Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Erkek öğretmenlerden 'anaokulu' ismine itiraz

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
MEVLÜT KARABULUT
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ders müfredatı ve okul sorunlarını masaya yatırdığı zümre toplantılarından ilginç sonuçlar çıktı.2010-2011 eğitim-öğretim yılı 2. dönem başı il zümre özet raporlarına göre, okul öncesi eğitiminde erkek öğretmenlerin de görev yapmasıyla birlikte 'anaokulu' isminin bu gruba uygun düşmediğine işaret edilerek 'ana sınıfı' ya da 'ana okulu' isminin değiştirilmesi teklif edildi. 18 erkek öğretmenin Ankara sınırları içinde görev yaptığına değinilen okul öncesi zümre toplantısı raporlarında, bu alana yönelik olarak 'hazırlık sınıfı' isminin uygun olacağı görüşü benimsendi. Toplantılarda dikkat çeken konulardan biri de din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine yeni eklenen Alevilik ile ilgili öğretmenlere seminer verilmesi oldu. Bu konudaki bilgilerin pekişmesini isteyen din kültürü öğretmenleri, Alevilik üzerine kapsamlı seminer almak istiyor. Öğretmenler ayrıca, okullarda mescit açılmasını da istedi. Raporda yer alan bir diğer ders grubu beden eğitimi öğretmenleri ise devlet törenlerinin sadece ilde yapılmasını talep etti.
Geçen ay yapılan zümre toplantılarının raporları yayımlandı. Zümre toplantılarıyla Ankara'daki öğretmenlerin eğitim sistemindeki sorunlar ile önerileri dile getirildi. Ortaöğretim öğretmenlerinin oluşturduğu zümre toplantılarında ise farklı bir konuya dikkat çekildi. Tarih zümresinde ifade edilen konuya göre, başarılı öğrencilerin üniversite sınavlarına daha rahat hazırlanabilmek için örgün eğitimi bırakarak açık liseyi tercih etmeye başladığının altı çizildi.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
Özal hocam sizin isim öneriniz nedir ?

Tepki Skoru
0
Özal hocam sizin isim öneriniz nedir ?
Hocam, hiç böyle bakmamıştım ben olaya, Ben Rahatsız değilim Ama değiştirlse, şu an için bişey gelmiyor aklıma... Onlar, işlerinden utanıyor diye demiyorum ama İnsan Yaptığı İşten Utanmamalı, çekinmemeli.... Benm şu an aklıma hiç bişey gelmiyor hocam ama düşünmek gerekir değiştirmek gerekirse de....:)

Tepki Skoru
0
bence doğru tepki vermişler arkadaşlar..hazırlık sınıfı ismi çok uygun!...

Tepki Skoru
1
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.Aslında düşününce mantıklı yani isim değiştirme istekleri ama bir yandan Özal hocam da haklı yani bu mesleği seçerken adının ne olduğu biliniyor.Ayrıca zaten okulöncesi öğretmeni sıfatı ile mezun oluyoruz.Yani değiştirilmese de olabilir.Ben mesleği,mi soranlara anasınıfı ya da anaokulu öğretmeniiyim demiyorum okulöncesi öğretmeniyim diyorum onlarda öyle yapabilirler değil mi?

Tepki Skoru
0
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.Aslında düşününce mantıklı yani isim değiştirme istekleri ama bir yandan Özal hocam da haklı yani bu mesleği seçerken adının ne olduğu biliniyor.Ayrıca zaten okulöncesi öğretmeni sıfatı ile mezun oluyoruz.Yani değiştirilmese de olabilir.Ben mesleği,mi soranlara anasınıfı ya da anaokulu öğretmeniiyim demiyorum okulöncesi öğretmeniyim diyorum onlarda öyle yapabilirler değil mi?
Pınar hocam, bende genelde "Okul Öncesi Öğretmeniyim" diyorum....:) Köyümdeki büyüklerime Okul Öncesi Öğretmeniyim deyince çoğu:,oğlum o ne diyor? bazıları, çok çok güzel oğlum tebrik ederim diyorlar....:)

Tepki Skoru
1
Hocam alınan tepkiler köy ya da şehir farketmiyor:))Bana da o ney,ne kadar maaş alıyosun peki diğer öğretmenler gibi mi diyenler de var:)) Ama açıklıyoruz napalım:))

Tepki Skoru
0
Hocam alınan tepkiler köy ya da şehir farketmiyor:))Bana da o ney,ne kadar maaş alıyosun peki diğer öğretmenler gibi mi diyenler de var:)) Ama açıklıyoruz napalım:))
AÇıklayacağız Hocam artık...:) Hatta amcanın bi tanesi ben okul öncesi öğretmeniyim deyince: haa, oda güzel evladım, ona da şükür demişti ve bende çok gülmüştüm....:)))) Hani aşağılamak değil ama bildiğinden değil tabi....:)

Tepki Skoru
0
Bence anasınıfın mânâsı temel sınıfla eş anlamlı. (Anasınıf = Temel Sınıf)
Yani annelikle bi alakası yok diye düşünüyorum. Hazırlık Sınıfı da çok basit gibi geldi kanımca..

Selçuk Aydın

Akademisyen
Yönetici
Tepki Skoru
47
Serkan beye katılıyorum.Oradaki ANA anne anlamında değil. ANA SINIF yerinde bir tabir ama okul öncesi? okulun öncesi sanki okul öncesi öğretmeni okul öncesi öğretmeni sanki anasınıfı okulun bir parçası degil gibi hazırlık sınıfı ise neye hazırlık? Dernek olarak bu kargaşalıkla ve diğerleri ile ilgili düşüncelerimi izmir ankara seminerlerinde dile getirip rapor halinde genel müdürlüğe sunacağım.

Tepki Skoru
0
Bence anasınıfın mânâsı temel sınıfla eş anlamlı. (Anasınıf = Temel Sınıf)
Yani annelikle bi alakası yok diye düşünüyorum. Hazırlık Sınıfı da çok basit gibi geldi kanımca..
Bende Serkan öğretmenime katılıyorum.Hazırlıkta fena değil ama neye hazırlık bence biz çocukları sadece ilköğretime değil hayata hazırlıyoruz temelini atıyoruz pek çok şeyin Yemek yeme şeklinden öz bakım becerilerine pek çok şey seneye birinci sınıfta ve hatta diğer sınıflarında görmicekleri müfredatlarında olmayan ama hayatta kullanacakları basit belki ama önemli şeyler.Bence çokta önemli değil isimler kalıplar Hatice'ye değil neticeye bakılır en nihayetinde toplumda zamnla bu statüyü öğrenir.

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Tepki Skoru
25
anasınıfı yerine okulöncesi sınıfı ola bilir

Tepki Skoru
0
ben de okulöncesi öğretmeniyim diyorum .Hazırlık çok göreceli bir kavram ve sadece okulöncesinde yok.ÖZEL VE anadolu liselerinin de hazırlık sınıfları var.
arkadaşın oğlu da anaokuluna gitmiyecem diye ağlıyormuş . BABA OKULUNA gidecek o erkekmiş ana okuluna gitmezmiş....

bizim bölüm için en güzel isim okulöncesi öğretmenliği açık ve net

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.