Hocam sİzİn gelecek okulÖncesİ İle Şekİllenecek legonuzdan Önce atatÜrk baŞÖĞretmen lİkle İlglİ gÜzel bİr yazi vardi onu ben bİr yere not ettİm ama kaĞidi kaybettİm.Şİmdİ buradad bulamiyorum Çok acİl o yazi lazim bana lÜtfen.Şİmdİden teŞekkÜrler.
bu söz M.K. Atatürk e mi ait arkadaşlar.acılışlarda kullanılabilecek bir söz.İlknurcum paylaşmış
Özür diliyorum şimdi gördüm ancak.
Bir sevdadır öğretmen olmak…hani yemeden içmeden kesen; hani sevdiğine pervane olan; yani gözü başka bir şey görmeyen bir sevda….Bir kara sevda desek daha doğru olur. Hiç düşündünüz mü neyin sevdasıdır bu? Ne ile açıklanabilir almadan vermek, verdikçe çoğalmak, çoğaldıkça yaşamı kucaklamak? Bir damla suya hasret bir çöl susuzu gibi bekleyen , aydınlığa susamış, annelerini bekleyen kuş yavruları gibi ağzınıza akan binlerce , on binlerce çocuğa beyninizi , bedeninizi açmak neyin karşılığıdır?
Mustafa Kemal’in Kocatepe’den bakışıdır öğretmen olmak, dalga dalga sürüklemektir gençleri…Samsundan karanlığın üstüne doğmaktır öğretmen olmak. Önüne katıp cehaleti Ege’de sulara gömmektir. Berrak bir Türkçedir öğretmen olmak, diline kültürüne sarılmaktır. Ayyıldız olup göklerde dalgalanmaktır öğretmen olmak. Sözün özü bir sevdadır öğretmen olmak . Yüreklerde vatan vatan atmak , damarlarda bayrak bayrak dolaşmaktır.
Kesinlikle bu hedeften sapmamalıyız değerli öğretmenlerimbu yazıyı okurken tüylerim diken dken oldu arkadaşlar! atatürkün izinde öğretmenler olarak kendimle ve sizlerle gurur duyuyorum!teşekkürler