Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Fotoğrafları Olmayan Artık Malzemeler

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar elimizde fotoğrafı olmayan artık malzeme faaliyetlerinin fotoğraflarını burada paylaşalım mı? Birbirimize fikir vermiş oluruz.

BAYRAM KARTI

-Dikdörtgen şeklinde karton.
-Pastel boyanın biraz kuru olanı ( tam kuru boya değil)
-sim
-Ütü :)
-Kalemtıraş

Yapılışı: : Dikdörtgen şeklindeki kartonu ikiye katlıyoruz..Kartonun arasına pastel boyanın  biraz kurusu demiştim ya ( adını hatırlayamadım ya :) ) işte o boyaları kalemtıraşla açıyorsunuz. (değişik renklerde ve kartonun arasına) Daha sonra kapatıyorsunuz kartonu üzerinden ütülüyorsunuz. Ütülediğinizde aradaki boyalar kartona yapışıyor.( eğer isterseniz ütülemeden önce boya parçalarının yanına simde serpebilirsiniz)Daha sonra çocuklar kenarlarını ve içini artık malzemelerle canlarının istediği gibi süslemişlerdi.

MUM
( anneler günü için yapmıştık)

-2adet renkli mum
-4 adet beyaz mum
-1 bardak(şampanya bardağı güzel oluyor)
-boncuk, sim ,pul

Yapılışı: Mumları cezvede eritiyorsunuz. Bardagın içine boncuk, sim , pul, ve yarısına kadar su koyuyorsunuz ve erittiğiniz mumu üzerine döküyorsunuz. Bekliyorsunuz lapa gibi olunca içine ip salıyorsunuz(yakılabilcek şekilde) sonra 1 gün bekletiyorsunuz.
Daha sonra çocuklarla beraber hediye paketi yapmıştık. Üzerini de çocuklar küçük kalp şeklinde kartlar kesip artık malzemelerle süsledi. Bende kartların içine onların söylediklerini yazdım :) Hoşlarına gitmişti.(tabi bunu yapmamız 2 etkinlik saati sürdü:))

Sizde bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim ;)

Tepki Skoru
0
Serap'çığım paylaşımın için çooook teşekkürler...:)

Tepki Skoru
0
bende anneler gunu icin bi vazo yapmistim cok guzel di
mazemeleri :
- kavanoz (her turlu olabilir kucuk, buyuk,degisik sekilde...)
-irmik
-tutkal(beyaz tutkal)
- degisik renkte payet pullar
-deniz kabuklari
- parlak boya (soba boyasi)
ve kokusuz vernik (su bazli oluyo onlari kulandik )
yapilisi:
once vazoyu iyice tutkalaliyosun (tabani haric) bolca tutkaladiktan sonra gazete kagidinin uzerine doktugun irmiklerin ustunde vazoyu yuvarliyosun her heri iyice irmige bulaniyo daha sonra kurumasini bekliyosun bu biraz zaman aliyo 2 gunde tamamlaya bilirsiniz
daha sonra kuruyan bu kavonozlari soba boyalariyla boyuyosunuz (bunu siz yapin cunki tiner kokusu oldugu icin cocuklar icin sakincasli yada maske taktirarak boyati bence oda biraz zor) boyadiginiz kavanozlari tekrar kurumaya birakiyosunuz 1 saatte kuruyolar sonra cocuklera kavanozlarini dagitip pular ve degisik deniz kabuklariyla suslemelerini istiyosunuz onlari yaptiktan sonra
isterseniz( deniz kabuklarini da boyuyosunuz)
sonra vernikliyosunuz cok guzel bi vazo oluyo ben kendim ve arkadaslarim icin bile yaptim cok guzel oldu
umarim begenirzini

Tepki Skoru
0
BONCUKLU MUM
ARAÇ GEREÇLER
*İstenen renkte boncuk eşarplara takılandan
*büyük beyaz mum
*etrafını süslemek için çiçekler.

YAPILIŞI
Düz bir yere boncuklar yayılır.Elimize aldığımız mumu bu boncukların üzerinde yuvarlayarak boncukların mumun içine geçmesi sağlanır.ardından istediğiniz şekilde süsleyebilrisiniz..

MANTARDAN ZÜRAFA YAPIMI
ARAÇ GEREÇLER
*Büyük bir şişe mantarı
*Kahverengi fon kartonu
*6plastik mandal (sarı renkte)
*Kahverengi yün

YAPILIŞI
Büyük mantara mandal ayakları takacağımız noktaları işaretliyelim.İşaretlediğimiz yerleri mandalların geçebileceği şekilde bıçakla oyalım kuvvetli bir yapıştırıcı ile yapıştıralım.Fon kartonundan hazırladığımız yüzü yapıştıralım.Kahverengi yünden 30 cm lik kuyruk hazırlayalım…

Tepki Skoru
0
paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00