Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Harf -yazı çalışmaları

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarında çocuklara harf çalışması yaptırıyor musunuz?..Bunu yaptıran öğretmenler var ve gözlemlediğim kadarıyla çocuklar aşırı derecede sıkılıyor ve çok zorlanıyor. Sizce yaptırmak doğru mu?

Tepki Skoru
0
Gülnar' Alıntı:
Bu konuyu daha önce forumda tartışmıştık biz okul öncesi öğretmeniyiz sınıf öğretmeni değil:)yani harf öğretmiyoruz:)bırakalım herkes kendi işini yapsın sevgilerle
Katılıyorum, evet herkes kendi işini yapsın . Çocukları bu harf öğretimiyle bunaltanlar da okulöncesi öğretmeni olduğunu hatırlasın!

Tepki Skoru
0
malesef ben anasınıfındayım ve burası koy,,anlamıyorlar okuloncesının anlamını uzulerek soyluyorum ben gosterıyorum,,hemde elyazısı hıc ıstemıyorum ama mudur zorluyor,koyluler,,, alısssınlar dıyeee,,her yer aynı degıll,buraya uymak zorunda kalıyorum..uzgunumm

Tepki Skoru
0
BEN VERİYORUM.ÇOCUKLAR DA HİÇ ZORLANMIYOR. ÇOK SEVİYORLAR.ŞU AN GÜZEL YAZI DEFTERİNE GEÇTİK O DA ÇOK GÜZEL GİDİYOR DEĞERLENDİRMELERİNİ İLKOKUL BİRİNCİ SINIF ÖĞRETMENLERİNE YAPTIRIYORUM.HERŞEY YOLUNDA ÖNCEKİ YILLARDA VERDİM.ÇOCUKLAR İLKOKULA GİDİNCE ÇOK RAHAT ETTİLER.AİLELERDE MEMNUN.ELYAZILARI ÇALIŞMALARINIDA BU ARADA TABİ RASTGELE DĞİL İLKOKUL ÖĞRETMENLERİNİN KONTROLÜ DOĞRULTUSUNDA OLUYOR ZATEN BİRÇOK ARKADAŞIMIZ DA DERGİ VS KAYNAK KİTAPLAR KULLANIYORDUR ORDAKİ DÜZ ÇİZGİLERE ALIŞAN ÇOCUK ELYAZISINDA ÇOK ZORLUK ÇEKİYOR.İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ ANASINIFINDAN GELEN ÇOCUKLARDAN DA BU YÖNDEN ŞİKAYETÇİ.FAZLA AŞIRIYA KAÇMADAN OKUMA YAZMA FALAN ÖĞRETMEDEN SESSİZ HARFLERİN SESİNİ VERMEDEN ELYAZISI İLE HARFLERİN DÜZGÜN YAZIMINI ÖĞRENMELERİNİN ZARARININ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM BENİM ÇOCUKLARIM ÇOK SEVİYOR.EN AZINDAN SEVDİRMEK BİLE BENCE ÖNEMLİ.İNGİLİZCE VERİRKEN SORUYORLAR ÇOCUK DAHA TÜRKÇE KONUŞAMIYOR NE İŞİNİZ VAR DİYE BİZDE DİYORUZ Kİ BİZ BİR DİLİ SEVDİRİYORUZ.SEVMEK HERŞEYİN BAŞLANGICI DEĞİL Mİ SİZCE?

Tepki Skoru
0
Ama hocam , bu ilköğretim 1. sınıf öğretimine girmiyor mu? Okluöncesinde asıl yapılması gereken
çizgi çalışmaları değil midir?
Sevdirmek bence de önemli ama sevdiricez diye çocukları soğutmamak lazım. Her çocuk buna ilgi göstermiyor ,öğretmeninin istediği bir zorunluluğu yerine getiriyor sadece.
Eğer yapılıyorsa bu çalışmalar sadece sevdirmek ya da tanıtmak amaçlı olmalı, ama defter tutturmak falan ciddi anlamda harf öğretimini veriyor olmak değil mi hocam?

Tepki Skoru
0
müdür zorladığı zaman vermekten başka yapabileceğimiz bişey yok ama bende kesinlikle karşıyım..,

Tepki Skoru
0
Bende öğretilmesinde yana değilim, çocuklar 1. sınıfta sıkılıyorlar bunu gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Bizim programımızda öğretilmesi adına bir şey söylenmiyor. Sadece kalem tutmayı bilseler bence yeterli diye düşünüyorum.

Tepki Skoru
0
Bizim işimiz çocuklara harf- yazı öğretmek değil ki, işimiz olmadığı gibi doğru da değil, müfredata da konulmaması bundandır yani. Bu öğretmenlerin keyfine kalmış bir durum değil ki; ayrıca iyilik yapılıyor zannedilebilir, hayır tam tersi ilkokulda çocuk her şeyi öğrenmiş olarak müthiş derecede sıkılıyor, ben bunu biliyorum diye pasifleşiyor veya aktif oluyor. Öğretmenler de çok şikayetçi bu durumdan ne yapacaklarını bilemiyorlar, çocuk bir süre sonra okula gitmek istemeyebiliyor. Zaten okul öncesi eğitiminde olan bireysel ilgi alakadan dolayı çocuklarımız ilkokula ve öğretmene alışamıyorlar, aynı ilgiyi orada da bekliyorlar. Bırakalım da en azından yaşının gerektği düzeyde, öğrenmesi gerekeni orada öğrensinler. Saygılarımla :)

Tepki Skoru
0
Valla arkadaşımızın yazdıklarını hayretle okudum Arkadaşlar hazırbulunuşluk diye bir kavram var biliyormusunuz bilmem. ilköğretime başlama yaşı neden 7?neden 6 yaşında başlamıyor?çocuğun 6 yaşında öğrenmesi gereken daha farklı kavramlar var biliyosunuzki bizim bunları kazandırmamız öncelikli görevimiz. Neden 7 çok geç diye reklamlar yapılıyor?Çocukların 6 yaşında kazanmaları gereken çok daha önemli sosyal davranışlar vardır.Mutlaka arkadaşımız onlara da yer veriyordur fakat ben bu durumu tasvip etmiyorum.Benim bulunduğum çevredeki veliler de harf vereceğimi zannediyorlardı.Bunun olmadığına onları inandırdıktan sonra bu kez benim harf vermemi özellikle talep ettiler.Herhalde çocukları harfleri daha önce öğrendiklerinde çocuklarının daha zeki olacaklarını düşünüyorlar.Ben herkese karşı çıktım.Sizin ortamınızda belki bu daha zordur bilemem ama bundan yararlı birşeymiş gibi bahsetmeniz bence hiç doğru değil.Hatta geçen yıl bir tane sınıf öğretmenimiz bazı harfleri vermem gerektiğini söyledi.Bende ona bir sonraki yıl kendisinin ne iş yapacağını sordum:)Müfettişler bile kesinlikle harf vermek yok diyorlar.Arkadaşımızın öğrencileri birinci sınıfa başladıklarında derslerinde belki ama belki problem olmayacak ama bir sürü davranış problemiyle uğraşmak zorunda kalacak öğretmen.Sözü çok uzakttım kimse alınmasın lütfen bu durum böyledir.Herkese Saygılar...

Tepki Skoru
1
BENCE DE VERİLMEMELİ. 8 YILDIR BU İŞİ YAPIYORUM VE ASLA VERMEDİM. İSTEYEN, ISRAR EDEN VELİLERİM DE OLDU, AMA PES ETMEDİM... "BU İŞİN UZMANI BENİM VE DOĞRUSUNU DA BEN BİLİYORUM. " BUNU KARŞIMIZDAKİNE , KİM OLURSA OLSUN (MÜDÜR-VELİ)HİSSETTİRMELİYİZ. BEN BU İŞİ YAPARSAM, SINIF ÖĞRETMENİ "NE YAPACAK?"

Tepki Skoru
0
ben gercekten cok mutluyum bırde duvarımda cocuklara ait poşetler var guleryuzler falan konuluyor okadar sevıyorlarkı bırde boşette herkezın adı yazıyor ordan yazarak kendılerı ogrendıler bırde zaten okul öncesıne hazırlık değilmi en azından alışık olmaları gerekıyor ben çalıştırıyorum ama kesınlıkle harflerı söylemıyorum örnegin bu seklı kullanarak dıyorum resım yap onlarda gercekten cok mutlu....

Tepki Skoru
0
ben vermiyorum görev yaptığım okuldaki sınıf öğretmeni arkadaşlarda bunun yanlış olduğunu söylüyorlar harfleri öğretsemde hem söyleniş olarak yanlış öğtretebilirim hemde yazılış olarak sonra öğrenciler birinci sınıfa başladığında bocalama yaşayabilirler onun için ben öğretmiyorum çocuklar öğrenmeleri gereken herşeyi eğitimini almış kişilerden zamanı geldiğinde doğru şekilde öğrenmeliler benim bu sene 2. senem ve iki senedir velilerim bana öğretecekmisiniz diye sorduklarında kesin cevap HAYIR diyorum

Tepki Skoru
0
arkadaşlar dün aile ziyareti yaptım ve veli bana çocuğuna harf hece okuma öğretmemi istedi şok oldum zor ikna ettim

Tepki Skoru
0
Bende cimi arkadaşıma katılıyorum her çocuk ilkokula bu şekilde başlamadığı için çok zorlanıyorlar ben bunları biliyorum diyerek çocuklar zaten ilkokulda bunu öğrenecekler erkenden zorlamanın ne anlamı var bu yapılan gerçekten çocuğa kötülükten başka bişey değil arkadaşlar aynen arkadaşlarımda söylediği gibi kalem tutmayı öğrensin yeter.

Tepki Skoru
0
Arkadaşlarım bırakın harf çalışmalarını ses öğretenler dahi var. Bu daha elim bir durum. Arkadaşlarım burda tartışılacak pek bir şey yok aslında. Gerçektende kendimizi daha fazla yormaya kasmaya luzum yok. Yani harf çalışmalarına gelene kadar çizgi çalışmaları yetiyorda artıyor bile. Harf öğretmek yerine rakamları çok iyi söyleyip yazabilmeliler bence. Makasla iyi düzeyde kesebilmeli, önlerine verilen malzemelerle neler yapabileceklerini tasarlayabilmeli, bir hikayeye başladığınızda sonunu getirebilmeli, arkadaşlarıyla paylaşımı bilmeli, çöpünü yere atmamayı örenebilmeli, liderlik yapabilmeli, sorumluluk sahibi olabilmeli,vb. bunları hepimiz biliyoruz zaten. Bunları inanın bana 2 dönem içerisinde vermek bile bazen yetemeyebiliyor. O sebeple benim fikrim kendimizi daha fazla yormamak. Çoğu arkadaşlarımın dediği gibi Kendi işimizi yapmak. Onlara hayatı birazcık olsun anlatabilmeli ve eğlendirebilmeliyiz.
Biliyoruz ki bundan sonra hayatlarında zaten ders, sınavi sınav sınav, ders olacak.

Tepki Skoru
0
merhabalar bende çocukları fazla zorlamadan el yazsı çalışmları veriyorum onların yaşına uygın farklı kaynaklardan ama üstüne gitmiyorum tabi benim karşılastıgım bir olay bazı öğretmnler deftere cümle yazdırıp veriyor.aileler ewde yaptırıp getiryorlar sınıfa birlişk yazıları verek ne kadar dogru?aileler bu konuda bilinçlendirilmeli

Tepki Skoru
0
kesinlikle arkadaşlarıma katılıyorum. onca etkinlik arasında bir de yazı çalışması nasıl oluyorda gerçekleşiyor. ya kendi planınız biraz aksıyor ya da .... ne bileyim. kendi görevlerimizi yapalım

Tepki Skoru
0
bence çok saçma harf öğretmek.bunu yapan biçok meslektaşımız var malesef.ben bir harfle başlayan sesleri öğretiyorum.mesela a ile başlayan kelimeler.herkes kendi işini yapsın.bu bizim işimiz değil.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle