- Tepki Skoru
- 47
merhaba hocam.şubatta okul öncesi öğretmeni olarak atandım. ek dersle ilgili sorun yaşıyorum.Kurumuma bir dilekçe yazdım ve yaşadığım sorunu açıkladım. 20.02.2007 tarihinden itibaren okulunuzda Okul Öncesi Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Çalıştığım süre boyunca ek dersimi müdürün haftada 6 saat derse girme zorunluluğundan dolayı eksik aldım. Müdürüm haftada 3 saat oyun dersime girmekte, bende bu süre içerisinde kendi isteğimle okulda bulunmakta, sınıfta müdürümle derse girmekteyim. Bu nedenle haftada 3 saat ayda toplam 12 saat ek ders ücretim kesilmektedir. Ayrıca 30 saatimi tamamlayamadığım için de 10 saate 1 saat olan olan hazırlık ve planlama dersinin haftada 1 saat ücretini alamamaktayım. Bu nedenlerden dolayı ayda 15 saat ek ders ücreti almam gerekirken ayda toplam 11 saat ek ders ücreti almaktayım. Durumumla ilgili diğer Bağımsız Anaokullarında (Susurluk Zübeyde Hanım Bağımsız Anaokulu, Mazgirt Bağımsız Anaokulu, Pertek Bağımsız Anaokulu) emsalim olan öğretmen arkadaşlarımın, müdürleri derslerine girdikleri süre içerisinde idari görevli olduklarından ek ders ücretlerini ayda 15 saat aldıklarını çeşitli görüşmelerimde öğrendim.
bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim hocam. şimdiden teşekkür ederim
bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim hocam. şimdiden teşekkür ederim
Durum söylediğiniz gibi ise okul müdürü yanlış yapıyor, Ekderslerle ilgili MEB'in esasları yayınlandı, her hangi bir sendikaya üye isen veya herhangi bir sendikanın avukatı ile görüş, idare mahkemesine dava aç veya açmadan önce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Teftiş Kurulu Başkanına durumu anlat, Başkana mahkemeye gideceğini de söyle, olayı çözüme kavuşturacaklarını sanıyorum