Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI... 2009--İstanbul

Tepki Skoru
0
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2009

18 Nisan-19 Nisan 2009 - İSTANBUL / TÜRKİYE

GENEL BİLGİLER
Düzenleyici: Sabancı Üniversitesi
Kongre Merkezi: Sabancı Üniversitesi
Organizasyon Kuruluşu:
Konaklama:
Kongre Yeri : İSTANBUL
Kongre Tarihleri: 18-19 Nisan 2009

ÖNEMLİ TARİHLER
18 Nisan 2009 : Konferans başlangıç tarihi
19 Nisan 2009 : Konferans bitiş tarihi

Davet / Açılış Konuşması / Önsöz

Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için gayret eden öğretmenlere ve eğitimcilere ulaşılmayı ve bu kişileri meslektaşları ile bir araya getirerek yeni öğrenme ortamlarının oluşmasını hedeflemektedir.

2009’da altıncısını gerçekleştireceğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, ülkemizde eğitimin tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getirmesi açısından önemli bir örnektir. Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Ankara ve yerel birimlerinden yetkililer, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, konferans süresince farklı alanlarda ve düzeylerde iletişim ve işbirliği olanağı bulabilmektedirler.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Yerel Çalıştayları

İnanıyoruz ki, eğitimde iyi örnekler her zaman vardır; önemli olan, bu uygulamaların fark edilmesi ve paylaşılmasıdır. İyi örneklerin paylaşımı, öğretmenlerde yeni farkındalıklar yaratabilmekte, öğretmenleri daha geniş bir perspektifte düşünmeye özendirmekte ve farklı uygulamaları kendi koşullarına nasıl uyarlayabilecekleri konusunda fikir geliştirmeleri için olanak yaratmaktadır.

Bu bağlamda ERG, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008’de İstanbul’da gerçekleştirilen ulusal konferanslarda ortaya çıkan olumlu ortamın ve paylaşılan iyi örneklerin yaygınlaştırılması için Yerel Çalıştaylar gerçekleştirmektedir. Özellikle, ulusal konferansta iyi örneklerini sunmuş kişiler arasından seçilen öğretmen ve eğitimcilerin Türkiye’nin çeşitli illerindeki devlet okulu öğretmenleriyle bir araya gelmesine ve meslektaşlar arası bir diyalog ve öğrenme fırsatı oluşmasına olanak sağlayan bu uygulama, Eğitimde İyi Örnekler Konferansları’nın yeni bir hizmet-içi eğitim modeli olarak gelişimini desteklemektedir.

Program

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009, üniversite öncesi eğitim çerçevesinde aşağıdaki konularda yapılacaktır:

Öğrenme – öğretme etkinlikleri

Bu kategori, sınıf içi ya da ders dışı uygulama örneklerini içermektedir. Gerçekleştirdiğiniz uygulama ya da geliştirdiğiniz materyal öğretim programında yer alan Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Resim, Beden Eğitimi, Tarih, İngilizce, vb. gibi farklı derslere ilişkin olabilir.

Ölçme ve değerlendirme

Bu kategori, bireye/gruba uygulanmak üzere akademik başarı, davranış gibi farklı alanlara ait ölçme ve değerlendirme uygulama/materyal örneklerini içerir.

Özel eğitim

Bu kategori, zihinsel ve/ya da bedensel yönden farklı gelişen bireylere yönelik uygulama/materyal örneklerini içerir.

Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR)

Bu kategori, kişinin kendini anlaması, sorunlarını çözebilmesi, gerçekçi kararlar çerçevesinde dengeli ve sağlıklı uyum sağlaması ve böylece potansiyelini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımları içeren ve/ya da kişisel, eğitsel, mesleki PDR hizmetlerinin çeşitli alanlarda uygulanmasına ilişkin uygulama/materyal örneklerini içerir.

Eğitimde katılımcı işbirliği

Bu kategori, farklı kurum/kuruluşların ve/veya bireylerin bir araya gelerek okulda ya da okul dışı mekanlarda gerçekleştirdikleri uygulama/materyal örneklerini içerir.

İletisim Bilgileri

Telefon: (0216) 483 9000

Faks: (0216) 483 9005

(bir kayıt formu var onu dolduracaksanız katılmak için ama buraya yüklemeyi bilmiyorum,ayrıca konferans ücreti hakkında da bilgi yok,katılmak isteyenler iletişim bilgilerinden öğrenebilir)

-------------------------------------------------

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2009 BAŞLIYOR!

2009 yılında altıncısı gerçekleşecek olan Eğitimde İyi Örnekler Konferansı,
18–19 Nisan tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Yerleşkesi’nde yapılacaktır.

Eğitim Reformu Girişimi, Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009 için eğitimcilerimizden üniversite öncesi eğitimde iyi uygulama/materyal örnekleri beklemektedir.

Başvurular,

• Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri (Okulöncesi, İlköğretim, Ortaöğretim),
  • Ölçme ve Değerlendirme,
  • Özel Eğitim,
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik,
  • Eğitimde Katılımcı İşbirliği konularında yapılacaktır.
Başvurular, 22 Aralık 2008 – 30 Ocak 2009 tarihleri arasında alınacaktır.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI
Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, sınıfta, okulda, okul dışında öğrenmeyi ve öğrenme ortamlarını zenginleştirmek için gayret eden öğretmenlere ve eğitimcilere ulaşılmayı ve bu kişileri meslektaşları ile bir araya getirerek yeni öğrenme ortamlarının oluşmasını hedeflemektedir.

2009’da altıncısını gerçekleştireceğimiz Eğitimde İyi Örnekler Konferansları, ülkemizde eğitimin tüm paydaşlarını iyi örnekler etrafında bir araya getirmesi açısından önemli bir örnektir. Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratları, Ankara ve yerel birimlerinden yetkililer, öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, veliler, özel sektörden eğitime ilgi duyan kişiler ve öğrenciler, konferans süresince farklı alanlarda ve düzeylerde iletişim ve işbirliği olanağı bulabilmektedirler.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı Yerel Çalıştayları

İnanıyoruz ki, eğitimde iyi örnekler her zaman vardır; önemli olan, bu uygulamaların fark edilmesi ve paylaşılmasıdır. İyi örneklerin paylaşımı, öğretmenlerde yeni farkındalıklar yaratabilmekte, öğretmenleri daha geniş bir perspektifte düşünmeye özendirmekte ve farklı uygulamaları kendi koşullarına nasıl uyarlayabilecekleri konusunda fikir geliştirmeleri için olanak yaratmaktadır.
Bu bağlamda ERG, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008’de İstanbul’da gerçekleştirilen ulusal konferanslarda ortaya çıkan olumlu ortamın ve paylaşılan iyi örneklerin yaygınlaştırılması için Yerel Çalıştaylar gerçekleştirmektedir. Özellikle, ulusal konferansta iyi örneklerini sunmuş kişiler arasından seçilen öğretmen ve eğitimcilerin Türkiye’nin çeşitli illerindeki devlet okulu öğretmenleriyle bir araya gelmesine ve meslektaşlar arası bir diyalog ve öğrenme fırsatı oluşmasına olanak sağlayan bu uygulama, Eğitimde İyi Örnekler Konferansları’nın yeni bir hizmet-içi eğitim modeli olarak gelişimini desteklemektedir.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER KONFERANSI 2009
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009, üniversite öncesi eğitim çerçevesinde aşağıdaki konularda yapılacaktır:

• Öğrenme – öğretme etkinlikleri
    Bu kategori, sınıf içi ya da ders dışı uygulama örneklerini içermektedir. Gerçekleştirdiğiniz uygulama ya da geliştirdiğiniz materyal öğretim programında yer alan Matematik, Türkçe, Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Resim, Beden Eğitimi, Tarih, İngilizce, vb. gibi farklı derslere ilişkin olabilir.
  • Ölçme ve değerlendirme
    Bu kategori, bireye/gruba uygulanmak üzere akademik başarı, davranış gibi farklı alanlara ait ölçme ve değerlendirme uygulama/materyal örneklerini içerir.
  • Özel eğitim
    Bu kategori, zihinsel ve/ya da bedensel yönden farklı gelişen bireylere yönelik uygulama/materyal örneklerini içerir.
  • Psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR)
    Bu kategori, kişinin kendini anlaması, sorunlarını çözebilmesi, gerçekçi kararlar çerçevesinde dengeli ve sağlıklı uyum sağlaması ve böylece potansiyelini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce verilen psikolojik yardımları içeren ve/ya da kişisel, eğitsel, mesleki PDR hizmetlerinin çeşitli alanlarda uygulanmasına ilişkin uygulama/materyal örneklerini içerir.
  • Eğitimde katılımcı işbirliği
    Bu kategori, farklı kurum/kuruluşların ve/veya bireylerin bir araya gelerek okulda ya da okul dışı mekanlarda gerçekleştirdikleri uygulama/materyal örneklerini içerir.

BAŞVURU SÜRECİ
Kimler başvurabilir?

İlk ve ortaöğretim kurumlarından, üniversitelerden, bürokrasiden ve sivil toplum kuruluşlarından eğitimciler (kişi, ekip ya da kurum olarak), yukarıda belirtilen konu ve alanlarda iyi örnek oluşturduğuna inandıkları uygulamalarını/materyallerini sunmak üzere başvurabilirler. Kişi, ekip ya da kurumlar birden çok uygulama/materyal başvurusu yapabilirler. Ancak, uygulamaların/materyallerin bu konferans için özel olarak geliştirilmiş olmaması gerekir. Uygulamanın, yeterli uzunlukta bir süre boyunca yapılmış ve sonuçlarının değerlendirilmiş olması zorunludur.

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008’de sözlü ya da poster sunuş yapan kişilerin yeni bir uygulama/materyal ile başvurmalarına engel yoktur. Ancak, 2004, 2005, 2006, 2007 veya 2008’de yapılan başvurular, kabul edilmiş olsun ya da olmasın, yeniden gönderilmemelidir.

Bununla birlikte, 2008 yılında jüri tarafından dikkate değer bulunmuş, ancak uygulamasının ya da değerlendirmesinin tamamlanmamış ve/veya bu bilgilerin başvuru formunda yeterince paylaşılmamış olmasından dolayı değerlendirme sonucunda teşvik edici ret mektubu alan başvuruların, zenginleştirilmiş ve değerlendirme sonuçlarına yer verilmiş olması kaydıyla yeniden gönderilmesi önemsenmektedir.

Başvurular

Eğitimde İyi Örnekler Konferansı 2009’a başvurular, postayla ulaştırılmak üzere yazılı olarak ya da web sitesi üzerinden elektronik olarak (e-başvuru) yapılabilecektir.
Web sitesi kullanılmaksızın elektronik posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Başvuru formunuzu hem e-başvuru şeklinde yapıp hem de yazılı olarak göndermemenizi, bu iki yoldan yalnızca birini kullanmanızı önemle rica ederiz. Buna uymayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Web sitesi üzerinden başvuru (e-başvuru)

İnternete erişimi olan başvuru sahipleri 22 Aralık 2008’den itibaren ulaşabilecekleri e-başvuru formu nu doldurarak konferansa başvurabilirler.

Bu kişilere başvuruları tamamlandığında bir başvuru numarası verilecektir.

E-başvuru yapan başvuru sahipleri, başvurularına ek olarak göndermek istedikleri uygulama/materyal örneklerini, üzerine başvuru numaralarını yazacakları bir zarfa koyarak, postayla aşağıdaki adrese gönderebilirler:

24 Proje Yönetim
Hasanpaşa Mah. Uzunçayır Yolu Sok.
Konur İş Merkezi No: 2/5-6
Hasanpaşa/Kadıköy
Tel: 0 216 340 24 00

Zarfların içine sadece eklerin konması ve başvuru formunun eklenmemesi önemle rica olunur.

Yazılı başvuru

Yazılı olarak başvurmak isteyenler başvuru formu
doldurabilirler. Erişim ve yükleme zorlukları dolayısıyla başvuru formuna http://www.okuloncesiforum.com/uploads/IOK2009_BasvuruFormu.pdfulaşamayanlar iok2009@24.com.tr adresine mesaj göndererek veya (0 216) 340 2400 numaralı telefonu arayarak formun faks yoluyla kendilerine gönderilmesini talep edebilirler.

Başvurularını yazılı olarak göndermek isteyen başvuru sahipleri, doldurdukları formları aşağıdaki adrese gönderebilirler:

24 Proje Yönetim
Hasanpaşa Mah. Uzunçayır Yolu Sok.
Konur İş Merkezi No: 2/5-6
Hasanpaşa/Kadıköy
Tel: 0 216 340 24 00

Yazılı başvuru yapan başvuru sahipleri, başvurularına ek olarak göndermek istedikleri uygulama/materyal örneklerini, başvuru formları ile aynı zarfa koyarak gönderebilirler.

Başvuru için son tarih

Başvuru formlarının ve eklerinin 30 Ocak 2009 Cuma günü iş saati bitimine kadar yukarıda verilen adreslere ulaşmış olması gerekmektedir. Yazılı başvuru yapanlar için son postaya verme tarihi 26 Ocak 2009’dur. 30 Ocak’tan sonra gelen ya da 26 Ocak’tan sonra postaya verilmiş olan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Adres yanlışlığından kaynaklanan gecikmeler nedeniyle sorumluluk kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’nda sunulacak iyi uygulamalar/materyaller, son başvuru tarihine kadar yapılan başvurular arasından, belirlenmiş ölçütlere göre, jüri tarafından seçilecektir.

Değerlendirmede iki tür ölçüt kullanılmaktadır. “Kontrol Listesi” adı altında başvuru formuna yerleştirilmiş olan ölçütler örneklerin başvuru gerekliliklerini göstermektedir. Başvuran herkesin bu liste üzerinden kendi çalışmasını değerlendirmesi ve varsa eksiklerini tamamlaması beklenmektedir. Jüri, kontrol listesindeki ölçütlerin yerine getirilip getirmediğini dikkate alacaktır.

Jüri, değerlendirmesini, başvuruların aşağıdaki ifadeleri ne kadar karşıladığını derecelendirerek yapacaktır. 6., 7., 8. ve 9. ifadeler ağırlık puanına sahiptir.

İFADELER
DERECELER
1
2
3
4
5
1. Açık, anlaşılır ve iyi tanımlanmış bir amacı vardır.

2. Amaca uygun bir yöntem izlenmiş.

3. Uygulama amaca uygun yapılmıştır.

4. Bilimsel bilgiye ve araştırmaya dayalıdır.

5. Teoriden çok uygulamaya yer verilmiştir.

6. Yeni bir uygulamayı içermektedir.

7. Farklı derslere ve okul koşullarına uyarlanabilir.

8. Çalışma, öğrenenin öğrenme sürecine katılımını sağlamaktadır.

9. Üst düzey zihinsel becerileri geliştirici ve öğrenme başarısını artırıcıdır.

Değerlendirme sonuçları başvuru sahiplerine 11–13 Mart 2009 tarihleri arasında iletilecektir.

başvuru formu;

http://www.7renkakademi.net/dosya/dosyalar/fc07ffebf29beadfc480fd0196804b07.pdf

Tepki Skoru
0
Rica ederim turanemine,bebişin pek şekermiş:))Allah bağışlasın...

Tepki Skoru
0
Rica ederim,tabi Gamze Ablacım daha açıklayıcı olmuş böyle,iyi etmişsin,sağol....:)

Tepki Skoru
0
bende geçen sene katılmıştım bu seminere muhteşem dogrusu.Ama bu sene kayıt olmayı unutmuşum :( kaçırdım ve çok üzüldüm artık seneye gideriz.Herkesin gitmesi gereken bir seminer bence:)

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle