Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

ENGELLİ ÇOCUKLARDA OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ

Tepki Skoru
0
Engelli Çocuklarda Okul öncesi eğitimin önemi ve erken eğitim

Normal çocuklar doğduktan sonra okul çağına kadar bir çok şey öğrenirler. Yaşadıkları dünyayı tanırlar, insanlarla etkileşim kurarlar ve bir çok gelişim alanında olumlu davranışlar kazanırlar. Ancak, engelli çocukların gelişim alanları normallere göre önemli farlılıklar gösterir. Engelli çocuklarında gelişim alanlarının normaller gibi olması isteniyorsa eğitimlerinin programlanmaları gerekir.

Erken eğitim kavramı, çocuğun gelişim alanlarındaki olumsuzlukları gidermek için yapılan çalışmaları ifade eder. Bu çalışmalar rehabilitasyon hizmetleri eğitim uygulamaları, iş birliği ve psikolojik desteği içerir.

Son yıllarda engel gruplarında ailelerin , engelli çocuklarının eğitimlerine aktif şekilde katılma gerekliliği savunulur.

Erken eğitimle çocukların eğitimlerinin yanı sıra ailelerinde eğitilmesi sağlanır. Yeni yaklaşımlarda aile sadece verilen eğitimim uygulayan değil işbirlikçi, çocuğun sorunlarına çözümler üretebilen, nitelikte olması gerektiği savunulur. Yine kaynaklar aile-öğretmen işbirliğini hem çocuğun gelişimine hem de aile-öğretmen ilişkisine olumlu katkılar sağlayacağını savunur. Öğretmeni çocukla ilgili bilmediği bir özelik iş birliği ile paylaşılırsa çocuk öğretmen arasında olası problemlerin önüne geçer. Çalışmalar ailelerin çocuklarının gelişimler üzerinde çok önemli etkiye sahip olduklarını gösterir. Çocuğuyla konuşan anne-babanın, ona sebepler anlatan anne-babanın çocuklarının dil gelişimleri mutlaka iyi olacaktır.

Okul eğitim amacına uygun, programlı, aileyle işbirliği yapılarak ve ailenin aktif katılımıyla yapılmalıdır

Tepki Skoru
0
Funda bu yönde olumlu bir takım değişmeler ufakta olsa yaşamaya başladığımız bir gerçek bu konuda sana katılıyorum kesinlikle engelli çocuklarımız ki ben onlara engelli demiyorum çünkü aslında engelleri çoktan aşmış çocuklar onlar ailelerin bu konuda artık duyarlı olduğunu ve bu çocuklarımızında artık okulöncesi eğitimi almları gerketiği bilinci yerleşmiş durumda ve aileler katılım konusunda da oldukça etkili ve aktifler ben boş zamanlarımda özel eğitimli çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyorum birebir gözlemlerimden kaynaklanarak bu harika çocuklarında bizimle olmasında katkıları olan ailelerine yürekten teşekkür ediyorum..Tabiki hala istisnai durumlar var bazı bölgelerde hala bu çocuklarımız eğitimden yoksun durumda oralardaki çocuklara ve ailelerede ulaşmaız ve ışıklar yakmamız dileğiyle...GÜZEL VE YARARLI PAYLAŞIMIN İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER....

Tepki Skoru
0
YELLOW' Alıntı:
Funda bu yönde olumlu bir takım değişmeler ufakta olsa yaşamaya başladığımız bir gerçek bu konuda sana katılıyorum kesinlikle engelli çocuklarımız ki ben onlara engelli demiyorum çünkü aslında engelleri çoktan aşmış çocuklar onlar ailelerin bu konuda artık duyarlı olduğunu ve bu çocuklarımızında artık okulöncesi eğitimi almları gerketiği bilinci yerleşmiş durumda ve aileler katılım konusunda da oldukça etkili ve aktifler ben boş zamanlarımda özel eğitimli çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyorum birebir gözlemlerimden kaynaklanarak bu harika çocuklarında bizimle olmasında katkıları olan ailelerine yürekten teşekkür ediyorum..Tabiki hala istisnai durumlar var bazı bölgelerde hala bu çocuklarımız eğitimden yoksun durumda oralardaki çocuklara ve ailelerede ulaşmaız ve ışıklar yakmamız dileğiyle...GÜZEL VE YARARLI PAYLAŞIMIN İÇİN YÜREKTEN TEŞEKKÜRLER....
Rica ederim canım bende seni gönüllü öğretmenlik yaptığından dolayı canı gönülden kutlarım

Tepki Skoru
0
ben nedim ünal adıyamanın tut ilçesinin kaşlıca köyünde çalışıyorum.arkadaşlar bu konuda pek bilgimiz yok en azından benim yok.yani sınıfımızda 20 kişi varsa ve özürlü bir çocuk gelmişse.özrü algılamsında sorun var konuşamıyo.öğrenme güçlügüde var.bunu alabilirmiyiz sınıfımızın şartlarıda müsait dil napmamız gerek yada ne şartlarda engelli yada özürlü çocukları alıyoruz beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Tepki Skoru
0
ya ben lise ikiyim ve çocuk gelişim bölümünde okuyorum şimdi bizim ya erken çocukluk yada özel eğitimi seçmemiz lazım kafam çok karıştı sizce hangisini seçiyim bana bi fikir verirmisiniz çok önemli bi karar çünkü özel eğitim çok zor gibi çok sabır gerektiren bir dal yardımcı olursanız sevinirim....

ata

Tepki Skoru
0
sınıfımda görme engelli öğrencim var ve onun için pek birşey yapamıyorum. görme engelliler okuluna gitmiş geçen yıl ve bu yıl okulun müdür yardımcısı normal çocukların gittiği bir okula gönderin demiş. mahalledeki 2 okul da çocuğu kabul etmemiş. son çare bana geldiler geri çeviremedim. günde 2 saat geliyor ama içim rahat değil. onun için birşey yapamıyorum. arkadaşlar aynı durumda olan var mı aranızda??? yardımcı olursanız sevinirim

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle