Ben çalışıyordum 2 sene öncesine kadar.Çalışırken okudum şimdi miilli eğitimde öğretmenim.Neyi öğrenmek istiyorsun tam anlayamadım.Öğretmen olarak yükselemezsin lise mezunu olarak.Ama Çalıştıgın kurum şeflik veya müdürlük sınavı açarsa açtığında 4 yıllık yüksekokul mezunları giriyor bu sınavlara (lise mezunu isen giremezsin) belirlenen puanı alırsan önce şef olursun.Yani basamak basamak.İki yıl şef kadrosunda çalıştıktan sonrada müdürlük sınavına katılma hakkına sahip olursun.Arkadaşım kurumlar bu sınavları çok zor açıyor genelde istedikleri kişilere vekalet veriyorlar buda hiç işe yaramıyor.Ben on yıl kreşte çocuk eğitimcisi ünvanıyla çalıştım hiç ilerlemedim.Sonra memurluğa başka bir yere geçtim.orda şeflik sınavları açıldı 75 ve üstü puan alanlara bu ünvan verildi.Ben kazandım maaşımda biraz fark etti.İşte sonrada okulöncesini açıktan bitirip Milli eğitime geçtim.Çokta iyi ettim.Tavsiyem çalışman öğretmen olduğunu Milli eğitimde anlıyorsun.Yinede sen bilirsin .Umarım yardımcı olmuşumdur.