Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

GÖnderdİĞİm maİle akİm den gelen cevap :(

Tepki Skoru
0
Milli Eğitim Bakanlığı Cevabı:
2009 yılında yapılan öğretmen atamalarında okul öncesi atama puanı 47'ler düşmüştür. Buna rağmen atanamamışsanız. Bakanlığımızca okul öncesine son derece önem verilmektedir. 2002 yılında okullaşma oranı % 11 iken bugün % 50’lere yaklaşmıştır. 2009 yılında bu branşa 17.455 öğretmen ataması yapılmıştır. Önümüzdeki dönemde yapılacak kadrolu atamasıyla birlikte 2010 yılında toplam 4 bin okul öncesi öğretmen ataması yapılmış olacaktır. Bu 2010 yılında öğretmenlere verilen kadroların % 10'nu okul öncesine verilmiş demektir. Kadrolu atamadan sonra yapılacak sözleşmeli öğretmen ataması buna dâhil değildir. Ayrıca bu okullarımıza il tarafından görevlendirilen usta öğreticiler yine okul öncesi branş mezunlarıdır. Ayrıca talebiniz ilgili birime iletilmiştir. İyi günler dileriz.

Bilginize sunar sistemimizi kullandığnız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla...

NE DİYEYİM YADA NEDEMELİYİM BİLMİYORUM....

Tepki Skoru
0
sanki küçümser gibi hala atanammaışsanız diyorlar ya :(

Tepki Skoru
0
ben anlamadım 2010 sonuna kadar yüzde on atama yapılacgı toplamda 4000 atama yapacagınımı demek istiyor açarmısınız hocam

Tepki Skoru
0
ya bu 4 binden kasıt hani 10 binden sonra atamlar yapıldı ya yine 2010 yılında oldu değilmi onlarıda katasak zaten 4 bin gibi oluyor değilmi

Tepki Skoru
0
banada ynı msj gelmiş kopyala yapıştır yani.sanki sözleşmeliyi 4000 kadrodan ayrı yapacak kimi kandırıyorlarsa.

Tepki Skoru
0
vay bee..eğitimle ilgili öğretmenlikle ilgili bakanlığın öğretmenlerine sahip çıkışı böyle mi olmalı???ben şaşırıyorum arkadaşlar..bu mu yani değerimiz??hala atanamamışsanız??ne demek ya..ve arkadaşlar bence demek ist.4000 haziranıda kapsıyodur he bi de şu ücretli öğretmenlik alımı zıkkımınıda katıyolarsa tamam çok atanmış olabilir..ama gerçekten çok üzücü..ihitiyaç varsa hangi bölüm olursa olsun alınmak zorundadır kıytırık iişlerle görevlerle insanları küçümsemek sizin işiniz sayın meb..yazıklar olsun

Tepki Skoru
0
öğretmenlere verilen değer tabiki bu kadar baksanıza diğer memurlar atanıyor hemşire polis vb.sanki bir tek öğretmen adayları soruları çaldı eğitim iptal oldu hırsızlar memur ne anladım ben bundan hakkıyla yapan bizler ne olacak?herşeyi kitabına uydurdunuz varya işinize gelen bu değil mi?ücretliyle işi kapattın az maaşla çok insan çalıştırdınız.bizide tekrar sınav psikolojisine ittiniz.hiç işimiz gücümüz yok değil mi sizin saçma sapan sisteminizle sınav sınav uğraşıp duracaz.topunuzuda ALLAHA havale ediyorum sizde hak hukuk yok ama herşeyin yaratıcısında çok var.birde bizleri atarken torpil katmadan atayın ki bizlerede sıra gelsin öyle 17 bin aldım demekle olmuyor bu işler.........

Tepki Skoru
0
BANA GELEN MAİLDE 17 BİN DENİYOR BURDA 14 BİN NASIL OLUYOR BU.HANGİSİ KESİN SAYI ACABA.....
memurlar netteki haberde böyle arkadaşalr.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu 32 pilot il sayısını bu yıl 57'ye yükselttiklerini söyledi.
Çubukçu, UNESCO tarafından Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "1. Erken Çocukluk Bakımı ve Eğitimi" konferansının son gününde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bu konuda sağladığı gelişmeyi ve önümüzdeki yıllarda yapmayı planladıklarını detaylı bir şekilde anlattı.
Bakan Çubukçu, konuşmasının ardından Moskova'daki Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilkokul öncesi eğitimi 32 pilot ilde zorunlu hale getirdiklerini belirterek, "Bu illerde okul öncesi eğitim oranını yüzde 93,1'e çıkarttık. Zorunlu il sayısını da bu yıl 57'ye yükseltiyoruz" dedi.
Okul öncesi eğitim alan çocukların özellikle dil becerilerinin ve matematik zekalarının geliştiğine dikkati çeken Çubukçu, "Okul öncesi eğitim alanların yüksek öğrenime daha fazla devam ettiği, istihdama daha fazla katıldığı, daha az işsiz kaldıkları ve daha çok sosyal yönlerini geliştiği tespit edildi. Bu yıl 57 ilde uygulanacak. 2013-2014 eğitim yılında tüm Türkiye'de zorunlu hale getireceğiz" diye konuştu.
Türkiye'nin, okul öncesi eğitim konusundaki hedefini çok hızlı bir şekilde yakaladığını söyleyen Çubukçu, "Okul öncesi zorunlu eğitim olmadığı için ve bizim gibi toplumlarda da çalışan annelerin çocuklarını bıraktıkları yer olarak algılandığı için aslında öncelikle toplumsal farkındalığın artırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yöndeki kampanyalar da çok başarılı oldu. Çünkü Türkiye'nin en ücra köşelerine gittiğimizde bile, bizden okul öncesi eğitim, anaokulu talebinde bulunuyorlar. Demek ki toplum bunun farkına vardı" ifadesini kullandı.
Çubukçu, geçen yıl en fazla öğretmen atamasını okul öncesi eğitim bölümüne yaptıklarını belirterek, "14 bin civarında öğretmeni bir defada okul öncesi eğitim için atadık. Bugün geldiğimiz bu noktada hem öğretmen yetiştirmede, hem de fiziki altyapının hazırlanması konusunda çok hızlı ilerleme kaydetmiş bulunuyoruz. Hem de kalkınma planlarında yer alan takvimden daha hızlı bir şekilde hedefimize yaklaşıyoruz" dedi.
Bakan Çubukçu, bir gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye'de 2001-2002 yılında okul öncesi eğitim oranının yüzde 11 civarında olduğunu ve şimdi bu oranın yüzde 39'u geçtiğini belirterek, "Bu sayısal olarak 200 bin çocuktan 1 milyona yakın çocuğa tekabül ediyor. Bu çok önemli bir rakam. Çok hızlı ilerliyoruz" ifadesini kullandı.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle