılı doğumluları alabilirsiniz. Yalnız anaokulları 3 yaşını tamamlamış ve üstü alan öğrencileri alır. Okul öncesi ortamına gelen cocukta öz bakımını yapabilme şartı aranır.Biz ortamda bakıcı değil eğitimciyiz.Maalesef bazı okul mudürleri bunu hala anlamış değil.Kimiidareciler yönetmelik ne derse desin anasınıfı gelirini kasa gibi görür.Ben 20 yılımı doldurdum çok şeylerle karşılaştım. Lütfen sicil korkusu yüzünden kendinizi ezdirmeyin .Yapılan haksızlıklar ve yanlış uygulamalar yüzünden okul öncesi eğiticileri çok yıpranıyor.Genç yaşlarımızda ağır hastalıklara yakalanıyoruz.Özel hayatımıza bir şey bırakmıyoruz.6 yaş grubu öğrenciler edinmeye çalışın.Velilere okul öncesi eğitimin amaçlarını anlatın eğitim süreci hakkında bilgi verin.Özbakımını yapamayan Çocukların velilerine bunun kendilerine ait bir eksiklik olarak gösterinki sizden beklemesinler.Her yapamadığı davranış karşışında çocuklarının değerlendirmelerinde olumsuz işaretler alacaklarını söyleyin ki daha çabuk çocuklarının eksik yönleriyle ilgilensinler.Anasınıfısınız 2004 lü alamassınız.Müdürünüze yönetmeliği gösterin. Gerekirse müfettişlere yada bakanlığa size yapılan olumsuzlukları bildireceğinizi söyleyin.Puan diye beden ve ruh sağlığımız bozuluyor.Fazla dikleşirlerse tayin istersiniz.

Tepki Skoru
0
2004 lüler aha alınmıyor 2002 liler 6 yaş 2003 lüler 5 yaş 2004 lüler 4 yaş grubu zaten anaokulları alır2004 ve 2003 lileri diye biliyorum .. kolay gelsin...

Tepki Skoru
0
meltemciğim arkdaşa katılıyorum.Sakın eylül ayı itibarıyla 48 ayını doldurmayan 2003'lüleri almayın.Sınıfınıza mutlaka yardımcı eleman tutulması için velileri ikna edin.Tabiiki kız mslk lisesi ç.g.b lümünden mezun olmalı
kendinizi dadı gibi görmelerine asla izin vermeyin,ben 23 yıllık öğretmenim.

Tepki Skoru
0
herkese tesekkür ederim. 2004 lü bikaç tane öğrencim sürekli geliyorlar ama bişey yapamıyoruz tabi onlarla. ben de pek ilgilenmiyorum istesem de ilgilenemiyorum farklı yas grubu bir arada zor oluyor. bu işin öncüsü zaten milli egitim müdürümüz. ben küçük yaş öğrencilerle çalışmak istememiştim sırf bu yüzden ilköğretim yazmısıtım ama sagolsunlar krese cevirdiler. bu sene idare edicem stajyerliğim kalkana kadar ama seneye de böyle yaparlarsa istifa etmeyi bile dşünüyorum o kadar bunaldım yani.

Tepki Skoru
0
2003 lüler bende de var.hatta sayıları 2002 lilerden çok

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00