Merhabalar Okul Öncesi Forum Resmi Web Sitesi 'Biz BÜYÜK Bir Aileyiz'

Foruma ücretsiz kayıt olarak mesaj gönderebilir, yeni konular oluşturabilir ve diğer üyeler ile etkileşim içine olabilirsiniz.

EĞİTİM ÜZERİNE KISA BİR RÖPORTAJ DENEMESİ

Tepki Skoru
0
Bir gün bir gazeteci kameramanı ile eğitimle ilgili bir röportaj yapmaya giderler ve Suna isimli bir öğretmenle tanışırlar.
Bakalım ne olur....
GAZETECİ:Acaba sizce eğitim nedir Suna hanım?
ÖĞRETMEN:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar.
GAZETECİ:Peki sizce eğitimin önemi nedir?
ÖĞRETMEN:Eğitim sadece okuma yazma bilmek değildir.Eğitim insanların kültürleri bakımından önemlidir.
GAZETECİ:Eğitimi sevmeyen öğrencilerde var.Bunun için ne düşünüyorsunuz?
ÖĞRETMEN:Eğitimi seven insanlar her zaman çok daha fazladır.İnsanlar eğitimin önemini,sonucunu gördükten sonra anlarlar.
GAZATECİ:Fakat eğitimin pek de yararlı olmadığını düşünen aileler var.
ÖĞRETMEN:Size söylediğim gibi eğitimin yararını sonucunu gördükten sonra anlayabiliriz.Eğitimin başı olmadan sonu olmaz tabi.
GAZATECİ:Eğitimin sadece okuma yazma ile bittiğini düşünen insanlar da var .Buna ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğer eğitim sadece okuma yazma ile bitseydi kültür hayatımız olmazdı.İnsanlar görgüsüz ve cahil olurlardı.Bunun böyle olmasını hiç birimiz istemeyiz...
GAZATECİ:Eğitim bir ağaçtır ve öğrenciler bu ağacın meyvelerini toplarlar,dediniz.Bu ağacın meyvelerini toplamayanlar da var.Onlara ne diyeceksiniz?
ÖĞRETMEN:Eğitim ağacının meyvelerini toplamayan öğrenciler,eğitim çerçevesi içinde boğulup giderler...
GAZATECİ:Sorularımızı cevapladığınız için teşekkürler efendim.
ÖĞRETMEN:Ben teşekkür ederim.

Tepki Skoru
0
neolumsuz birgazeteci olumlu bir soru sormamışki hiç
tabiki bu röportajdan anladığım tek bu değil ama gözüme çarptı

Tepki Skoru
0
Suna Öğretmenim eğitimi ne güzel tanımlamış anlatmış. paylaşımın için teşekkürler arkadaşım

Tepki Skoru
0
eğitimin kelimelerle olan ifadesinin en güzel örneği bence...paylaşımın için teşekkürler...

Giriş yap

Okul Öncesi Forum TV

000
Gün
00
Saat
00
Dakika
00
Saniye
Canlı yayına kalan süre.

18 Yıldır Sizlerle