Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Etkinliklerde kullanılan yiyeceklere nasıl bakıyosunuz?

Tepki Skoru
0
ben merak ediyorum arkadaşlar etkinliklerde yiyeceklerin kullanılmasına nasıl bakıyorsunuz??mesela makarnalar,pirinçler...
Dünyanın bir tarafında çocuklar açlıktan ölürken bizlerin bu şekilde kullanması ne kadar doğru??

Fikkirlerinizi çok merak ettimm...

Tepki Skoru
0
Arkadaşım sen galiba bir köy okulunda hiç çalışmadın sana imkansızlık hiç denk gelmedi herhalde üzgünüm bazı çocuklar pullar simler ve en güzel renkli marka hamurlar kullanırken benim makarna kullanmam kadar normal birşey olamaz.Evet belki dünyanın bir ucunda açlıktan çocuklar ölüyor ama üzgünüm duygusal bakarsan işe peki zor şartlarda çalışan bir öğretmen ne yapsın.Ben hamuru kendim yapıyorum başka bir arkadaş velisine aldırıyor olabilir.Bilmiyorum ama kullanmaktan başka çarem yok.Üzgünüm benim çocuğum evinden beslenme bile getiremezken onun acısını yaşarken çözüm yolları ararken makarnayıda kullanıyorum doğrusu çocuğuma bazen pişiriyorum bazende boyatıp etkinlik yaptırıyorum.Evet şartlar çok zor ama selda arkadaşım haklı oradaki çocuklara yardım etmemezlik yapmıyoruz ki ama inan kendi ülkemizde o kadar zor durumda insan varki anlatamam çözüm galiba bizim yüreğimizde.......

Tepki Skoru
0
arkadaşlar size hak vermiyor değilim ama şu an ben de imkanları geri olan bir okulda çalışıyorum.Ben de hamurumu kendim yapıyorum ,benim çocuklarım da boyaları ortak kullanıyorlar,ve dedğiniz gibi fotokopi makinamız da yok:(
ama ben yine de çalışmalarda kullanmıyorum...

Tepki Skoru
0
Ben bu düşünceyi anlamıyorum,İnsanlar yeri geldi mi her şeyi,gereksizce düşünür oluyorlar.Ama sadece her şey lafta..Makarnayı kullanmayarakta o açlık yaşayan insanları kurtaramazsın,o açlık yaşayan insanların da kendilerini bu şekilde düşünmenizi istediklerini sanmam.Düşünce eyleme dönüşmediği sürece onlar açlıktan kurtulmuyorlar.O makarnayı kullanmayacaksan,onlara göndermediğin sürece,faaliyetlerde kullanmamanın da bir anlamı yok.Sonuçta yine yararlı bir şey için kullanıyoruz makarnaları.Bir taraftakiler eziliyor veya kötü şartlar altında yaşıyor diye,İyi kazanımlar elde edebilecek kişilerin elinden olumlu yaşantılarını çalmak bizim hakkımız değildir.Duygusal davranmayalım...

Tepki Skoru
0
ben çocukların kazanımlarından çaldığım bir şey olduğunu düşünmüyorum..
Evet konuyu yazarken dünyanın bir tarafındaki çocuklar şeklinde söyledim ama bu bizim çevremizdekiler de olabilirdi.Ben çocukların yiyeceklere karşı bulunacağı bakış açısı olarak yaklaşmak istedim..Yapılan çalışmalarda gözlemlediklerim boyanan makarnalar/pirinçler/.. genellikle yapıştırmak istendikleri ve o malzemelerinde genellikle iyi yapışmadıkları için ziyan olduklarını düşünüyorum(benim gözlemlediklerim)..

Tepki Skoru
1
ARKADAŞLAR, YİYECEKLER ARTIK MATERYAL DEĞİL Kİ! ÇOK SAÇMA BULUYORUM. KOMŞUSU AÇKEN, FAALİYETTE İSRAF EDENE NE DEMELİ? BENİM BİR ÖĞRENCİM BİLE "ÖĞRETMENİM, HİÇ YİYECEKTEN FAALİYET YAPILIR MI" DEDİ. TABİKİ YAPILMAZZZZZZ!

Tepki Skoru
0
Sanat etkinliklerinde farklı materyaller kullanmamız çocuğun dünyaya bakış açısını değiştirmek yaratıcılığını arttırmaktır.Yaratıcı ve bakış açısı farklı bireyler bahsedilen problemlere de uygun çözümler bulacaklardır.Ama tabi isteyenler kullanmasın.Ben herşeyi kullanıyorum.

Tepki Skoru
0
Ben yaptığımız faaliyetlerde hiç yiyecek kullanmadım, yiyecekten artan kabuk,çekirdek vs. bunları kullandım. Ama imkansızlık dahilinde olan arkadaşlarıma hak veriyorum.Gerekiyorsa yapmalıyız çocuklarımız için.

Tepki Skoru
0
gerekirse kullanılmalı bence de.. özellikle son kullanma tarihi geçmiş makarnalar, pirinçler yenmeyeceğine göre, çöpe gideceğine çocuklar için kullanılsın derim ben..

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle