Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Görevde yükselme?

Tepki Skoru
0
arkadaşlar herhangi bir resmi kurumun kreşinde çalışan varmı? (devlet memuru -lise mezunu olarak)görevde yükslme sınavıyla ilgili bilgisi olan varsa bu konuda bana yardımcı olabılırseniz sevinirim şimdiden teşekkürler:36_13_3:

Tepki Skoru
0
Ben çalışıyordum 2 sene öncesine kadar.Çalışırken okudum şimdi miilli eğitimde öğretmenim.Neyi öğrenmek istiyorsun tam anlayamadım.Öğretmen olarak yükselemezsin lise mezunu olarak.Ama Çalıştıgın kurum şeflik veya müdürlük sınavı açarsa açtığında 4 yıllık yüksekokul mezunları giriyor bu sınavlara (lise mezunu isen giremezsin) belirlenen puanı alırsan önce şef olursun.Yani basamak basamak.İki yıl şef kadrosunda çalıştıktan sonrada müdürlük sınavına katılma hakkına sahip olursun.Arkadaşım kurumlar bu sınavları çok zor açıyor genelde istedikleri kişilere vekalet veriyorlar buda hiç işe yaramıyor.Ben on yıl kreşte çocuk eğitimcisi ünvanıyla çalıştım hiç ilerlemedim.Sonra memurluğa başka bir yere geçtim.orda şeflik sınavları açıldı 75 ve üstü puan alanlara bu ünvan verildi.Ben kazandım maaşımda biraz fark etti.İşte sonrada okulöncesini açıktan bitirip Milli eğitime geçtim.Çokta iyi ettim.Tavsiyem çalışman öğretmen olduğunu Milli eğitimde anlıyorsun.Yinede sen bilirsin .Umarım yardımcı olmuşumdur.

Tepki Skoru
0
olayı tam olarak yazamadım afedersınız...ben askerıyenın kresınde öğrt. yardımcısı olarak gorev alıyorum aof okulöncesı okuyorum okulun bıtımınde gorevde yukselmeyle ılgılı bılgısı olan varmı? sartlar ne? sayet sınavı kaznamazsam ne olur??

Tepki Skoru
0
Esra hocam çalıştığın yerde boş öğretmen kadrosu varsa sınava girmeden bu kadroya atanman lazım.yYoksa boşalana kadar bekleyeceksin.Boşalması içinde öğretmen olanlardan birinin gitmesi veya emekli olması lazım.Öncelikle çalıştığın kurumda öğretmenlik ünvanı varmı ne kadrosunda çalışıyorsunuz.Bende kreşte çalışırken lise mezunu idim çocuk eğitimcisi ünvanı ile çalışıyordum fakat sözde öğretmen olarak anılıyorduk.OKulöncesi öğretmenliğini bitirince yatay geçişle milli eğitime geçtim.Sizde böyle iseniz bişey değişmez.Fakat bazı kreşlerde Askeriyede böyle olması lazım 4 yıllık ünüversite mezunu öğretmenler çalışırlar ve gerçekten öğretmen ünvanlarıyla çalışırlar.Bu önemlidir.Eğer böyleyse öğretmen kadrosu vardır.Fakat kurumlarda bu kadrolar sayılıdır.Bunu çalıştığın yerdeki personel ile ilgilenen yere sormalısın.Kadro boş olursa sınavsız diplomanı verdiğinde öğretmen olursun.Sana tavsiyem askeriyede çalıştığına göre okulu bitirince yine sınavsız yatay geçişle milli eğitime duyurulan zamanda benim gibi geçiç yapabilirsin.Ben geçtiğim için çok memmunum.Kurum kreşinde çalışmaktan daha iyi çünkü öğretmen olduğunu daha iyi anlayorsun.Tabiiki bu senin tercihin.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle