Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Hiç şansım yok sanırım

Tepki Skoru
0
:36_13_3:
merhabalar herkese,
geçen sene 360 saatlik bir kurs gördüm eğitici annelik üzerine, kreşlerde çalışabileceğimiz söylendi bize. ama hiç söylendiği gibi olmadı, değil yardımcı öğretmen olarak, stajyer olarak bile iş bulamadım.
4.5 yaşında bir oğlum var ve oğlum kreşe gidiyor, bu sene ikinci senesi.
ben açık öğretim fakültesi-perakende satış ve mağ. yönetimi öğrencisiyim.
sanırım bölüm  tercihimi yanlış yapmışım. bu sene kpss ye girmeyi planlıyorum. çocukları çok seviyorum ve sürekli çocuk gelişimi ve psikolojisi hakkında araştırmalar yapıyorum.
umarım bir iş bulabilirim. görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

Tepki Skoru
0
canımark. yazını okudum bende bugün üye oldum .sana hak veriyorumcanım ama hakkını alabilirmisin işte bu düşünülesi birşey.umarım kazandığın hakkın sana döner canım. bolşanslar. görüşmek dileğiyle.

Tepki Skoru
0
denisse,
bu kurslar ücretli değil. olsun bu konuda bir iş bulamsam da çok şey öğrendim. dersimize gelen hocalar çok çok iyiydi.
aynı zamanda 3 yıl boyunca takı tasarımına devam ettim. usta öğreticilik seminerine katıldım ve iyi bir puan aldım. ekim sonuna doğru atanmayı bekliyorum. bakalım bu olacak galiba.
kendine iyi bak. ilgilendiğin için ayrıca teşekkür ederim sana.

Tepki Skoru
0
merhaba hocalarım ben derya burada uzun süreden beri pratik sınıflarla ilgili olarak araştırma yapıyorum ama pek bişe bulamadım bu yüzden canım çok sıkılıyor istediğim mesleği yapamıyorum kısacası ben düz lise mezunu (ea)aöf kamu öğrencisiyim ama baştanberi anaokulu öğretmeni,çocuk gelişimi ve eğitimi okumak istedim olmadı össyi hep çok az farkla kaçırdım ama ne olursa olsun öğretmen olmalıyım. bunu istiyorum keşke istemekle olsaydı demi...sizlerden istediğim beni okul öncesi,çocuk gelişimi öğrt ile ilgili konularda başvuracagım oranın eğitimini alacağım bir kurs olabilir..bilmiyorum ama belkı sizlerin bilgisi vardır
ayrıca şu sıralar herkesin ağzında pratik sınıf diye birşeyler dolaşıyor bunu araştırmasını yapmama bile izmirde izin verilmiyor neden bilmiyorum sizlerin bundan haberi varmı(pratik sınıflardan) en azından bilgi babında birşeyler yazarsanız sevinirim sevdiğim mesleği yapmak istiyorum bennn:))
şimdiden çok teşekkür ederim...

Tepki Skoru
0
kız meslek lisesi bünyesinde açılan açık lise programları var iki ya da üç yıl eğitim aldıktan sonra çocuk gelişimi diploması alıyorsun öss ye girdiğin zaman puan babında yardımcı olur sana ya da usta öğretici olarakta çalışabilirsin

Tepki Skoru
0
Hussel a katılıyorum.Özellikle bizim bölümün birçok versiyonu var.Şu kısa süreli ama büyük vaadler veren kurslar sonu malesef hayal kırıklığı oluyor.Kız meslek çıkışlı usta öğreticilerin bile durumları her atama döneminde kritiktir.Acaba kadrolu bir öğretmen atanacak mı diye tedirgin olurlar.En iyi yol üniversite sınavını kazanıp bu eğitimi almak ve bitmeyecek bir kendini geliştirme süreci içinde mesleğe devam etmektir.

Tepki Skoru
0
bende kızmeslek lisesinde bakıcı anne kursuna gidiyorum. üniversite mezunuyum hemde 4 yıllık. ama O.Ö.ğ değil tabiki.. şunu belirtmek istiyorum evet Okul Öncesi Öğrt mezunları gibi pat diye iş bulamayız ama aldığım kursta sizin sandığınız gibi çocukların sadece özbakımlarıyla ilgilenme gibi bir eğitim almıyoruz... bizde tıpkı çocuk gelişimi okuyan öğrenciler gibi kuramsal bütün bilgileri psikomotor gelişim vb. ve uygulamalı dersleri anadili etkinlikler kostüm kukla tasarımı drama hikaye anlatma teknikler vb. eğitimi alıyoruz.. ve ortaya o kadar harika ürünler çıkardık ki belkide bu bölümün üniv okuyan bir çok kişiden daha iyi bir seviyedeyiz... yani bu meslek üniv. okuyup hadi tamam öğretmen oldun sen denilcek bi meslek değil.

Tepki Skoru
0
benmi çok şansızım :( meslek lisi çıkışlıyım.Yardımcı annelik kursuna bende gittim.Gönüllü olarak yuvada da kısa bi dönem çalıştım.sürekli internetten takip etmeye çalışıyorum:( Ama hala alanımda iş bulamıyorumne öğretmenlik ne yardımcı öğretmenlik.Benim suçum bu mesleği gerçekten istemek mi?Sizden bi isteğim olucak bu usta öğreticilik semineri nezaman ve kimler başvurabiliyor yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Tepki Skoru
0
benmi çok şansızım :( meslek lisi çıkışlıyım.Yardımcı annelik kursuna bende gittim.Gönüllü olarak yuvada da kısa bi dönem çalıştım.sürekli internetten takip etmeye çalışıyorum:( Ama hala alanımda iş bulamıyorumne öğretmenlik ne yardımcı öğretmenlik.Benim suçum bu mesleği gerçekten istemek mi?Sizden bi isteğim olucak bu usta öğreticilik semineri nezaman ve kimler başvurabiliyor yardımcı olursanız çok sevinirim :)
usta öğretici seminerlerleri genellikle yaz aylarında belirli iller bünyesinde düzenleniyor.her il farklı tarihlerde seminer düzenliyor ve bu seminerlere kz meslek lisesi çoc.gel.bölümü mezunları,aöf okul önc.öğrt bölümü öğrencileri ve üniversitelir okul önc.bölümünde okuyan öğrenciler katılabiliyor. şu an birçok ilde seminer düzenleniyor.sen de sana yakın bir ilde seminere başvurabilirsin canım:)
benim suçum mu demişsin ya biz de deil suç .hiç kendi kendini boşuna suçlama. bu kadar çocuk eğitime muhtaçken 7 çok geçken ve hala bir çok okulda öğretmen olmazken iş vermeyenler kendilerinden utansın....
umarım hayırlısıyla iş bulursun...

Tepki Skoru
1
ek puan almak için açık lise çocuk gelişimine kayıt olmalı daha sonra da sıkı bir çalışmayla öss ve daha sıkı bir çalışmayla kpss.... yolun açık olsun

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle