Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

GÖZE YABANCI CİSİM KAÇMASI

Tepki Skoru
0
GÖZE YABANCI CİSİM KAÇMASI HALİNDE YAPILACAK İLKYARDIM
Gözünüzde toz, kömür kurumu, küçük sinek vs. kaçtığı zaman:
— Gözünüzü ovuşturmayın, tahriş edersiniz, yabancı cisimlerin daha derinlere girmesine yol açarsınız.
— Gözünüzü bir kaç dakika kapatınız. Yabancı cismin tahrişi ile artan göz yaşı yabancı cismin dışarı atılmasını sağlayabilir.
— Kişiye sümkürür gibi yapmasını söyleyiniz. Bu şekilde yabancı cismin alt göz kapağına geçmesine yardımcı olabilirsiniz.
— Gözünüzü bolca su ile yıkayınız.
— Eğer yabancı cisim hala gözde ise yabancı cismi görmek için önce alt göz kapağını kontrol ediniz. Görürseniz. temiz bir mendilin ucu ile ya da ucunu sivrilttiğiniz bir pamuk parçası ile siliniz.
— Sonra üst göz kapağının iç yüzünü kontrol ediniz. Bunun için baş ve işaret parmağının ucu ile üst göz kapağım tutunuz. Kapağın üzerine bir kibrit çöpü yerleştirip bu çöp üzerine kapağı ters çeviriniz. Bu sırada hastaya aşağıya bakmasını söyleyiniz. Eğer yabancı cismi görürseniz temiz bir mendilin ucu ile veya ucunu sivrilttiğiniz bir pamuk parçası ile siliniz.
— Eğer göze, örneğin; tahta kıymığı küçük demir parçası gibi yabancı cisim saplanmış ise çıkarmaya çalışmayınız. Gözün üzerine bastırmadan temiz bir mendille örtünüz.
— Beceremiyorsanız kesinlikle uğraşmayınız. Üzerine temiz bir mendil kapatıp göz doktoruna gidiniz.

Tepki Skoru
0
Başıma gelen bir olayla ne kadar önemli olduğunu anladım. Benim gözlerime sık sık yabancı cisimler uğruyor:) Kirpiklerim nedense görevini yapmıyor...daha bir ay olmamıştır sanırım rüzgar esmişti tabii benim göz hemen aldı, hani hemen çıkar ya öyle zannettim ovaladım falan ki ovalamamk lazımmış çıkmıyor. Çok fazla rahatsız etmeye başladı bir türlü çıkmıyor olay akşam saatleri olmuştu. Bakıyoruz yıkıyoruz yok çıkmıyor ve ben böyle 5 saat durdum çok kötü anlardı. Beni sonunda hastaneye acile yetiştirdiler tabii. Göz hastanesi nöbetçi doktor gözümü bir gördü bu ne hal böylee:) neyse ufak bir operasyon yaptı, çıkardı ve gösterdi çok küçük bir cisim ama göz için çok fazla büyükmüş meğerse, çok fazla beklemişim gözümü nerdeyse tahriş edecekmişim kendiliğinden çıkacak bir şey değilmiş yani. Gözüme ilaç falan bir de bantladı gözümü. Bir gece bir gün öyle durdum ve gözüm dinlendi normal halime döndüm. Uzun uzun anlattım arkadaşlar çok ciddi önemli olduğunu bizzat yaşadığım için rüzgar deyip geçmeyin yani çıkmayabiliyormuş işte. Eğer çıkmazsa da bu kadar saat gözünüzü ovalayıp çıkmasını beklemeyin.
Bu arada tek gözle durmanın görmenin nasıl bir şey olduğunu anladım, kendimi amaların(görmeyenlerin) yerine koydum, Allahıma şükrettim gerçekten çok zormuş. Kirpiklerim hala görevini yapmıyor, yürürken yarım kapalı gözlerle yürüyorum ve yinede giriyor mıknatıs gibiyim:)
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM :)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.