Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Frıda kahlo resımlerı

Tepki Skoru
0
Anaokulunda çocuklara bu ressamın resimlerini göstermişler .
Bir Allahın kulu söylesin bu resimler 4-5-6 yaş grubu çucukları için uygunmu.
Oğlum o günden sonra hayaletler var diye gece yarısı uyanıyor.
yorumlarınızı bekliyorum.
tesekkurler.

Tepki Skoru
3
internetten baktım cocuklara uygun bir resim göremedim hocam gösterilenlerle aynı olup olmadıgını bilemediğim için birsey diyemiyorum suan . benim gördüklerim kadın yüzü resimleri... Onlarsa eger tabikide gereksiz resimler cünkü sert ve korkutucu ifadeli resimler.

Tepki Skoru
0
bence de uygun değil tamam sanata saygı sanatçıya saygı da evet sanat sanatçının kendini dışa vurumudur ama zaten frıda kahlo nun bu eserleri yapmarken psikolojisinin ne derce bozuk olduğu malum kadın bu yolla kendini terapi etmiş bi nevi buda literatürlerde de sanatçı kimliğine de bir marka olmuş ama her marka olan çocuklara uygun değil ki.Hele hele daha soyutla somut arasında ki farkı ayırma bilincine sahip olmayan çocuklar için anlamsız, korkunç, köhne ,gelmesi resimlerin gayet normal.Bazen gerçekten ipin ucunu kaçırıyorlar fazlasıyla.Yaptım mı yaptım gösterdim mi gösterdim insan biraz düşünür yaa.ne söyleseniz haklısınız bence hakanogr.
Yazık gerçekten çok yazık çocuklara flash bellek gibi davranıyorlar bazen bazıları

Tepki Skoru
0
bunları gösteren öğretmenin
1. derdi ve niyeti neymiş
2. sinirsel ve psikolojik sorunları mı var
3. hangi amac ve kazanım için göstermişşşş
la havle ve la kuvvet

Tepki Skoru
0
uygun olmadığı gerçekten ortada , ben de merak ediyorum öğretmenin amacını ?

Tepki Skoru
1
konuyu açan arkadaşımız öğretmenle görüştünüz mü acaba??Sanatı sevdirmeye mi çalışıyordu acaba???Genelde özel kreşlerde buna benzer (tabi Frida kKahlo tabloları ile değil) çalışmalar yaptırılıyor ya da sanat merkezlerinde.Öğretmenin davranışının yanlışlığı tartışmaya gerek bile yok tamamıyla ters bir hareket öğretmeninki.Madem değişik sanat çalışmaları gösterilmek isteniyor çocuklara uygun olan resimler seçilebilir.
Bunun yanısıra şu da bir gerçek Frida Kahlo onlarca acıl ameliyat geçirmiş bu süre içinde yatağa bağlı yaşamış ve bu zamanda yatağının üzerinde bulunan aynadan otoportleri çizmiştir.Kimileri bu ressamın hayatını ve yaşam biçimini çok kötü eleştirse de ressamdaki yaşama azmi kimi kadına da örnek olmuştur.
Her ne kadar ünlü ve özgün bir sanatçı da olsa bu kişi sonuç olarak tabiki öğretmen çocuklara eğitim amaçlı yanlış örnekler göstermiş.

Tepki Skoru
0
sanata sanatçıya söz yok zaten bu bireysel bi dışa vurum şekli zatende.daha ii örnekler dolu çocuklara göstericekse biraz daha araştırma yapabilirdi bu tarz resim yapan tek kişi frida değil en nihayetinde seçici olabilirdi.Evt özel kreşlerde bu tarz uygulamalar var ama bazen şekil a da görüldüğü gibi kantarın topuzunu kaçırıyorlar.Elbetteki biz şuan gördüğümüze tek taraflı yorum yapıyoruz bide öğretmeni dinlemek lazım.Ancak o öğretmen arkadaşa şunu da hatırlatmak lazım picassonun dediği gibi " bir çocuk gibi resim yapmayı öğrenmem yıllarımı aldı "

Tepki Skoru
0
anaokulları zaten ne yapacaklarını iyice şaşırdılar...aman veli memnun olsun, aman farklı şeyler yapalım aman göz boyayalım diye çocuklar artık umurlarında bile değil...bütün işimiz show business..öğretmen de kesin bu yarışta gaza geldi....

Tepki Skoru
0
Evet bi çocuk için bu resimler gerçekten korkutucu olabilir.
Sonuçta herşey bilinçaltında yer ediyo. Bu yüzden daha uygun resimler gösterilebilir sanatı sevdirmek adına.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle