Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ev ödevi veriyor musunuz arkadaşlar

Tepki Skoru
0
Aile katılımları çok yararlı oluyor,hem veli bahaneyle çocuğuyla verimli vakit geçirmiş oluyor hem de ne bilip neyi bilmediğini o da gözlemleyebiliyor.Çocuklar çok istekli oluyorlar ödev konusunda,başta bir iki veli benim verdiğim ödevi kendileri yapmıştı,onlarla konuştum ve çocuklar yapmak istemiyorlarsa ödevi boş getirin dedim,zaten çocuklar öğretmene karşı mahçup olmak istemiyorlar ama olaki yine de önemsemeyecek olan olursa,ödevleri sınıfta değerlendirmeye başlarım,arada ödül veririm.

Tepki Skoru
0
İlk çalıştığım okulumda haftalık istek haber mektupları ile çeşitli etkinlikler yapmalarını istemiştim. Örneğin daireyi öğrendiğimiz hafta beraber güneş çizmelerini istemiştim. Sınıfta söylediğimiz tekerleme ve şiirlerden yazıp evde tekrar etmelerini istiyorum. Bunun gibi basit çalışmalardan oluşuyor eve verdiğim çalışmalar.

Tepki Skoru
0
bu gün çocuklara kocaman yıldızdan bahsettim arkadaşlar..hepsinin gözleri açıldı çok heveslendiler..
ama evde bu yüzden çok sorun yaşayan bir öğremcim var ve o düşündü durdu..düşünmesi güzel ilerleme var demek..
o öğrencimle konusuyorum ama hep bana bir önceki yıl gittiği kreşte hiç ödev vermediklerini söyledi..benimde kendisini anlamadığımı ekledi..
ne dersem deyim arkadaşlar ne yaparsam yapayım en son dediği şey bana 'büyümek istemiyorum'oldu ve sonunda ağladı..
hiç bir öğrencimim ağlamasını istemem benimde gözlerim doluyor..
bu gün sınıfta yaptığımız örneğin okuma ve yazmaya hazırlık çalışmalarımıza katılmadı..'istemiyorum siz bilmiyorsunuz öğretmenim'dedi durdu..çok üzüldüm arkadaşlar..
siz ne yapardınız ..??

Tepki Skoru
0
bak sen söLediklerine :) bide ağlamıs kıyamam ona... benimde sene başında bir öğrencim geliyordu..ilk haftadan sonra gelmemeye başLadı... araştırdıımda vs.. öğrendimki... öğretmen ödev veriyor o yüzden gitmek istemiyorum diyip gelmiyormus.. sonra ailesiyle epey diyalog kurduktan sonra cocuk dün okula geldi.. sabah geldiğinde konustum onLa anlastık fazla ödev vermiyeceğim diye... işte okula gelmesi gerektiğini.. sonra gelirse 1. sınıfa geçtiği zaman öğretmen soru sordumu bilgili olup hep parmak kaldırırsn diye konustuk... yani bugünde kitap calıstık vs. hiç bir problem cıkarmadı... bunada sevindim... daha eve ödev vermedim ama verince inŞ. problem cıkarmaz da.. zaten az az vermeyi düşünüyorum :) korkutmıyım gözünü değilmi... peki o öğrenciniz diğer arkadaslarına ödev verildimi istemiyormu yani bi burukluk hisstemiyormu.. mesela benimkiler hala bazı seyleri öğrenememis öğrencime ayrı ödev veriyorum diğerleri hemen öğretmenim hani bize yokmu fLn diyorlar... hele kitap calısmalarınıda cok seviyolar nasıl yapmadan oturmus.. veliyede bir sorun bakalım ders calıstırma metodu nasıl belki cocuğa sert çıkılıyordur yapamadığı bilemediği bir şeyde.. o yüzden ödev olayına yaklasmak istemiyordur belki..altında böyle bir problemde olabilir. yani simdi dicem geçen sene kreşe gitmis artık büyüdüğünü bu ödevlerimizi yapmamıs gerekiyor vs deseniz dicem ama büyümekte istemiyorum diyen çocuğada nasıl diceksiniz dimi :) ayrıca sene başında.. ben bilmiyorum, o yüzden yapmak istemiyorum diyipte yapmayan öğrencimde oldu teşfikle güzel sözle kazandırdım olaya veya ne biLym baska ne yapabilirsiniz :) bakaLım diğer arkadaslar neLer söyliyecekler... hadi bakaLım el ele verip yaptıralıM bu öğrencimize ödevleriniiiii:))

Tepki Skoru
0
Ben bu konuda çok tecrübeli değilim açıkçası,staj yapıyorum,henüz yolun başındayım..Ama ilk başta fazla zorlamamak gerekir diye düşünüyorum.Bir kaç hafta ödevini yapıp getirenler kocaman yıldızlarını alınca ve bu biraz da gösterişli bi şekilde yapılırsa,o öğrencinin de dikkati çekilebilir.Yavaş yavaş başlar belki o şekilde..İlk önceleri belki amacı sadece yıldız kazanmak olur ama zamanla ödev yapmak ondan bir yerleşmiş bir davranış halini alabilir.
Bu durumlarda ben dili de işe yarayabilir.."Bunları yaparsan çok iyi öğreneceksin,o zaman da annen,baban,ben..hepimiz çok mutlu olacağız" gibi..
Dediğim gibi ben henüz yeni olduğum için yalnızca bunlar geliyor aklıma..Zorlamak zaten asla çözüm olmaz,aksine daha da kötü sonuçlar doğurabilir..

Tepki Skoru
0
aslında arkadaşlarına bakıp tamda bizim düşünmesini istediğimiz şeyi düşünüyor ama yapmakta istemiyor..ee aynı zamanda yapmış olmayı da istiyor.:)yapamamış olmak onu sinirlendiriyor..
ben bu hafta onun ödevini çok çok az tutayım bakalım ne olacak..
aynı öğrencim bu gün beslenme saatinde (saat dokuzda yapıyoruz) yanıma gelip evde annesinin kendisine kahvaltı ettirdiğini (ilaç alıyor ve sabah erken saatlerde kahvaltı etmesi gerekiyor)ve karnının aç olmadığını bu nedenle beslenme yapmak istemediğini söyledi.bende 'tamam sen etme arkadaşlarının yanında otur ama'dedim.kaç kere geldi gözleri doldu 'siz beni anlamıyorsunuz ben ettim diyorum'dedi..bende kac kere'tamam oglum sen kahvaltını etmeyeceksin daha sonra yaparsın'dedim..gözleri doldu..birde gözleri var iri iri kirpikler uzun uzun..şeker mi şeker ...
yani olayın göremediğim bir yönü mü var ...sizinle bu şekilde konuşmak çok faydalı arkadaşlar ..cevaplarınız işimi çok kolaylaştırıyor..

Tepki Skoru
0
Sürekli "siz beni anlamıyorsunuz" demesinin altında yatan mutlaka bir neden vardır hocam.Bence öncelikle bunun altında yatan nedenin bulunması gerekiyor ki zaten siz bunun için çabalıyorsunuzdur.Onların üzülmesi gerçekten de içimizi acıtıyor;ama işte üstüne gidip altında yatan nedenleri bulmak çok çok önemli..İşiniz zor ama umarım sonuçları verimli olur..Kolay gelsin hocam..

Tepki Skoru
0
haklısınız hemde cook..
annesi ile konustum ..geçen yıl sürekli oyun oynamışlar ve annesi bana'inanın abartmıyorum toplasanız altı sayfa faliyet yapılmıs ..bize gelen buydu'dedi.ve kendiside sınıfta uzun sure kalmıs gözlemleri de doğrulamış..
bu çocuğumuz sürekli oyun oynamak istiyor..arkadaşlarını çok seviyor..boya yapmak ve oyun oynamak..sınıfta istediği gibi davranmak istiyor..ailenin tek çocugu ve inanılmaz sakınıyorlar herseyden..
her istediği olmuş bir çocuk..
'hayır'kelimesini duymak bile istemiyor..ve bu kelimeyi çağrıştıran hiç bir kelimeyi..
sınıfta istedikleride olmayınca 'siz beni anlamıyorsunuz'diyor..yani istediği gibi davransam onu anlamış olacagım diye dusunuyorum..
yinede düşüncelerinizi yazıp bana destek verin arkadaşlar..
tskler ediyorum..

Tepki Skoru
0
konu biraz dağılmış ama ben ödev konusuna dönüş yapayım.hafta içi bazen ama haftasonları kesinlikle birkaç ödev birden veriyorum.iki güne yayarak yapmaları konusunda da velileri uyarıyorum.hem tekrar ediyorlar hem de aile ile etkileşim artıyor bence ödev mutlaka olmalı :))

Tepki Skoru
0
ödev verilmeli diyen arkadaşlarıma kesinlikle katılıyorum. ben hemen hergün ödev veriyorum. Bunu yapmamdaki en büyük amaç AİLE KATILIMI. Benim derdim %60 çocuklar ise %40 ı da aileler. Onların çok faal olmasını istiyorum. Çocuklar aile desteğini, onların yardımını hissetsin istiyorum.ikinci amaç tabiki öğrenilenlerin pekiştirilmesi. Sağolsunlar onlar da çok memnun bu durumdan. Şuan aile katılımında %90 başarılıyız. sağosunlar çok ilgililer. Eve neler verdiğime gelince:
gazetelerden şekiller kesilmesi
kalıplar yardımıyla çizgiler çizilmesi
öğrenilen sayıların tekrar yazılması
öğrenilen renklerin gazetelerden bulunup getirilmesi
öğrenilen kavramların (canlı-cansız gibi) yine gazete dergilerden resimler bulup kavram haritası oluşturulması
şiirler ezberleme
çeşitli anketler (kimdir bu, hobiler fobiler...)
aile anketleri
bir konuyu araştırıp gelme (tutumluluk nedir gibi)
labirentlerle yol bulma
sayıları boyayarak ortaya şekil çıkarma
atatürk haftalarında atatürk resimleri kesip getirme
evde herhangi bir etkinlik yapımı (şapka gibi)
Bunların dışında her hafta ailelerden biri sınıfa gelerek aile katılımı gerçekleştiriyoruz. Kısacası ödevlerden hem aileler hem çocuklar hem de ben memnunum. Başka söze ne hacet :)

Tepki Skoru
0
Arkadaşlar bu yıl özellikle aile katılım çalışmalarımız var ve çocuklarda ailelerde çok memnun bu çalışmalardan .Aile zorunlu katılıyor çok değişik etkinlikler çıkıyor.Her cuma veriyorum.

Tepki Skoru
0
bu sorun çok sık karşılaşılan bi durum. genelikle her anasınıfında buna benzer çocuklara rastlıyoruz. bu sorunu çozmmek için ev ödevi de bir çözüm. ancak bence ev ziyaretleri daha uygun olacktır. bu şekilde çocukların ev ortamlarını da görüp ailelerle işbirliği içerisinde olmak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. hem bu şekilde ailenin çocukla birlikte yapacağı etkinlikler ve oyunlar hakkında bilgilendirilmesi de daha kolay olacaktır. ama ev ödevleri de olmalı. ikisi birlikte yürütülmeli bence. ancak ben şunu da ilave etmek istiyorum. bu çalışmalar yapılırken diğer çocuklarda göz önünde bulundurulmalıdır. ev ziaretleri diğer çocuklar için de düzenlenmelidir.

Tepki Skoru
0
Ev ziyaretleri çok hassas bir konu hocam. Ben bu konuda hep kendimle cebelleştim yapmalımıyım yapmamalımıyım diye. Çünkü evim okulumun olduğu köyde olduğu için veliler bazen bunu yanlış algılıyorlar. görev değil de oturmaya gelmişim gibi pastalar börekler ve cıvığı çıkan muhabbetler.. Halen bunun cevabını kendime verebilmiş değilim. Evim okula uzak bir yerde olsaydı ya da okulum il merkezinde olsaydı bu fikrim değişirmiydi bilmiyorum...

Tepki Skoru
0
Ev ziyaretleri çok hassas bir konu hocam. Ben bu konuda hep kendimle cebelleştim yapmalımıyım yapmamalımıyım diye. Çünkü evim okulumun olduğu köyde olduğu için veliler bazen bunu yanlış algılıyorlar. görev değil de oturmaya gelmişim gibi pastalar börekler ve cıvığı çıkan muhabbetler.. Halen bunun cevabını kendime verebilmiş değilim. Evim okula uzak bir yerde olsaydı ya da okulum il merkezinde olsaydı bu fikrim değişirmiydi bilmiyorum...
Bu konuda hakklısın arkadaşım.Geçen sene arkadaşım çok sorun yaşadı o yüzden bu yıl ben ders bitiminde yarım saat her gün bir veli ile okulda görüşüyorum çok yararlı oluyor sorunda olmuyor.Arkadaşım geçen sene eve göre bu daha yararlı oluyor dedi.Sizde yapabilirsiniz.

Tepki Skoru
0
Aaa bak bu hiç aklıma gelmemişti. Bir de yaşım küçük olduğu için velilerle ev ziyaretleri konusunda sorun yaşıyor olabilirim. Ama okul fikri güzel bi fikir. akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler Teşekkür ederim alcen:)

Tepki Skoru
0
alcen bence ödev olarak versen iyi olur..
ben abzı öğrencilerime öyle yapıyorum ve iyi sonuçlar alıyorum..senin eve ödev yollaman öğrenciyle ilgilendiğini gösterir hem ailenin de gözünde önemin artar..

Tepki Skoru
0
aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyorum ama benim problemim yaş grubumum çok küçük olmasından dolayı. ama yinede katılımı sağlamak için ödüllendirme yöntemini kullanıyorum bazen küçük sürprizler bazende eve verdiğim boyamaların geri dönüşünde sınıfta öğrencimi herkezin önünde ödüllendirerek katılımı sağlamaya çalışıyorum.bunun faydasınıda çoğu kez görüyorum...

Tepki Skoru
0
Aaa bak bu hiç aklıma gelmemişti. Bir de yaşım küçük olduğu için velilerle ev ziyaretleri konusunda sorun yaşıyor olabilirim. Ama okul fikri güzel bi fikir. akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler Teşekkür ederim alcen:)
Rica ederim

Tepki Skoru
0
alcen bence ödev olarak versen iyi olur..
ben abzı öğrencilerime öyle yapıyorum ve iyi sonuçlar alıyorum..senin eve ödev yollaman öğrenciyle ilgilendiğini gösterir hem ailenin de gözünde önemin artar..
Teşekkürler arkadaşım veriyorum artık.

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.