Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Göbek atalım

Tepki Skoru
0
işte yine benim hazırladığım bir şarkı, daha dün yazdım, hemen öğrendiler ve oynadık çocuklarla, yine çok sevdiler, bakalım sizler sevecek misiniz?

çocuklar halka oluşturup otururlar, aralardan (her 3-4 çocuktan sonra bir tane olacak şekilde) çocuklar seçilir, seçilen çocuklar ayağa kalkar, diğerleri otururken elleriyle tempo tutarak şarkıyı söyler, ayakta olan çocuklar şarkuyıy söylerken hareketleri de yaparlar

göbek atalım, göbek atalım
göbek atalım, göbek atalım
(bu kısımlar söylenirken eller belde, adım adım oynayarak ortaya doğru gelinir, en son kısım söylendikten sonra halkadaki çocuklara doğru tekrar dönülür)
bir, iki, üç, dört (4 defa)
(bu kısımda ise halkadaki çocuklara dönük olarak her bir, iki, üç, dört deyişte bir sağ tarafa bir sol tarafa el koyularak göbek atılır)

bir sağa, bir sola
haydi durma oyna
(eller döndürülerek bir sağ tarafa bir sol taraf hareket ettirilir)
oh, oh, oh, oh (4 defa)
(parmaklar şıklatılarak bir sağ omuz bir sol omuz öne doğru çıkartılıp hareket edilir)

eli bele koyalım
şöyle bir bakalım
(eller bele koyulur, omuzlar hareket halindedir, bir el belde kalır diğer el alna götürülür, biraz eğilerek halkadaki karşımıza gelen çocuklara göz gezdirerek bakılır)
vay, vay, vay, vay (4 defa)
(bir el belde diğer el karşıdaki çocuklara doğru oooo anlamında sallanır)

kimi seçsem acaba
kime gülsem acaba
(baştaki gibi eller belde adım adım oynayarak karşımıza gelen çocuklardan birine doğru yürünür)
hah, hah, hah, hah (4 defa)
kimin önüne gelinmişse o çocuğa doğru eğilip eller ağız kenarlarına koyularak gülünür)

kime gülünmüşse o çocuklar ayağa kalkar, oynayanlar oturur, oyun bu şekilde devam eder.

Hatice Deniz TÜRKMENOĞLU

işte bu da melodisi

http://www.7renkakademi.net/dosya/dosyalar/791671d45c338127c4f20be885aa6607.zip

Tepki Skoru
0
çok güzel olmuşşş..emeğinize sağlık.allah zihin açıklığı versin hocam böyle güzel şarkılarınızın devamını bekliyoruz:))
amiinnnn hocam, inşallah aklıma bişeyler geldikçe yazmaya devam edeceğim ve sizlerle de paylaşacağım, beğenmenize çok çok sevindim, güle güle kullanın

Tepki Skoru
0
teşekkürler hatice deniz oldukça göbekli bir şerkı olmuş,paylaşım için sağol :)

Tepki Skoru
0
Ayyy çok güzel olmuş bu şarkı :):):) Çok beğendimm :)
Teşekkürler paylaştığınız için..

Tepki Skoru
0
paylaşımın için çok teşekkür ederim canım çokk güzel olmuş

Tepki Skoru
0
Çok güzel tebrikler teşekkürler canım:):36_7_8:

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00