Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Ev kadınlarına diyet rehberi En İyi Diyetler Şok Diyetler

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Katılım
25 Nis 2006
Mesajlar
5,063
Tepki Skoru
25
Puanları
38
Kilo vermeyi hedefleyenlerin, alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor. Bir lokmayı 25 kere çiğnemeden yutmayın, yemek pişirirken tahta kaşık ve yanmaz tava kullanın.




Yemek pişirirken yapılan hatalar kilo almaya neden oluyor. Diyetisyen Aşkın Yüksel, ev kadınlarının kilo almasında bilgisayar ve televizyon karşısında sürekli kurabiye, kek, asitli içecekler tüketmenin önemli bir rolü olduğunu hatırlattı: "Bu kalorili gıdaların yerine, taze meyve veya sebze öneriyoruz. Hem daha doyurucu, hem daha besleyici olan bu grup besinler kilo problemini de ortadan kaldırıyor" diyor. İşte Aşkın Yüksel'in ev kadınlarına tavsiyeleri:

Ev kadınlarına diyet rehberi En İyi Diyetler Şok Diyetler
Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanın. Çünkü yağın servis tabağında kalmasını sağlar.

Etli yemeklere kesinlikle yağ koymayın. Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.

Et suyunun jelini atıp kullanın. Et suyunun jelinde yağ birikiyor.

Tuz yerine damak tadınıza göre; nane, köri, karabiber, kimyon kullanın.

Patatesi haşlayın ya da fırında pişirin.

Kısa sürede yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirin.

Tavuğun derisini kullanmayın.

Etin görünen yağlarını ayıklayın.

Yemek pişirirken yanmaz tava kullanın.

Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih edin. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına neden oluyor.

Lokmaları 20-25 kere çiğneyin.

Ev kadınları için 1 haftalık diyet (devamı)

Diyetisyen Aşkın Yüksel, bir haftada 1-1.5 kg vermeyi sağlayan bu diyete istendiği kadar sebze eklenebileceğini söylüyor.

(<<<İlk 3 gün için tıklayın)

4. GÜN
Kahvaltı Şekersiz bitki çayı, yumurtalı menemen, 25 gram kepek ekmeği, salata.

SAAT 10.00 Yarım muz
Öğle yemeği 1 kase domates çorbası, 2 adet hamburger köfte, 6 adet kızarmış patates, 1 bardak ayran, salata.
SAAT 16.00 1 kase diyet puding.
Akşam yemeği 2 biber dolması, 3 kaşık makarna, 1 su bardağı yoğurt, az yağlı salata.
Gece 1 su bardağı yeşil erik.
5. GÜN
Kahvaltı Şekersiz ıhlamur (limonlu), 1 porsiyon peynirli omlet, 1 dilim kepek ekmeği.
SAAT 10.30 2 adet havuç, 1 salatalık.
Öğle yemeği 100 gram dana kuşbaşı ile hazırlanmış mevsim türlüsü, 4 yemek kaşığı bulgur pilavı, cacık, salata.
SAAT 16.00 1 su bardağı muzlu süt, 2 kepekli galeta.
Akşam yemeği 1 kase tarhana çorba, 4 kalem pirzola, 2 ince dilim kepek ekmeği, az yağlı salata.
Gece 1 su bardağı çilek.
6. GÜN
Kahvaltı Şekersiz kuşburnu çayı, 1 yağsız tost, salata.
SAAT 10.00 1 elma.
Öğle yemeği 1 kase mercimek çorbası, 6 yemek kaşığı etli taze fasulye, 3 kaşık spagetti, 1 çay bardağı yoğurt, salata.
SAAT 16.00 1 portakal.
Akşam yemeği 1 tabak kıymalı ıspanak, 4 kibrit kutusu peynirli tepsi böreği, şekersiz komposto, salata.
Gece Şekersiz limonata, 4 kepekli bisküvi.

7. GÜN
Kahvaltı 1 su bardağı portakal suyu, 1 orta dilim kepek ekmeği, 40gr. dil peyniri, 1 domates, salatalık.
SAAT 10.30 2 kuru kayısı.
Öğle yemeği 8 kaşık kuru fasulye, 4 kaşık pilav, 1 kase cacık, yıkanmış turşu, salata.
SAAT 16.00 6 adet erik, 6 adet çilek.
Akşam yemeği 1 su bardağı yoğurt, patlıcan salata, 2 ince dilim kepek ekmeği.
Gece 2 adet kivi.

Lezzetli ve pratik yemek tarifleri
Çilekli diyet dondurma (8 kişilik)

Malzemeler:
400 gram çilek
4 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı krema
1 tutam vanilya
1,5 su bardağı toz tatlandırıcı
1 limon

Yapılışı: Yıkanıp ayıklanan çilekler ezilerek püre haline getirilir. Yıkanan limonun kabuğu rendelenir ve suyu sıkılır. Rendelenmiş limon kabukları ve limon suyu, çilek püresine ilave edilir. Soğutulmuş yoğurt ve krema, soğuk derince bir kap içinde vanilyayla birlikte 4-5 dakika mikserle çırpılır. Bu karışıma çilek püresi ve toz tatlandırıcı eklenip biraz daha çırpılır. Daha sonra karışım bir kalıba döküp derin dondurucuya konulur. İki saat bekletildikten sonra eşit kaselere bölünerek servis yapılır.

Sodalı ayran
Havaların ısındığı dönemde en güzel içecek ayrandır. Yağsız yoğurtla su yerine soda ile ayran yapılırsa tuz koymaya ihtiyaç duyulmaz. Soda ayranın köpürmesini, daha lezzetli olmasını sağlar. Cacık da sodayla yapılabilir. Soda, mineral, potasyum ve fosfor açısından zengindir. Hazmı da kolaylaştırır. Tansiyon problemleri olanlar soft soda kullanabilir.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst