Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

Eğitimde 4+4+4 kabul edildi!

Katılım
16 Eki 2009
Mesajlar
2,165
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
32
TBMM Milli Eğitim Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyon, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifini bazı değişikliklerle benimsedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık'ın başkanlığında toplanan alt komisyon, ''İlköğretim ve Ortaöğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'' üzerindeki çalışmalarını tamamladı.

Alt komisyonda benimsenen teklifte bazı değişiklikler yapıldı.

Buna göre, ilköğretime başlama çağı, çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın Eylül ayı sonunda başlayacak, 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek.

İlköğretim ikinci kademe okullarında ortaöğretimi destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tecrübelerine göre, seçmeli dersler oluşturulacak.

Ortaöğretim; ilköğretime dayalı, dört yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsayacak.

Zorunlu ortaöğretime 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren başlanacak. Bakanlar Kurulu, söz konusu uygulamayı bir yıl erteleyebilecek.

''İlkökğretim birinci kademe sonrasında hangi programların açık öğretimle ilişkilendirileceği ve zorunlu eğitim kapsamına alınacağı Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir'' ifadesi teklif metninden çıkarıldı.

-Ortaöğretim başarı notları-

Yüksek öğretime yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, ağırlıklı orta öğretim başarı puanı yerine, adayların orta öğretim başarı puanı esas alınacak. Orta öğretim bitirme başarı notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere orta öğretim başarı puanına dönüştürülecek.

Bir mesleğe yönelik program uygulayan orta öğretim kurumlarının mezunlarının, YÖK tarafından belirlenen aynı meslek dalında yer alan yüksek öğretim programlarına yerleşmelerinde, adayın orta öğretim başarı puanına ek olarak orta öğretim başarı puanının yüzde 4'ü, yerleştirme puanına eklenecek. Söz konusu düzenleme, bu yılki sınavlarda uygulanmayacak.

Mesleki lise mezunları, istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğindeki ön lisans yüksek öğretim programlarına sınavsız yerleştirilebilecek.

Alt komisyonda, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin adının ''Bülent Ecevit'', Konya Üniversitesi'nin adının ''Necmettin Erbakan'' olarak değiştirilmesi benimsendi. Ayrıca, teklifte öngörülen ''Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi''nin ismi, ''Abdullah Gül'' olarak değiştirildi. Teklifte Rize Üniversitesinin adının da ''Recep Tayyip Erdoğan'' olarak değiştirilmesi öngörülüyor.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, alt komisyon raporuna muhalefet şerhi koyacaklarını dile getirdiler. Özcan'ın, 4 4 4 olarak öngörülen kademelendirmenin 5 4 3 olarak değiştirilmesine ilişkin talebi kabul edilmedi.

Haber7.com.tr
 
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
85
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
38
bu sistemin okul öncesine getirdiği yenilikler neler acaba ?
 
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
63
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
39
yaa arkadaşlar biz kaç yaşa eğitim vereceğiz her kafadan bi ses çıkıyo kimse biz nolduk ne olucz bişey demiyo lütfen yetkili bir arkadaş bizleri bilgilendirsin önümüz kapandımı yani bizim...
 
Katılım
26 Kas 2011
Mesajlar
1
Tepki Skoru
0
Puanları
0
4-5 yaş grubuna eğitim verceğiz.zorunlu olmaktan da çıktı en azıdann şimdilik e artık nerde öğrenci bulacaksak bilmiyorum veli zorunlu olmadığı için getirmeyecekde..vay geldi halimize bencee tabi
 
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
1,010
Tepki Skoru
1
Puanları
0
Yaş
31
daha önce okul önc zorunlu değildi di mi?
 
Katılım
6 May 2006
Mesajlar
1,348
Tepki Skoru
0
Puanları
36
Yaş
41
yaa arkadaşlar biz kaç yaşa eğitim vereceğiz her kafadan bi ses çıkıyo kimse biz nolduk ne olucz bişey demiyo lütfen yetkili bir arkadaş bizleri bilgilendirsin önümüz kapandımı yani bizim...
Hocam artık 4-5 yaşa eğitim vereceğiz (pardon bakım yapacağız. Çünkü artık sadece velilerin gözünde değil hükümetin gözünde de eğitimci değil bakıcı olduk) Yakında sütten kesileni anasınıfına göndertecekler.


daha önce okul önc zorunlu değildi di mi?
Hocam daha önce Türkiyenin çoğu ilinde zorunlu hale gelmişti. İlk 3 sene önce 11 ilde mi 14 ilde mi ne pilot olarak zorunlu hale geldi. Geçen sene 57 ilde zorunlu oldu diye biliyorum. Bu sene kaç ilde zorunluydu bilmiyorum ama neredeyse Türkiyenin tamamında zorunluydu.


_____________________________________________________________________________________________________________


Hayır o değil bu hükümetin kastı bana mı anlamadım...

Ben KPSS sınavına girdiğimde Türkiyede derece yaptım. Yani 20 tercihimi doldurduğumda yerleşememe ihtimalim yoktu. Balıkesir , Muğla , Aydın , İzmir gibi illerin merkezinde istediğim okula atanabilirdim. (ilk 5 tercihimden biri gelirdi çok rahat) Fakat doğu hizmeti yapmaya doğuya gitmemek istediğim için Kocaeli'nin Darıca ilçesinden tercih yaptım ve 3. tercihime yerleştim. (1. ve 2.nin 95 yaklaşık puanı vardı ve Türkiyede bizim branşta ilk 10daydılar) Neyse... Derken doğu affı geldi. Biz üçümüz kendimizi aptal gibi hissettik.

Kocaeli anasınıfında zorunlu eğitime ilk sene geçen pilot illerden biriydi. Ben atandığım sene sınıfımda 33 kişi vardı. Yarısından çoğu da zor öğrenciydi. 3 tane 4 yaş vardı. 2 tane RAM'e giden vardı. (Biri evini yakmış psikolojisi bozulmuş , diğeri de babasından aşırı şiddet görmüş) hiperaktif sayılabilecek 5 çocuk vardı. Konuşma bozukluğu olan 2 çocuk , duyma bozukluğu olan 2 çocuk vardı. 1 tane çocuk yurtdışından gelmiş , türkçeyi pek konuşamıyordu. Hatırladıklarım bunlar. Okuldaki tek erkek anasınıfı öğretmeni olduğum için zor çocukları hep benim sınıfıma aldılar. İyi hatırlıyorum birkaç defa istifa etmeyi düşündüm. Gece uyuyamıyordum.

Her neyse 2. senemde de ücretli öğretmen bulunamadığı için yaklaşık 1.5 ay 56 çocukla ders işlemeye çalıştım. Sonra ücretli öğretmen geldi. Çocuklar bir anda kopamadı diye 2 hafta da 2 öğretmen + 60 çocuk ders işledik.

O sene karar verdim daha ufak bir yere tayin isteyim bakıcılıktan kurtulmaya , adam gibi eğitim vermeye. Geçen sene asker öğretmendim Viranşehirde. Bu sene de Antalyanın bir köyüne atandım. Sınıfımda kayıtlı 21 kişi var. Sürekli gelen 15-16 kişi var. Fakat şu son soğuklarda 10a kadar düştü. Sınıfımdan da verdiğim eğitimden de çocuklardan da gayet memnundum.

Fakat şimdi de 6 yaşın ilköğretime katıldı ve bize 4-5 kaldı. Üstelik onlar da zorunlu değil... Şimdi ben bu köyde 10 çocuğu nerden bulurum diye düşünmeye başladım. 10 kişiyi bulsam bile büyük ihtimalle en az yarısı gelmeyecek. (Hele havalar soğuyunca 2-3 tane gelse iyi) Ben 5-6 kişiyle ders işlemeye çalışacağım. Ve daha da vahimi daha önce 6 yaşın yapabildiği çoğu etkinliği 4-5 yaş ile yapamayacağız. Ve asıl merak ettiğim konu bu 4-5 yaş çocuklarından 23 nisanda nasıl gösteri bekleyecekler? (Ki ben 6 yaşların bile gösteri yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Fakat milli eğitimlerin zoru ile yapıyoruz. Şimdi 4 yaşındaki çocuklara ne yaptıracağız?) Sırf başımızdakiler övgü toplasın tatmin olsunlar diye o ufacık bedenleri mi yoracağız?
 
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
65
Tepki Skoru
0
Puanları
0
Yaş
42
Binlerce özel okul var, peki bizler ne yapacağız? Özellikle eşiyle bu işi yapanlar? Başka yerden gelirimiz yok biz bu işe gönül verdik, çocuklara iyi bir eğitim vermek için yıllardır çabalıyoruz. 6 yaşa öğrenci bulamıyorduk artık çocuk bakıcısı olup 1 yaşı bile kaydetmeye karar verdim. Heryerde kaçak okullar var bunlara çare bulacaklarına bizlerede gem vuruyorlar.
 

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle

18 yıldır sizlerleyiz. Türkiye'nin ilk okul öncesi eğitim platformu
Üst