daha önce bulunduğu ilde 3 yıl çalışmış olma şartı varken son düzeltmelerde il dışı istemek için sadece stajerliğinin kalmış olması yeterli arkadaşlar.
stajerliği kalkıp doğu görevi affından faydalanan arkadaşlar sadece il dışı isteye bilecekler,
il içi isteye bilmeleri için aynı okulda 2 yıl çalışmış olma şartı devam ediyor
detaylar için
tıklayınız... (1)
tıklayınız (2)
Hocam stajerliği kalkmış olsa bile son olarak atandığı ilde 1 yılını doldurmuş olması gerekiyor. Sadece stajerliğinin kalkmış olması yeterli değil. Başka bir ile atanabilmesi için;
1. 26.05.2010 tarihinden önce atananlara zorunlu hizmet bölgesinde çalışma zorunluluğu kalktı, bu tarihten sonra atananlarda zorunlu hizmet etmesi gereken süre var,
2. Stajerliğinin kalkmış olması gerekiyor.
3. Son olarak atandığı il'de 1 yıl çalışmak zorunda.
Eğer bu üç madde sağlanıyorsa başka bir yere atanmak için başvuru yapabilir. ayrıca arkadaşlar görevlendirme ile ilgili bir yazı var. Bu yazı;
Yönetmeliğin Geçici 2. maddesine, 3. fıkra eklenmek suretiyle, Yönetmeliğin 26. maddesinin 4. fıkrasında yer alan, “İl içinde ya da il dışına yer değiştirme isteğinde bulunacak öğretmenlerin, yer değiştirmeleri için gerekli olan bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda veya ilde fiilen öğretmen olarak geçirdikleri süreler dikkate alınır. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir” hükmünün, kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu dışında il içinde görevlendirilen öğretmenlerin sadece 2010 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak il içi isteğe bağlı yer değiştirmelerde uygulanmaması öngörülmüştür.
Eğer kendi kurumunuzdan başka bir kurumda görevelendirme ile çalıştığınızda (bu çalışmada geçirdiğiniz süre) 1 yıl çalışma süresinden sayılmıyor sanırım yazıdan o çıkarılıyor gibi eğer yanlış anlamadıysam?