Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Elinizde bilgi varsa lütfennnnn

Katılım
29 Nis 2006
Mesajlar
416
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
anatomi ile ilgili .................................
 
Katılım
1 May 2006
Mesajlar
271
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
evet arkadaşlar bizzat istek ve cevab şeklinde daha faydalı olur kanısındayım...
 
Katılım
29 Nis 2006
Mesajlar
5
Tepki Skoru
0
Puanları
0
slm tuğba bunlardan istiyon sen galiba
inşallah işine yarar
Anatomİ _ Fİnal Sinavi

--------------------------------------------------------------------------------

1-) Hormonların bağlandığı özel moleküllere ne ad verilir?
A) Makromolekül
B) Reseptör
C) Nosiseptör
D) Polipeptid
E) Asetilkolin

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Aşağıdakilerden hangisi hem endokrin hem de ekzokrin salgı yapar?
A) Tiroid
B) Paratiroid
C) Pankreas
D) Böbreküstü bezi
E) Hipofiz

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıdaki hormonlardan hangisi hipofizde üretilmez?
A) Adrenokortikotropik hormon (ACTH)
B) Tiroid uyarıcı hormon (TSH)
C) Follikül uyarıcı hormon (FSH)
D) Antidiüretik hormon (ADH)
E) Büyüme hormonu (GH)

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Triiyodotironin (T3) hangi organdan salgılanır?
A) Böbreküstü bezi
B) Tiroid
C) Kalp
D) Timus
E) Pankreas

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Sempatik sinir sistemiyle bağlantılı olan endokrin organ hangisidir?
A) Böbreküstü bezi iç kısmı (adrenal medulla)
B) Böbreküstü bezi dış kısmı (adrenal korteks)
C) Tiroid bezi
D) Epifiz
E) Pankreas

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Mitral kapak nerede yer alır?
A) Sol atrium-sol ventrikül arasında
B) Sol atrium-sağ etrium arasında
C) Sol ventrikül-sağ ventrikül arasında
D) Sağ atrium-sağ ventrikül arasında
E) Sol ventrikül-aorta arasında

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Normalde kalbin uyarısı nerede oluşturulur?
A) Atrioventriküler düğüm (AV nod)
B) Hiss demeti
C) Purkinje lifleri
D) Sinoatrial düğüm (SA nod)
E) Hepsi

--------------------------------------------------------------------------------
Elektrokardiyogram nedir?
A) Kalbin kimyasal aktivitesinin ölçülmesi
B) Kalbin elektriksel aktivitesinin vücut yüzeyinden ölçülmesi
C) Atrium depolarizasyon dalgası
D) Kalbin kasılma gücünün ölçülmesi
E) Kalp hacminin değerlendirilmesi

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Kalp ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Vücuttan gelen kan sağ atriuma dökülür
B) Sol ventrikül duvarı en kalındır
C) Sağ ventrikül kanı akciğerlere iletir
D) Akciğerlerden gelen kan sol atriuma dökülür
E) Oksijen miktarı en fazla olan kan sağ atriumdadır

--------------------------------------------------------------------------------
10-) Kanda hemoglobin ve/veya eritrosit azlığıyla karakterize hastalık hangisidir?
A) Polisitemi
B) Lökopeni
C) Anemi
D) Lösemi
E) Trombositoz

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Üst-alt solunum yolları hangi kritere göre ayrılır?
A) Göğüs içinde olup olmamasına göre
B) Çapına göre
C) Kıkırdak içeriğine göre
D) Epitel tipine göre
E) Gaz değişimi yapılma özelliklerine göre

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Bronşlardaki düz kasların gevşemesine ne ad verilir?
A) Bronkospazm
B) Bronkokonstriksiyon
C) Bronkodilatasyon
D) Larenjit
E) Ekspirasyon

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Aşağıdaki kemiklerden hangisinde paranazal sinus yoktur?
A) Sfenoid kemik
B) Maksilla
C) Parietal kemik
D) Etmoid kemik
E) Frontal kemik

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Akciğerlerde gaz alışverişi nerede gerçekleşir?
A) Bronşlarda
B) Yarıklarda
C) Alveollerde
D) A ve B doğrudur
E) B ve C doğrudur

--------------------------------------------------------------------------------
15-) İnspirasyonu sağlayan faktörler hangileridir?
I) Göğüs içi negatif basınç
II) Diyaframın kasılması
III) Bazı iskelet kaslarının kasılması
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Hangisi sindirimin bir aşaması değildir?
A) Mekanik parçalanma
B) Sulandırma
C) Tat alma
D) Enzimatik parçalanma
E) Absorpsiyon

--------------------------------------------------------------------------------
17-) Sindirim kanalında yutak (pharynx)’tan sonra gelen kısım hangisidir?
A) Oesophagus (yemek borusu)
B) Mide
C) Kolon
D) Rektum
E) Anus

--------------------------------------------------------------------------------
1 Sindirim sisteminde asit salgılayan organ ve hücre hangisinde doğru verilmiştir?
A) Mide-Goblet hücresi
B) Mide-parietal hücre
C) Duodenum-epitel hücresi
D) Karaciğer-Kuppfer hücresi
E) Pankreas-adacık hücresi

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Karaciğer ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Dört lobdan oluşur
B) Hepatosit hücreleri karaciğere özgü işlevleri yerine getirir
C) Karaciğere besinden zengin kan vena hepatica ile gelir
D) Kuppfer hücreleri fagositozdan sorumludur
E) En büyük lobu sağ lobudur

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Kalın bağırsaklardan hangi maddeler emilir?
I) Su
II) Na+
III) Mineraller
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) II ve III
D) I ve III
E) I, II ve III

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Vücutta oluşan artıklar ve atılma yolu eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
A) SıvıÆSolunum sistemi
B) Yarı katıÆSindirim sistemi
C) GazÆSolunum sistemi
D) SıvıÆBoşaltım sistemi
E) KatıÆSindirim sistemi

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Kan böbrek cisimciğine hangisiyle gelir?
A) Efferent arteriol
B) Afferent arteriol
C) Bowman kapsülü
D) Glomerül
E) Distal tübül

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Renin nereden salgılanır?
A) Macula densa
B) Juxtaglomeruler apparatus
C) Renal pelvis
D) Henle kulpu
E) Proksimal tübül

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Mesane kaslarıyla ilgili hangisi yanlıştır?
A) Dış sfinkter düz kastan oluşur
B) İç sfinkter istemsiz kasılır
C) Sempatik uyarı mesane duvarındaki kasları gevşetir
D) Parasempatik uyarı mesane duvarındaki kasları kasar
E) Dış sfinkter istemli kontrol edilir

--------------------------------------------------------------------------------
25-) İdrar pH’ını etkileyen en önemli etken hangisidir?
A) H+
B) Na+
C) Cl-
D) Amonyak
E) Glukoz

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Aşağıdakilerden hangisi erkek üreme organlarından değildir?
A) Bulbus vestibuli
B) Scrotum
C) Penis
D) Testis
E) Prostat

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Testisleri torba gibi içine alan yapı hangisidir?
A) Prostat
B) Labia majora
C) Scrotum
D) Bulbus vestibuli
E) Penis

--------------------------------------------------------------------------------
2 Progesteron hangisinden sentezlenir?
A) Corpus luteum
B) Graaf follikülü
C) Ovum
D) Sertoli hücresi
E) Leydig hücresi

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Hangisi kadın dış üreme organlarından değildir?
A) Vagina
B) Mons pubis
C) Labia majora
D) Labia minora
E) Clitoris

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Meme ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Meme başına papilla denir
B) Papilla’da ter bezi bulunmaz
C) Meme aylası (areola) ve papilla koyu renklidir
D) Memede immün sistem hücreleri bulunmaz
E) Meme, bez yağ ve bağ dokusundan oluşur



CEVAP ANAHTARI:

1-)
B


2-)
C


3-)
D


4-)
B


5-)
A


6-)
A


7-)
D



B


9-)
E


10-)
C


11-)
A


12-)
C


13-)
C


14-)
C


15-)
E


16-)
C


17-)
A


1
B


19-)
C


20-)
E


21-)
A


22-)
B


23-)
B


24-)
A


25-)
A


26-)
A


27-)
C


2
A


29-)
A


30-)
D
_________________

FORUM KURALLARI LÜTFEN OKUYUN.
 
Katılım
29 Nis 2006
Mesajlar
416
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
36
evettt tesekkür ederimmm çoook isime yarayacakkk
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
22
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
ya ben sayısal öğrencisiydim oyüzden bana çok kolay gelmişti bu ders ea lıkçılarada baya bi zor oyüzden ALLAH kolaylık versiin.:)
 

Nihal EROĞLU

YÖNETİM EKİBİ
Yönetici
Katılım
25 Nis 2006
Mesajlar
5,069
Tepki Skoru
24
Puanları
38
bende ancak yaz okulunda geçtim kolay gelsin :)
 
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
489
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
47
Zor oldu ama geçmiştim! ÇOOOK ŞÜKÜR ŞİMDİ MEZUNUM!
 
Katılım
6 May 2006
Mesajlar
1,354
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
saolsun bizim hoca lise seviyesine yakin anlatip ayni sekilde de vize ve finalde ssormustu. cok kolaydi :D
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
22
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
valla bende hiç takılamdan geçmiştim bana çok kolay gelmişti bu ders...:)
 
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
11
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
33
ben ea öğrencisiyim ama bu ders bana zor gelmedi sayısal ea olarak değerlendirenlere katılmıyorumm kesnlikleeeee
 
Katılım
10 May 2006
Mesajlar
246
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
37
1. sınıf arkadaşlara tavsiyem final zamanı bu soruların cvp larını iyice öğrenin. geçen final sorularıyla aynı yaa ama ben bakmamıştım. neyseki bütünlemeye kalmadan geçtim eğer bütünlemeye kalsaydım bakmadığıma çok pişman olurdum.hepinize kolay gelsin
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst