Bir gün bir gazeteci kameramanı ile eğitimle ilgili bir röportaj yapmaya giderler ve Suna isimli bir öğretmenle tanışırlar.
Bakalım ne olur....
GAZETECİ:Acaba sizce eğitim nedir Suna hanım?
ÖĞRETMEN:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar.
GAZETECİ:Peki sizce eğitimin önemi nedir?
ÖĞRETMEN:Eğitim sadece okuma yazma bilmek değildir.Eğitim insanların kültürleri bakımından önemlidir.
GAZETECİ:Eğitimi sevmeyen öğrencilerde var.Bunun için ne düşünüyorsunuz?
ÖĞRETMEN:Eğitimi seven insanlar her zaman çok daha fazladır.İnsanlar eğitimin önemini,sonucunu gördükten sonra anlarlar.
GAZATECİ:Fakat eğitimin pek de yararlı olmadığını düşünen aileler var.
ÖĞRETMEN:Size söylediğim gibi eğitimin yararını sonucunu gördükten sonra anlayabiliriz.Eğitimin başı olmadan sonu olmaz tabi.
GAZATECİ:Eğitimin sadece okuma yazma ile bittiğini düşünen insanlar da var .Buna ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğer eğitim sadece okuma yazma ile bitseydi kültür hayatımız olmazdı.İnsanlar görgüsüz ve cahil olurlardı.Bunun böyle olmasını hiç birimiz istemeyiz...
GAZATECİ:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar,dediniz.Bu ağacın meyvelerini toplamayanlar da var.Onlara ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğitim ağacının meyvelerini toplamayan öğrenciler,eğitim çerçevesi içinde boğulup giderler...
GAZATECİ:Sorularımızı cevapladığınız için teşekkürler efendim.
ÖĞRETMEN:Ben teşekkür ederim.
Bakalım ne olur....
GAZETECİ:Acaba sizce eğitim nedir Suna hanım?
ÖĞRETMEN:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar.
GAZETECİ:Peki sizce eğitimin önemi nedir?
ÖĞRETMEN:Eğitim sadece okuma yazma bilmek değildir.Eğitim insanların kültürleri bakımından önemlidir.
GAZETECİ:Eğitimi sevmeyen öğrencilerde var.Bunun için ne düşünüyorsunuz?
ÖĞRETMEN:Eğitimi seven insanlar her zaman çok daha fazladır.İnsanlar eğitimin önemini,sonucunu gördükten sonra anlarlar.
GAZATECİ:Fakat eğitimin pek de yararlı olmadığını düşünen aileler var.
ÖĞRETMEN:Size söylediğim gibi eğitimin yararını sonucunu gördükten sonra anlayabiliriz.Eğitimin başı olmadan sonu olmaz tabi.
GAZATECİ:Eğitimin sadece okuma yazma ile bittiğini düşünen insanlar da var .Buna ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğer eğitim sadece okuma yazma ile bitseydi kültür hayatımız olmazdı.İnsanlar görgüsüz ve cahil olurlardı.Bunun böyle olmasını hiç birimiz istemeyiz...
GAZATECİ:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar,dediniz.Bu ağacın meyvelerini toplamayanlar da var.Onlara ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğitim ağacının meyvelerini toplamayan öğrenciler,eğitim çerçevesi içinde boğulup giderler...
GAZATECİ:Sorularımızı cevapladığınız için teşekkürler efendim.
ÖĞRETMEN:Ben teşekkür ederim.